Hortensia er utvilsomt våre favoritt hageplanter. De kan dyrkes og pleies i hagesengen eller i badekaret på balkongen eller terrassen. Med riktig omsorg viser disse plantene gjerne sine flotte blomster og gleder oss år etter år. Noen hobbygartnere står imidlertid overfor problemet – hortensiaene deres blomstrer ikke! De har veldig få blomster om sommeren, og du kan egentlig ikke forvente et hav av blomster, som faktisk er vanlig med hortensiaer. I dette tilfellet er spørsmålet som ofte dukker opp: Hvordan kan jeg få hortensiaene mine til å blomstre? Før du finner ut svaret på dette spørsmålet, må du grundig undersøke egenskapene og omsorgsbehovet til disse vakre hageblomstene. Først da kunne du ta små skritt og få hortensiaene til å blomstre. Her er noen nyttige tips for å få hortensiaene dine til å blomstre igjen. Hold deg til det og bli informert!

 Hvordan kan jeg få hortensiaene mine til å blomstre?

Hortensiaer blomstrer vakker hagegrønn plen en stripe med blomstrende hortensiaer i forskjellige farger

 Disse flotte blomstene er en glede for øyne og sjel!

Hortensiaer som blomstrer gir flotte blomster i lyseblå og rosa en glede for øyne og sjel

Hva bør amatorgartnere vite om hortensiaer?

Hortensiaer har det botaniske navnet Hortensia og er opprinnelig fra Amerika og Fjernøsten. Dette er eviggrønne prydbusker for hagen og balkongen. De er rikt løvrike om sommeren og feller bladene om vinteren. Hortensia -slekten inkluderer forskjellige arter. For eksempel er Hydrangea macrophylla fra Japan, som på tysk er kjent som bondens hortensia, veldig populær blant oss. Siden blomsterstandene til de enkelte hortensiaartene skiller seg sterkt fra hverandre, er det også platehortensiaer, paniclehortensiaer, klatrende hortensiaer og eikekule- og snøballhortensiaer. De sfæriske blomstene til de fleste hortensia -arter er imponerende, og fargene varierer fra hvit og myk rosa til rød og lilla til delikat blå. Hvis hortensiaene dine er på et solfylt sted utendørs og får nok sol hver dag, vil de glede deg med sine vakre blomster hvert år. Fargen på blomstene, derimot, avhenger av jordens pH.

Følg de populære pleietipsene for å hjelpe deg med å få hortensiaene dine til å blomstre.

Hortensiaer blomstrer rosa blomster på et delvis skyggelagt sted under et tre

I tillegg må du vanne de vakre hageblomstene godt, spesielt om sommeren trenger hortensiaene nok vann. Riktig beskjæring er også en viktig forutsetning for om blomstene vil vise sine flotte blomster det neste året eller ikke. Hvis hortensiaene dine ikke blomstrer, må årsakene til det finnes i feilene dine når du tar vare på disse skjønnhetene i hagen. Eller gjør noe som kan få hortensiaene til å blomstre. Du finner tipsene våre for dette i oversikten nedenfor.

Blå hortensia gir mye farge og naturlig sjarm til enhver hage eller uteområde.

Å få hortensiaer til å blomstre velstelte hageblå blomster gir mye farge og naturlig sjarm

 Hva kan du gjøre for å få hortensiaene til å blomstre??

Dessverre klarer noen hobbygartnere ikke å stelle hortensiaene sine ordentlig, og derfor blomstrer de ikke. Det er absolutt skuffende, men det kan endres. Nedenfor er utprøvde tips og triks for hvordan du får hortensiaene dine til å blomstre. Og opplev et fantastisk hav av blomster i din egen hage!

1) Velg et delvis skyggelagt sted for hortensiaene

Plasseringen er spesielt viktig for hortensiaene. Disse vakre hageblomstene liker delvis skygge. Men vær forsiktig her! For lite sol har også en negativ effekt på blomsterdannelse. Plantene trenger minst fire soltimer om dagen. Du bør derfor velge plasseringen av hortensiaene dine slik at solen skinner på den halve dagen. Det anbefales å unngå den brennende middagssolen. Et veldig skyggefullt og mørkt sted er også ugunstig, for uten nok sol blomstrer ikke hortensiaen. For å forhindre at dette skjer med deg, må du først velge riktig sted for de vakre blomstene.

 En delvis skyggelagt beliggenhet i hagen ville være ideell for hortensiaer.

