hagedesign rødt slør glanset

Hagedesign er en stor utfordring for amatører og profesjonelle

Navnet på denne planten fører ofte til misforståelser. Man tror spontant at det bare fører til et mer fargerikt utseende i hagen om høsten. Men det første bildet under ble tatt i slutten av juni. Egentlig kan du bruke disse plantene til vakre buketter i alle årstider, selv om utseendet deres er forskjellig fra de forskjellige årstidene.

de Hagedesign er en stor utfordring for amatører og profesjonelle. Her er et interessant forslag til alle.

Det er en type som er tilgjengelig i forskjellige størrelser. Den sprer seg veldig lett og er lett å ta vare på. Hvis potten blir for liten, kan den enkelt transplanteres. Det sprer seg også veldig godt under jorden takket være blomsterløkene.

Rød slør bregne forblir eviggrønn og er en glede

 hagedesignplanter fra Asia

Botanisk navn: Dryopteris erythrosora

Felles navn: rød slørbregne

Opprinnelse: Japan, Korea, Taiwan, Kina

Hvor kan den vokse: Den bør ikke vokse i temperaturer under 10 grader

Vannbehov: Middels, vannbærende jord

Lyskrav: De lyse fargene kommer til sin rett i skyggeleken

Høyde: 0,6 til 0,9 meter høy

Fordeler og toleranser: kanin- og rådyrresistent. Enkelt vedlikehold

Mest interessante utseende: hele året

Når skal den plantes: På våren eller høsten

Evergreen

eviggrønn hagedesign

Bli for alltid

hagedesign rød slør bregne

Kjennetegn: Den røde slørbregnen er alltid grønn og har fargede blader

Integrer deg i landskapet

hagedesignlandskap

Slik bruker du det i landskapet:

Den røde slørbregnen er et flott tillegg til skogshagene i områdene under trærne, hvor fantastiske skygger leker. Det er best å koble dem til planter med dristige blader.

Vises ved steinmuren

hagedesignplanter i forskjellige former

På dette bildet kan du se at denne planten, takket være sin form, er fantastisk brukt til det mykere utseendet på steinveggen med store biter.

Brukes i containerhager

designe hageplanter i potter

Skjønnhet i blomsterpotten

design hage Rotschleierfa i potten

Hvordan du bruker disse plantene på riktig måte i containerhager

På dette bildet har vi japansk lønn (Acer palmatum ‘Mikawa Yatsubusa’), og det er stjernen i gryta. Bladene blir myke gule før de utvikler seg til mellomstore. De brennende nyanser av oransje og rødt er et høydepunkt om høsten, men selv etter at bladene har falt har de myke olivengrønne grenene et veldig interessant utseende.

De andre artene er valgt ut slik at en av dem tar opp nyansen av den røde slørbregnen og legger til de gjenværende, lysere og mørkere aksentene. Alt dette er oppnådd her gjennom plantearten Liriope spicata, Vinca maculata ‘Wojo’s Gem’ og Helleborus niger ‘Jacob’.

På det lavere nivået er plantene eviggrønne, og dette skaper en helårig design. Likevel er utseendet alt annet enn statisk. De sammensatte plantene vil blomstre på forskjellige tider av året, mens den røde slørbregnen med sine gyldne nyanser gir en fantastisk glød hele året.

Planting:

Som med mange eviggrønne planter er en av de største fordelene med denne planten dens ikke-falmende skjønnhet. Så det blir Hagedesign til stor glede. Under de gamle, solide bladene kommer de andre, nye avkomene om våren. Avhengig av din smak kan du avbryte de “voksne”.

Dyrene: Kaninene elsker vanligvis denne typen planter, men å spise dem er vanligvis for vanskelig for dem. Derfor bør du ikke bekymre deg for dette heller.