Hei, elsker blomster! I dag fortsetter vi artikkelserien der vi gir deg nyttig informasjon og viktige pleietips for et stort utvalg av stueplanter og hageblomster. Siden floraen til dine egne fire vegger og uteområdet er enormt rik og mangfoldig og stadig overrasker oss med sine unike former og herlige farger, er de mulige publikasjonene om det nesten uendelige. I dag ser vi nærmere på en tropisk plante som dekorerer interiøret like godt som det er et uunnværlig dekorativt element i hagen. Vi avslører for deg den unike sjarmen til en eksotisk som mange dyrker hjemme. Hibiskusen, også kalt kinesisk hibiskus, kinesisk rose eller kinesisk rose, tiltrekker seg nå vår oppmerksomhet og er i fokus for vår interesse. Bli med oss ​​og oppdag den kinesiske rosen i sin fulle blomst, med sine unike former og fantastiske farger. Vi fordyper oss umiddelbart i den fantastiske verden av hibiskus!

De mørkegrønne bladene skaper den perfekte bakgrunnen som de delikate hibiskusblomstene kommer til sin rett

Hibiscus blomster rosa

  • Interessante fakta om hibiskus

Det er over 300 på verdensbasis i dag Hibiskusarter velkjent, og hver av dem har sin egen sjarm og spesifikke egenskaper. Disse vakre plantene finnes ikke bare i de tropiske områdene, hvor de hovedsakelig vokser som mindre trær, busker og hekker. I Europa og spesielt her i Tyskland er hibiskus også en populær plante.

De liker å passe på dem ute på terrassen eller balkongen i en gryte eller bøtte, eller de pynter vinduskarmen inne.

Ulike betydninger tildeles hibiskus i forskjellige kulturer. I Europa er denne planten kjent som “delikat, skjør skjønnhet”. Den kommer opprinnelig fra Fjernøsten, og i hjemområdene blir den kinesiske rosen referert til som “mild blomstring”. I Kina er hibiskusblomsten et symbol på berømmelse, formue, prakt og seksuell tiltrekning. Det er også høyt rost på Hawaii og har til og med blitt valgt til den offisielle blomsten i øystaten. I historien og kulturtradisjonen der symboliserer den milde blomstringen kongemakt og er et symbol på respekt.

 Traktformede blomster i lyse farger er en godbit for øynene

Hibiskus blomster

  • Noen viktige pleietips for en lang blomstringstid av hibiskus

Når det gjelder blomstring og skjønnhet, kan ingen blomst konkurrere med hibiskus. De mørkegrønne bladene har en takket bladform. De skinner litt og danner den mest passende bakgrunnen for de delikate hibiskusblomstene, foran hvilke de utfolder sin prakt. Fargespekteret er bredt og strekker seg fra hvitt til mykt rosa til karminrødt og lilla. Det er fortsatt varianter som er enda mer iøynefallende og har blomster i gult og rustbrunt. Som en blomstrende plante trenger hibiskusen et solfylt sted inne og et godt beskyttet sted ute. Ved temperaturer mellom 18 og 22 grader C føles han som et pulver. Bare når termometeret stiger over 15 grader om våren, kan du bringe hibiskusen ut på terrassen eller balkongen. Men velg et sted for ham uten direkte sollys, fordi den ømme planten ikke liker den lyse solen.

Hibiskus foretrekker et solfylt sted, men liker ikke den lyse solen

Hibiscus Kina steg

På varme sommerdager bør du sprøyte din kjære med kalkfritt vann. Vann regelmessig, men med små mengder vann, og unngå både vannlogging og tørre kuler. Regelen her gjelder: når det øvre jordlaget har tørket ut, må den kinesiske rosen vannes. Det er best å alltid bruke lunkent vann til vanning. Gjød roshauken med organisk gjødsel og kompost. Den kinesiske rosen vil takke deg veldig mye for omsorgen din. Den kan blomstre kontinuerlig fra mai til oktober og glede øyne og sjel med sin unike skjønnhet.

Hagehauken tiltrekker seg alltid alles oppmerksomhet

Hibiskus hawkish

  • Skjær hibiskus og dvale

Disse to aspektene ved hibiskuspleie er spesielt viktige for riktig vekst av planten og dens fantastiske blomster, og derfor vil vi være ekstra oppmerksom på dem. Hvis du holder en hibiskus i hagen, vet du det godt – denne hagebusken er hardfør. Vi anbefaler bare å klippe dette om våren. Da bringer hibiskusen kraftige skudd og vokser raskt. Vær også advart om at slike planter ofte vil vokse høye, men ikke blomstre. Eksperter anbefaler å kutte hawkmoth hvert tredje år. Deretter kan du regne med vakre blomster fra slutten av mai til slutten av september.

Hibiskusplantene som vokser utenfor kan overleve vinteren godt på et varmt sted ute. Når din hibiskus er i gryten, anbefaler vi å ta den med inn og la den ligge på et solfylt sted hjemme gjennom de kalde månedene. Imidlertid tåler den sarte planten ikke temperaturer under null, men ved temperaturer over 15 grader kan den kinesiske rosen overvintre helt fint. Start dvalemodus -kampanjen i slutten av september, fordi den milde kinesiske rosen ikke tåler lokasjonsendringer særlig godt.

For å kunne beundre disse delikate blomstene må du passe godt på hibiskusen.

Hibiskus blomst

Ta vare på din kinesiske rose, slik at den ikke får brune flekker på bladene. Det er et tydelig tegn på at bladflekssoppen sitter på den. Bekjemp det og fjern de skadede bladene. Wilted blader og blomster må også samles og kastes. Hvis det er vannmangel, vil bladene selv falle av, så det er lurt å følge de viktigste pleietipsene.

Hibiskusen takker deg for riktig omsorg og viser deg de vakreste formene og fargene! Hvert syn på det er en ekte glede!

Enten innendørs eller utendørs, kan hibiskusen alltid overraske deg med sine skjøre og vakre blomster

Hibiskusblomst delikat rosa

Alle røde nyanser kan sees i blomstene til den kinesiske rosen

Hibiscus blossom karminrød

Beundre den praktfulle kinesiske rosen!

Hibiscus blomst fine former

Hibiscus er det ubestridte blikkfanget innendørs eller utendørs

hibiskus

 Ren skjønnhet fra naturen!

Hibiskus ren skjønnhet fra naturen

Naturen er den største artisten!

Hibiscus Balkony Ideas

Naturlig skjønnhet som kan beundres hver dag

Hibiskus, ideer

 Så mye sjarm er gjemt i en liten hibiskusblomst!

delikat kinesisk roseblomst

Den kinesiske rosen blomstrer også i blått …

Hibiscus kinesiske roseblå blomster attraktive

 …. Og kan se veldig attraktivt ut i gult!

Hibiscus kinesisk rose gul