Vinduer og dører har en spesiell funksjon i alle hjem. På den ene siden forbinder de individuelle rom eller oppholdsrom og gir oss tilgang til barriere. På den annen side er de vår forbindelse til omverdenen. Vi ser på hagen gjennom vinduene eller nyter panoramautsikt over omgivelsene. Vår inngang til huset er trygg gjennom moderne inngangsdører. Og omvendt representerer de overgangen fra innsiden til utsiden, og derfor er ekstravagant utformede terrasse- og balkongdører spesielt etterspurt. Men kjenner du også de såkalte franske dørene? Disse kalles også vindusdører, fordi de representerer en kombinasjon mellom vindu og dør. Franske dører scorer poeng med sin unike design, høye eleganse og uttalte funksjonalitet. I det følgende vil vi forklare hvor de brukes og hvilke fordeler og ulemper franske balkongdører har. Det er viktig at du gjør en grundig undersøkelse av denne typen dører før du bestemmer deg for å installere den i hjemmet ditt.

 Franske vindusdører gir sjarm og stil til hjemmet ditt

Franske franske dører sorte rammer store glassruter elegant design overgang til den moderne stuen

De gir også enkel tilgang til utendørsområdet.

Franske franske vinduer elegant buet design svart ramme passasje til utsiden

Hva er karakteristisk for franske balkongdører?

Franske balkongdører kan ofte gjenkjennes av utseendet: de består av en treramme med splittede glassruter som tar opp det meste av døren. Dette gjør dem like gulv-til-tak franske vinduer. Det er modeller som generelt vibrerer, mens andre bare glir. De enkelte glassruter er delt med trestenger. Dette fører til mange mulige design og størrelser på de franske dørene. Det er både standardstørrelser for tradisjonelle døråpninger og alternativer som kan tilpasses. De siste kan tilpasses unike romdesign og er også perfekt innskrevet i leiligheter i gamle bygninger. Du kan også velge materiale og farge på de franske dørene som passer best for hjemmet ditt.

Gå inn i musikkrommet!

Franske franske vinduer treramme rustikk designovergang til musikkrommet

Franske dører er i utgangspunktet laget av tre, metall eller glassfiber. Disse laget av metall brukes hovedsakelig som terrassedører fordi de gir større sikkerhet. Franske dører av tre eller glassfiber brukes i interiøret. De gir et høyt nivå av estetikk og stil til de fire veggene dine. Takket være ny teknologi kan glassfiberdører behandles slik at de ser ut som om de er laget av tre.

Flott idé å skille soveområdet med elegante franske dører.

Franske vindusdører flott idé å skille soveområdet svart ramme

Huseiere har to alternativer for å installere franske vinduer i hjemmene sine, i og utenfor hjemmet. I begge tilfeller tjener franske dører til å skille eller koble sammen individuelle områder. Franske vindusdører kan føre fra ett rom til et annet eller fra innsiden til utsiden. Dette betyr at de kan være overgangen fra en atmosfære til en annen eller lede fra interiøret til hagen eller verandaen og omvendt.

 Hvor du bruker franske vinduer i hjemmet ditt er helt opp til deg.

Franske franske vinduer hvit ramme elegant romdesign barrierefri passasje mellom rom

 Fra soverommet kan du gå direkte inn på badet!

Franske franske dører buet design hvit ramme fra soverommet går rett til badet

Hva er fordelene med franske balkongdører??

Etter at vi har forklart de viktigste funksjonene og mulige bruksområdene for balkongdører, vil vi kort presentere deg fordelene med dem.

– Godt perspektiv

Først og fremst gir franske balkongdører inntrykk av et større interiør, fordi de gir god utsikt inn i huset når de er åpne. Dette er også spesielt nyttig for mindre leiligheter. Siden de franske dørene hovedsakelig er laget av glass, blokkerer de ikke utsikten og representerer ikke en visuell barriere mellom rommene.

– Optisk forlengelse

Til dette formålet kan du bruke dem som en innvendig eller utvendig dør. Du kan skille en stue fra en spisestue uten at rommet føles trangt. Franske vindusdører kan få verandaen til å ligne en forlengelse av ditt innvendige rom. Terskelen mellom innsiden og utsiden forsvinner når døren går. Dette tilsvarer nøyaktig de siste livstrendene og gir oss følelsen av mer åpenhet og luftighet hjemme.

 Franske vindusdører representerer ikke en visuell barriere mellom rommene.

Franske franske dører, svarte karmer, gardiner, overgang til soverommet, ingen optisk barriere

 Du kan beundre hagen din fra interiøret gjennom de franske dørene …

Franske franske vinduer med en fløy åpnet overgangen til den velholdte og mesterlig utformede hagestatuen, grønn plante inni

 … eller gå dit direkte!

