Avhengig av været i Tyskland, men vanligvis begynner den riktige blomstringstiden for rosene i slutten av mai, og de velduftende duftende plantene gleder øynene og sansene våre i flere måneder. De pynter ikke bare våre hager og parker, men avgir også sin umiskjennelige duft, som forfører alle sanser og symboliserer kjærlighet og vennskap. Rosen har vært kjent som “blomsterdronningen” siden antikken. Takket være mange raser er det nå tusenvis av varianter som skiller seg fra hverandre når det gjelder blomstform, farge og duft. Deres symbolske kraft er alltid forbundet med dype følelser, og derfor blir rosene ofte gitt som gaver ved forskjellige anledninger, brukt som tidløs romantisk borddekorasjon ved forskjellige arrangementer og brukt som romdekorasjoner i dine fire egne vegger. Hvis du vil velge disse naturlige skjønnhetene riktig, må du også være oppmerksom på fargesymbolet til rosene. I det følgende vil vi løfte sløret og forklare hvilke hemmeligheter som ligger i de forskjellige fargenyansene.

Røde roser sier mer enn tusen ord!

Fargesymbolikk av rosene røde roser uttrykker følelser av kjærlighet

  • I følge fargesymbolikken står røde roser for sterke følelser av kjærlighet!

Røde roser har vært et umiskjennelig tegn på kjærlighet, livsglede, lidenskap og erotikk siden antikken. I gresk mytologi ble de vakreste blomstene innviet til gudinnen Afrodite. Betydningen av de røde rosene er også tildelt de gamle greske gudene Eros og Dionysos.

Den egyptiske gud-dronningen Kleopatra satte også visstnok pris på forførende kraft av røde roser. Selv siden den gang har folk visst at stor kjærlighet ofte også forårsaker smerte og lidelse. Derfor er det ingen rose uten torner. Livet har sine ulemper. Rosentornene symboliserer vanskelighetene hver og en av oss føler forelsket. Forholdet mellom de to partnerne går ikke alltid jevnt, spesielt når kjærlighetsfølelsen er for sterk. Men hvis du vil gjøre alt riktig igjen, kan du gi en vakker bukett med røde roser.

 I fargesymbolikk er røde roser et tidløst symbol på kjærlighet og lidenskap.

Fargesymbolikk av roser røde roser tidløst symbol på kjærlighet lidenskap

Hvis du vil overraske din store kjærlighet hyggelig, gi henne røde roser! Disse varierer i nyanser fra lys rød til blodrød og vinrød til en veldig mørk rød nyanse. De er alle fortryllende vakre, men bare de svarte og røde rosene kan uttrykke noe mystisk. Derfor anbefales ikke denne sorten. Med alle andre er det definitivt klart, og de bekrefter bare de bevingede ordene: “Røde roser er kjærlighetens evige budbringere!”. Dette er klassikerne og førstevalget for alle forelskede menn. Når du gir disse budskapene om kjærlighet, må du være oppmerksom på at det ikke er noen vei tilbake! Du avslører følelsene dine, og de vil sikkert bli akseptert. Det lukter kjærlighet i luften, ikke bare på Valentinsdag!

Rød rose regnes som erosens blomst.

Fargesymbolikk av roser rød rose blomst av eros kjærlighet lidenskap erotisk

  • Fargesymbolikk for roser: hva uttrykker andre farger?

Rosene er ekte naturkreasjoner av høy kvalitet og er akseptert som den sanne symbolet på skjønnhet og eleganse. Noen ganger trenger du ikke å si ord fordi rosene snakker for seg selv. Men hva de enkelte fargene uttrykker avhengig av rosens fargesymbolikk?

For eksempel symboliserer hvite roser uskyld, renhet og hellighet.

Fargesymbolikk av roser hvite roser symbol på uskyld renhet hellighet

  • Hvite roser: det er velkjent at fargen hvit symboliserer uskyld, derfor er den klassiske brudekjolen også hvit. Fargen står også for en ny begynnelse og gir pessimistene mer mot og håp. Den berømte rosesorten Gloria aka Peace Rose har blitt et symbol på fred og er veldig populær over hele verden.

