Koronakrisen har nå blitt til en pandemi og har endret hverdagen til millioner av mennesker over hele verden. Til og med hos oss i Tyskland. Barnehager og skoler forblir stengt, mange ansatte jobber for tiden hjemmefra, og mange mennesker er til og med i karantene. Selv om antallet mennesker som er smittet med koronavirus fortsatt er lavt, er politikere og forskere overbevist om at krisen ennå ikke har nådd sitt høydepunkt. Imidlertid er det diskusjon om å lette de strenge tiltakene som portforbud, men alle må bli hjemme. Og helst begrense hans sosiale kontakter. Perspektivet er ikke veldig lovende fordi de fleste ikke vil bo i sine fire vegger hele tiden og kjede seg. Derfor spurte vi psykologer om hva du egentlig kan gjøre hjemme under Corona -krisen for å beholde humøret og gjøre noe nyttig og meningsfullt. Her er noen tips for det!

 Hva kan du gjøre hjemme under Corona -krisen? Å lage mat sammen, selvfølgelig!

Corona -krise hjemme, hva lager mor og to døtre sammen på kjøkkenet

Prøv å oppdage det gode med det! Nå blir alle hjemme, noe som betyr at du har mer tid til familien og dine nærmeste. Barna dine lærer online, men har nok tid til å leke, lese bøker, lage mat og bake sammen, eller høre på musikk og se interessante filmer og TV -serier. Her er spesifikke tips for hva du kan gjøre hjemme under Corona -krisen.

 Å lage mat sammen er kjempegøy for store og små!

Corona -krise hjemme, hva baker mor og datter på kjøkkenet

  • Du må lage mat og bake selv under Corona -krisen

Uansett om du er en god kokk eller ikke, må du i dagens situasjon lage mat og bake deg selv hjemme igjen. Eller lær nå! Kjøp først ferske produkter i supermarkedet i nærheten og tilbered velsmakende retter til familiemedlemmene dine. Få alle involvert i matlagingsprosessen og eksperimentere med tidligere ukjente oppskrifter. Du kan også finne ideer for sunt og balansert kosthold online. Lukten som kommer ut av kjøkkenet mens du lager mat vil definitivt minne deg om barndommen din og skape en uvurderlig trygghet i familien. Så det er alltid verdt å lage mat med dine nærmeste og bake noe deilig med det.

 Nå vil barna sikkert ha appetitt på noe velsmakende!

Corona -krise hjemme, hva baker mor og to små barn på kjøkkenet

 I tider med Corona -krisen liker alle familiemedlemmer å bake.

Corona -krise hjemme hva gjør hele familien på fire på kjøkkenet

Ekstra tips: Alle som ønsker å faste har imidlertid den perfekte muligheten til å gjøre det. Leger og leger er også av den oppfatning at en fastende kur med midlertidig unngåelse av fast føde har en positiv effekt på helsen. I tillegg kan faste styrke immunsystemet ditt, noe som er spesielt viktig i korona -krisen!

 Under Corona -krisen har du endelig tid hjemme og kan rengjøre hele leiligheten!

Corona -krise hjemme hva vi skal gjøre vårrengjøring far datter sønn rengjøring av teppe

  • Vårrengjøring er definitivt på din gjøremålsliste

I karantene trenger du ikke sitte hele dagen og ikke gjøre noe. Hvis du ikke kan tenke deg noe bedre, er det på tide med den årlige vårrengjøringen. Men det betyr alltid mye arbeid, så du trenger gode hjelpere. Start med små oppgaver og gå gradvis videre til de større. For eksempel kan du begynne med garderoben og sortere klesplaggene på nytt, tørke dem ut osv. Så er det gardinene og gardinene som skal vaskes. Barna kan også hjelpe til med rengjøring av gulv og tepper eller tørke av støvet selv. Eller sett pulten på plass igjen! Sett et godt eksempel for de små, og lær dem å rengjøre hele leiligheten. Det er noe nyttig for alle de kan gjøre hjemme under Corona -krisen.

