Hvis du vil ha mer farge i ditt eget hjem, trenger du innendørs planter som er rike på blomster, helst minst en gloxinia under. Denne eksotiske kan også trives ute i badekaret på balkongen eller terrassen og overraske deg hver dag med sine unike blomster. Det er virkelig en balsam for øyne og sjel, dessverre bare for kort tid. Alle gloxinia -hybrider som vi vedlikeholder i Tyskland blomstrer bare fra juni til august. Hva mer du bør vite om de naturlige skjønnhetene og hvordan du best kan ta vare på gloxinias, finner du ut nedenfor.

Gloxinia føles veldig bra i gryta på vinduskarmen!

Gloxinia i potten på vinduskarmen vakre rosa blomster

Hvor kommer gloxinia egentlig fra??

Som vi nevnte tidligere, er gloxinia et hybridhusplante som ble laget av kors. Det botaniske navnet er Sinningia, fordi de vakreste hybridplantene kan spores tilbake til kryss av Sinningia speciosa med mange andre arter av slekten. Opprinnelig kommer alle de involverte artene, som Sinningia villosa og Sinningia helleri, fra Mellom- og Sør -Amerika.

Arten Sinningia speciosa, for eksempel, kommer fra regnskogene i Brasil, hvor den lenge har vært hjemme. I dag er mange hybrider kjent, omtrent 60 til 80 i antall. Den vakre eksotiske arten skylder sitt tyske navn til slekten Gloxinia, som den tidligere ble tildelt.

 Disse eksotiske blåfiolette blomstene er rett og slett uimotståelige!

Det finnes forskjellige typer gloxinia, eksotiske blomster i blåfiolett uimotståelig vakker

 

Typiske trekk ved den vakre gloxiniaen

Hva kjennetegner egentlig gloxinia, og hvordan kan en planteentusiast lett gjenkjenne den blant mange andre blomsterrike innendørs planter på markedet? Karakteristisk for det eksotiske fra Brasil er dens attraktive traktformede blomster. I første omgang scorer de med fargene sine. Disse varierer fra hvitt og rosa til rødt og lilla til blåfiolett og fiolett. Alle farger er mettede og umiddelbart merkbare. Blomstene kan være monokrome eller tofargede. For eksempel har noen hybrider en hvit kant eller er litt krøllete på kanten. Det er til og med gloxinia -hybrider hvis blomster minner om rosenbladene. Imidlertid kan du knapt konkurrere med den vakre blomsterdronningen.

 Disse blomstene vil definitivt minne deg om rosen, eller?

Gloxinia blå-fiolette blomster minner om roseblomster vakkert syn

Gloxinia kan heller ikke vokse så høy som rosen. Som stueplante når den rundt 20 til 30 cm. Planten vokser busket og kompakt. De grønne bladene er ovale til langstrakte og har fløyelsaktig hår.

Denne gloxinia har litt hengende blomster.

Gloxinia i en hvit gryte, litt hengende blomster farget rødt med en hvit kant

 

Viktige tips for omsorg for gloxinia

For at du skal kunne nyte de vakre gloxinia -blomstene hjemme eller på terrassen i lang tid, må du følge følgende pleietips:

  • Plassering og jord: Velg et varmt, lyst, men delvis skyggelagt sted for gloxinia, helst der luftfuktigheten er høy. Unngå direkte sollys, ellers blir plantens blader og blomster solbrent. Gloxinia liker temperaturer mellom 18 og 24 grader C. Unngå steder der luften er tørr eller sterke temperatursvingninger er mulige. Ellers vil det eksotiske få rullet sammen gule blader. I tillegg liker den vakre stueplanten ikke trekk. Bruk vanlig pottejord blandet med litt sand. Spesiell kaktusjord er også mulig her, fordi den er sandig og godt drenert.

Med riktig omsorg vil du ha en slik prakt av blomster foran øynene dine hver dag på midtsommeren.

Gloxinia blomstrer på midtsommeren av tre forskjellige farger gloxinia, en balsam for øyne og sjel

  • Vanning og gjødsling: Vann planten regelmessig med lunkent vann, slik at underlaget aldri tørker helt ut. Du må imidlertid aldri spraye bladene og blomstene med vann. Det ville være best hvis du heller vannet direkte i dalbanen. På sensommeren begynner planten sakte å trekke seg tilbake til knollen. Da må du vanne mindre og gradvis justere det. For befruktning i blomstringsperioden kan du bruke en kaktusgjødsel.

Vann regelmessig, gjødsle i moderate mengder!

Gloxinia vakre rosa blomster riktig pleie, vanne regelmessig, gjødsle med måte

  • Formering og overvintring: Gloxinia kan formeres enten ved stiklinger eller ved å dele knollen om våren. Den første metoden vil kreve mye tålmodighet, selv om suksess ikke er garantert. Det ser også det samme ut med overvintring. Planten trekker inn i knollen fra september, danner ikke lenger blader eller blomster. Knollen er imidlertid så liten at den knapt kunne overleve vinteren. Derfor er det bedre å ikke eksperimentere med det!

Gloxinias i potter er et flott blikkfang i hagen.

Gloxinia to i to potter utenfor ekte smykker iøynefallende rød og lilla

Ekstra tips: Med utilstrekkelig eller feil omsorg kan de grønne bladene bli syke. Vær forsiktig så gloxinia ikke blir angrepet av bladlus eller edderkoppmidd! Du kan finne ut her hvordan du kan bekjempe dem naturlig !

Vurder alle våre pleietips, og du vil fullt ut nyte de vakre, intenst fargede blomstene på gloxinia på midtsommeren!

 Vakker, vakker …. den unike vakre blomstringen av gloxinia!

Gloxinia vakker rød blomst sett på nært hold, hvit på kanten

Hvordan liker du disse delikate blomstene med en hvit kant?

Gloxinia røde og lilla farger med en hvit kant er ekte iøynefallende

Gloxinia blå-fiolette blomster med en hvit kant et herlig syn