Å trykke blomster er en kreativ teknikk som lar deg beholde vakre øyeblikk for alltid. Slik kan du holde skjønnheten i blomster levende for alltid. Trykkblomster er perfekte for innramming og visning som kunst eller for eksempel for dekorering av håndskrevne kort og bokstaver.

Hvordan kan du trykke blomster??

Pressing blomster Veggdekorasjon arrangere blomster

Imidlertid er det ikke vanskelig å trykke blomster, og du kan bevare alle slags blomster hjemme uten spesielle verktøy. Det er forskjellige metoder som vi ønsker å introdusere for deg nedenfor. Hold deg til det og lær hvordan du trykker på favorittblomstene dine på kort tid.

Behold de vakre øyeblikkene i livet med pressede blomster

Pressing blomster metoder Tørking av blomster og arrangering av dekorasjonsideer

Foreviger skjønnheten i blomster

Hvordan trykke blomster blomstpresse tre

Hvilke blomster kan du trykke på??

Velg blomster tidlig på morgenen etter at dugg har fordampet. Velg blomster som er klare til å åpne knoppene eller er i ferd med å blomstre. Samle blomster og løvverk på forskjellige stadier av utviklingen for å legge til struktur og mangfold i designet ditt.

Velg og forbered blomster

Trykk blomster Ordne og innramme blomster

For best resultat og de mest levende fargene, bør du konditionere blomstene dine først. Fukt stilkene i vann umiddelbart etter skjæring. Under rennende vann, kutt dem i en vinkel for å tillate større vannabsorpsjon. Legg deretter blomstene i en vase fylt med ferskvann og blomstermat.

Samle friske blomster

Trykk blomster Velg blomster og kutt forberedelse

Hvordan forberede en rose for å trykke

Pressing blomster i boken roser forberedelse

Blomster som har naturlig flate blomster er de enkleste å trykke på, for eksempel fioler, tusenfryd, valmuer og enbladede roser. Hvis du vil trykke blomster som har støvdragere, for eksempel california liljer og liljer, må du fjerne støvfrøene slik at pollenet ikke flekker. Bregner og noen typer blader kan også presses vellykket.

Du kan også bevare roser, nelliker eller til og med frukt og grønnsaker med flere petaller, men det vil ta lengre tid og kreve litt mer oppmerksomhet.

Nyt resultatet!

Blomsterpresse veggdekorasjon gaveideer

Hvordan kan du trykke blomster??

Det er spesielle treblomstpresser tilgjengelig på markedet som kan brukes til å bevare blomster til kommersielle formål. Men hvis å trykke blomster bare er en hobby for deg, trenger du sannsynligvis ikke en profesjonell blomsterpresse. Bare eksperimenter med følgende presseteknikker og finn ut hvilken som fungerer best for din sak.

Å bruke blomsterpresse ville også være et godt alternativ …

Blomsterpressemetoder Blomsterpresse arrangerer dekorasjonsideer

… men prøv de andre blomstringsteknikkene først

Hvordan trykke blomster Flower Press

Trykk på blomster i en bok

Å bruke en bok er en klassisk måte å trykke blomster på. Du trenger en tung bok og absorberende papir for denne metoden. Blomsterpigmenter kan misfarge boksidene, så du må legge ekstra papir mellom boksidene.

Plasser blomsten mellom sidene i en bok

Trykk på blomstene i boken og la dem tørke

Åpne boken og legg et stykke papir på den ene siden av boken. Dette kan være bakepapir, bakepapir eller kaffefiltre. Legg blomsten eller blomstene på toppen og legg deretter et nytt ark på toppen. Legg ekstra vekt på boken for å presse blomstene. Vent to til fire uker. Det kan ta en stund å fjerne alt vannet fra blomstene.

Lukk boken

Blomsterpressemetoder bok mellom boksider

Og legg tung vekt på det

Blomster presser forskjellige metoder for bokvekter

Presseblomstene er klare om noen uker

Trykk på blomster i boken som arrangerer blomsterdekorasjoner

Pressede roser

Blomster presser roser i boken

Tørk blomster i mikrobølgeovnen

Alt du trenger er en mikrobølgeovn og litt bakepapir. Det beste med denne metoden er at den fungerer på sekunder.

Legg blomstene dine mellom to stykker bakepapir. Legg bakepapiret og blomstene direkte på mikrobølgeovnen, og legg deretter en annen tallerken på toppen. Slå på mikrobølgeovnen i mellom 30 sekunder og et minutt på lav effekt. Sjekk deretter om du er fornøyd med resultatet.

Å trykke blomster i mikrobølgeovnen er raskt og enkelt

Blomster trykk mikrobølgeovn rask metode

Trykk blomster med et strykejern

Legg blomstene dine mellom to stykker papir og flat dem med en tung gjenstand. Dette skaper en overflate som er lett å stryke.

Slå av vannet og damp på strykejernet og skru ned temperaturen. Trykk på strykejernet på bakepapiret i 15 sekunder og la det avkjøle seg i mellom. Det er ikke nødvendig å gjøre en glidende bevegelse som å stryke klær.

Slik fungerer det med jernet

Trykk blomster forskjellige metoder for å stryke bok

Håndverk og gaveideer med pressede blomster

Pressede blomster kan forevige kjærlige minner og være en santimentell gave. Et gratulasjonskort med en presset blomst ville være en flott overraskelse, ikke sant? Vær kreativ og uttrykk følelsene dine gjennom pressede blomster. Nå vet du hvor raskt og enkelt det er å trykke blomster …

DIY gratulasjonskort med hjerter laget av pressede blomster

Blomster presser forskjellige metoder dekorasjon ideer gratulasjonskort

Hvis du vil arrangere presseblomstene i en bilderamme, kan du lage en skreddersydd dekorasjon for hjemmet ditt. Kombiner dem med bilder av uforglemmelige øyeblikk, for eksempel et øyeblikksbilde fra bryllupsdagen med en blomst fra bryllupsbuketten!

Visste du at du kan lage smykker av blomster og harpiks? Dette skaper fantastiske halskjeder, ringer og øredobber. La kreativiteten gå fri og tinker mye med pressede blomster. Vi ønsker deg mye moro!

Smykkeideer med pressede blomster og harpiks

Trykk blomster i boken blomsterdekorasjon presset blomster i harpiksen

La deg inspirere videre …

Pressing blomster arrangere blomster innramming blomster Blomster trykk blomsterdekorasjon tørkede blomster Trykk blomster blomsterdekorasjon ideer tørket sommerblomster Trykk blomster i boken Dekorasjonsideer med pressede blomster

Pressing blomster metoder arrangere dekorasjon ideer glassrammer Blomsterpressemetoder ordner dekorasjonsideer Blomsterpressemetoder Blomster som arrangerer dekorasjonsideer Pressing blomster metoder arrangere blomster gratulasjonskort dekorasjon ideer Pressing blomster Metoder for å ordne blomsterTrykk på blomstermetoder Dekorasjonsideer med blomsterBlomster presser forskjellige metoder Hvordan trykke blomster Blomsterdekorasjon tørkede blomster Hvordan trykke blomster blomsterdekorasjoner trerammer kreative gaveideer Hvordan trykke blomster Blomsterdekorasjon av trerammeHvordan trykke blomster Dekorasjonsideer med pressede blomster