Vårrengjøring er mye morsommere sammen!

Corona -krise hjemme, hva gjør foreldre to barn vårrengjøring sammen

 Du må også sette orden i husbiblioteket og deretter unne deg rolige lesetimer.

Corona -krise hjemme hva gjør biblioteket i huset, mange bøker i hyllene, koselig lesehjørne foran vinduet

  • Å lese og lære hjemme er de mest populære aktivitetene for mange familier under Corona -krisen

Fjernundervisning er ikke bare populært blant skoleelever og studenter under Corona -krisen. Voksne kan også lære noe nytt hjemme, for eksempel å lære et nytt språk på egen hånd eller velge en ny hobby og gjøre mye forskning på Internett. Siden kulturlivet i hver by for øyeblikket står stille, har du muligheten til å lese mye hjemme. Du vil sikkert finne noen uleste bøker i hjemmebiblioteket ditt, ikke sant? Eller vil du lese de små en godnatthistorie? Å lese har mange plusser. Det øker kreativiteten til store og små, reduserer stress og driver bort kjedsomhet!

 Å lese bøker med barna er morsomt for alle!

Corona -krise hjemme hva gjør hele familien på sofaen og leser en barnebok som har det gøy

 … og reduserer daglig stress!

Corona -krise hjemme hva mor datter gjør på trappene og leser barnebok har det gøy

  • Andre ideer om hva du kan gjøre hjemme under Corona -krisen

Sammen med hele familien kan vi alle gjøre mye hjemme under Corona -krisen. Vi kan bare anbefale noen ideer. For eksempel vil det sikkert være mange spennende filmer og TV -serier som du ennå ikke er kjent med. Du kan se dem sammen på TV -en eller den bærbare datamaskinen og oppleve interessante historier.

 Det blir spennende foran fjernsynet!

Corona -krise hjemme, hva er familien på fire som gjør på sofaen og ser på TV sammen og har det gøy

I tillegg er det på tide å ta vare på innendørs- og balkongplantene dine. Nå kan du repotere dem eller plante nye. På den ene siden er det morsomt, på den andre siden er det bra for nervene og lindrer spenninger og følelser av frykt. På denne måten kan du med hell unngå stress i koronakrisen. Barna dine kan bli med og lære noe nytt. Fordi det praktiske og nyttige alltid går hånd i hånd!

 Du kan også få balkongen til å passe eller plante nye blomster.

Corona -krise hjemme hva som får balkongen til å passe Plant nye blomster Barn hjelper

Det er mange andre flotte ting du kan gjøre hjemme med dine nærmeste under Corona -krisen. Vi kan ikke liste alle de gode ideene her. Men vi vil legge til en ting til. Tilbring mye tid med barna! Tegn sammen, spill sjakk eller noe annet, gjør håndverk! Så alle vil overleve pandemien lykkelige og sunne. Nå kan du ringe dine mange venner og slektninger hver dag, for ingen trenger å være alene i denne krisetiden! Det er bedre hvis vi viser tilhørighet og solidaritet. Sammen kan vi gjøre det og gå gjennom pandemien!

 De minste liker spesielt tegning og andre kreative aktiviteter.

Corona -krise hjemme, hva gjør lille sønn mor og trekker sammen kreative aktiviteter

Corona -krise hjemme, hva er far, mor, datter, kreativ og tegner sammen

Corona -krise hjemme, hva gjør familien på fire på sofaen i stua og leker iPad sammen

Corona -krise hjemme hva du skal gjøre ung jente som praktiserer kreativ skriving

 Eller foretrekker du å lese?

Corona -krise hjemme hva du skal gjøre ungt jentehusbibliotek på jakt etter å arrangere bøker

Sammen kan vi klare det!

Corona -krise hjemme, hva har barn, foreldre, besteforeldre, hunder, gode opplevelser sammen foran fjernsynet