Franske franske vinduer elegant romdesign i klassisk stil, lysestaker på begge sider, overgang til hagen, veldig godt designet og tatt vare på

 – Mer estetikk i rommet

Denne typen dører er også estetisk tiltalende, noe som øker verdien av hjemmet ditt, da det gir eiendommen din en unik appell. Mange anser dem som en husinstallasjon av høy kvalitet.

– Allsidig bruk

Fordi de er enkle å tilpasse, kan franske vindusdører være en god løsning for ethvert hjem, uansett dekorasjonsstil. De passer godt inn i en landlig atmosfære, men kan også krydre moderne leiligheter og hus. Denne allsidigheten gjør dem til et populært valg for de som ønsker et unikt design i hjemmet sitt.

Ekstra tips: Imidlertid er mange interiørdesignere av den oppfatning at franske balkongdører ikke passer godt til alle møbler. Derfor må du nøye vurdere på forhånd om du vil melde deg på hjemmet ditt eller ikke. Ellers kan du ende opp med noe helt malplassert.

 Slike dører er perfekte for hus i landlig stil!

franske franske dører store to sash ramme tre rustikt hus inngangsdør dekorert to grønne kranser velkomstskilt

Frostet glass er også et godt alternativ for franske dører.

Franske vindusdører frostet glass godt alternativ i interiøret ved siden av store veggspeil

– Mye naturlig lys kommer inn i interiøret

Og sist, men ikke minst, slipper franske balkongdører mye naturlig lys inn i huset. I løpet av dagen blir interiøret bedre oversvømmet med lys og ser mer tiltalende ut. Det kan også spare deg for penger på strømregningen. Hvem trenger kunstig lys når huset er opplyst av mye sollys hele dagen??

 Mye naturlig lys kommer inn i huset gjennom franske vindusdører.

Franske franske vinduer hvite karmruter gir mye naturlig lys inn i huset på gangen veldig elegant designet godt opplyst.

Franske balkongdører har også sine ulemper

Hver mynt har to sider. Hvis du vil bruke franske vinduer i hjemmet ditt, må du også kjenne deres ulemper og vurdere dem nøye før du kjøper. Det gode med det er at ulempene med franske dører er mindre enn fordelene!

– Høyere pris

Franske dører kan legge til umiddelbar appell til hjemmet ditt, men den høye estetikken har en pris. Du vil oppdage at franske dører er dyrere enn tradisjonelle dører. Dette er kanskje ikke et problem, men husk det, spesielt hvis du gjør andre renoveringer.

Buede franske dører er definitivt ikke for alle.

franske franske dører buet dør hvit karm parkett

Ikke så lett å montere

Å installere slike dører er ikke en lett gjør-det-selv-jobb. Selv om det er mulig for deg å montere franske vinduer selv, vil det i de fleste tilfeller være mye innsats og arbeid. Bedre å tenke på om du kanskje trenger hjelp fra en profesjonell installatør. En profesjonell installasjon vil koste deg litt ekstra penger, men samtidig spare deg for mye tid og nerver.

Franske dører på skinner krever profesjonell montering.

franske franske dører på skinne hvit rammeovergang til hjemmekontor

franske balkongdører på skinner svart ramme uvanlig design krever profesjonell montering

 Selv de som leder til omverdenen.

Franske franske vinduer stor dør fører til hagen mye naturlig lys trenger inn

– Dårlig energieffektivitet

Tross alt er det kjent at franske dører har dårlig energieffektivitet. Området der de er tilkoblet lar luft komme inn i hjemmet ditt. Dette er spesielt ubehagelig i vintermånedene og kan øke oppvarmingskostnadene. Hvis de franske dørene til hagen eller terrassen ikke er godt komprimert, kan det være problematisk, spesielt i områder med mye nedbør. Hvis regnvann kom inn i interiøret under døren, ville det være nødvendig med regelmessige reparasjoner.

Nå vet du fordeler og ulemper med franske balkongdører. Du kan gjøre mer forskning og ta en informert beslutning om bruk av slike dører i hjemmet ditt!

Franske balkongdører passer perfekt til det klassiske romdesignet.

Franske balkongdører høye dørkarmer i lys grå matcher det klassiske romdesignet og leder inn i spisestuen

Franske vindusdører to vinger svart ramme overgang til den elegant utformede stuen

 Størrelsen varierer avhengig av døråpningen der de brukes.

franske balkongdører to vinger sorte karmer tilgjengelig i forskjellige størrelser

Franske franske vinduer smal døråpning svart ramme

Franske franske dører elegant design hvit ramme overgang til stuen