 Den hvite rosen er akseptert over hele verden som et symbol på fred.

Fargesymbolikk av roser hvit rose verdensomspennende fredssymbol

 Rosa roser fortryller med sine delikate nyanser.

Fargesymbolikk av rosene rosa roser delikate nyanser fortryllende vakre

  • Rosa roser er ikke mindre meningsfulle og viktige etter fargesymbolikken hvis du vil uttrykke dine dype følelser av kjærlighet. Rosa roser representerer heller en begynnelse, utviklende kjærlighet. Rosa har forskjellige delikate nyanser, for eksempel lyserosa står for skjønnhet og respekt, mens mørkere rosa symboliserer takknemlighet og takknemlighet.

Den rosa rosen symboliserer den nye, utviklende kjærligheten.

Fargesymbolikken til rosene rosa rose symboliserer den nye begynnelseskjærligheten

Lilla roser uttrykker kjærlighet ved første blikk!

Fargesymbolikk av rosene fiolett rosekjærlighet ved første blikk

  • Lilla roser uttrykke beundring og kjærlighet ved første blikk. I tillegg symboliserer fargen lilla balanse og regenerering.

 Fiolett rose står for balanse og regenerering.

Fargesymbolikk av rosene fiolett rose står for balanseregenerering

 Fargen gul i roser har varierte, til og med motstridende betydninger.

Fargesymbolikk av rosene gule roser motsier mening

  • Gule roser er ganske motstridende i sin betydning. I rosens fargesymbolikk står gul for sjalusi, harme og utroskap. Men denne fargen kan også symbolisere forsoning. Imidlertid bør du være forsiktig før du bestemmer deg for en bukett med gule roser!

 En gul rose kan brukes til å uttrykke sjalusi eller harme.

Fargesymbolikken til rosene gul rose symboliserer sjalusi

 Symbolet for lykke er de oransje-fargede rosene!

Fargesymbolikk av rosene oransje roser symbolisk for lykke

  • Oransje roser utstråler varme, de symboliserer lykke, og uttrykker også entusiasme og sikkerhet i forholdet. Du kan også uttrykke din takknemlighet med ferskenoransje roser.

Spill på ferskenappelsin hvis du vil uttrykke din takknemlighet.

Fargesymbolikk av rosene fersken oransje rose uttrykker takknemlighet

Hvordan liker du blå roser?

Fargesymbolikk av rosene blå rose står veldig effektivt for ekstravaganse og opprør

  • Blå roser forekommer ikke i naturen, disse er kunstig farget under avl. Men de er veldig effektive og har en sterk tiltrekning. Blå roser symboliserer uoppfylt lengsel og et stille ønske. De står også for opprør, ekstravaganse og noe mystisk. Sikkert har du tvil før du velger dette som en gave.

 Svarte roser utstråler mystikk, ikke sant??

Fargesymbolikk av rosene sorte roser utstråler mystikk

  • Svarte roser er kunstig farget akkurat som blå roser og representerer mystikk og tørst etter eventyr. Siden fargen svart symboliserer sorg, ulykke, hat og til og med død, fraråder vi en gave med svarte roser.

Roser snakker et tydelig språk over hele verden.

Fargesymbolikk av roser hvit rose uskyld renhet

 Nyt noen av de sjeldne fargenyansene til rosene!

Fargesymbolikk av roser mettet rosa nyanse Skjønnhet fra naturen

Fargesymbolikk av roser lilla farge

Fargesymbolikk av roser mettet rosa nyanse

Fargesymbolikk av roser mettede rosa nyanser

Fargesymbolikk av rosene lys rosa nyanse Skjønnhet fra naturen

Fargesymbolikk av roser mettet oransje vakker

Fargesymbolikken til rosene er hvit med gule nyanser

 Det er ingen grønne roser i naturen, de er kunstig farget.

Fargesymbolikk av roser grønn rose kunstig farget

Fargesymbolikk av roser grønn rose kunstig fargede ideer

En fargemiks som denne kan bare oppnås gjennom kunstig farging.

Fargesymbolikk av roser fargemiks kunstig farget

Fargesymbolikk av rosene fargeblanding kunstig fargede ideer