Hortensiaer blomstrer utendørs sittegruppe, elegante utemøbler, hvite hortensiablomster i delvis skygge

2) Riktig befruktning kan få hortensiaene til å blomstre

I tillegg til tilstrekkelig vann må hortensiaene gjødsles annenhver uke, uansett om de er i hagesengen eller i karet. Med ensidig eller ingen befruktning vil disse hageblomstene blomstre. Sørg derfor for at du bruker riktig gjødsel. For eksempel bør den definitivt inneholde nok fosfor, fordi dette er viktig for blomsterdannelse. Forøvrig trenger plantene også nitrogen for å trives. Som hobbygartner kan du også bruke hornspon for å gjøre jorda nitrogenrik. Hvis jorda inneholder nok fosfor og nitrogen, vokser hortensiaene dine og blomstrer helt fint!

 Hvis hagen inneholder nok fosfor og nitrogen, kan det få hortensiaene til å blomstre.

Hortensiaer får rosa blomster til å blomstre i hagens pH -jord

 Bruk riktig gjødsel for å hjelpe hortensiaene dine til å vokse godt og blomstre fantastisk.

Hortensiaer blomstrer avenue vakre blomster på begge sider i rosa og blått vakkert syn

3) Blomstringen av hortensiaene avhenger av hvordan de kuttes?

De viktigste spørsmålene når jeg tar vare på hageblomster er: Hva gjør jeg feil og hvordan kan jeg få hortensiaene mine til å blomstre? Avhenger blomstdannelsen av hvordan den kuttes? Og her er svaret! Ja, hvis du kutter hortensiaene feil, ville du vente forgjeves på de vakre blomstene deres! Hortensia -artene er også viktige her. Alt du trenger å gjøre er å beskjære de gamle blomsterstandene og legge igjen nye par knopper. I tillegg trenger du bare å fjerne gammelt, tørket treverk. Når det gjelder plate- og gårdshortensiaer, blir blomsterstandene lagt på det nye treet året før. Hvis du imidlertid ved et uhell fjerner de nye skuddene mens du beskjærer blomsten på senvinteren, vil logisk nok ikke blomsten bringe noen nye blomster om sommeren.

Ekstra tips: Bare varianter “Forever & Ever ”og“ Endless Summer ”kan kuttes mye ned. De danner nye knopper samme år!

 Med riktig pleie vil hortensia blomstre hver sommer.

Få hortensiaer til å blomstre ung kvinne som omplanter Riktig pleie vil bringe vakre blomster

 4) Beskytt hortensiaene dine mot sen frost

Hortensiaene har evnen til å beskytte knoppene og de uåpnede blomstene i dem mot frost og temperaturer under null gjennom skovlene om vinteren. Det er derfor blomsterhandlerne sier at vinterkulden vanligvis ikke skader blomstdannelsen! Imidlertid har vi noen ganger sen frost om våren. Dette kan skade bladbladene som allerede er åpne. Da trenger kulden inn i blomstene og kan ødelegge dem. Derfor, avhengig av været og regionen, må du beskytte hortensiaene mot sen frost om våren. Dette er et smart tiltak som kan få eller i det minste hjelpe hortensiaer til å blomstre.

 Med blomstene deres takker hortensiaene for innsatsen og omsorgen.

Hortensiaer blomstrer vakre blå blomster hageplanten takk for omsorgen

 5) Unngå soppvekst

Et ubehagelig soppangrep kan oppstå og føre til såkalt botrytis knoprot. Bare hortensiaene i vinterkvarterene deres blir faktisk påvirket. Med mindre luftsirkulasjon utvikler det seg en grå form som dekker skuddknoppene. Som et resultat dør de og neste sommer har hortensiaen ingen blomster. Vi anbefaler deg derfor å overvintre hortensiaene dine på et godt skjermet sted, der det er god ventilasjon og ingen sterkt svingende temperaturer. Dette unngår dannelse av sopp og fører følgelig til nye blomster neste sommer.

 Hortensiaer i karet kan overvintre på et skjermet sted utendørs.

Få hortensiaer til å blomstre. Dvale hortensiaer i karet på et lunt sted foran inngangsdøren

Les tipsene våre nøye og følg dem. Med dette kan du faktisk få hortensiaene dine til å blomstre. Det ønsker vi deg! Tilbring fantastisk tid hver sommer i hagen full av praktfulle hortensiablomster!

 Nå vet du hvordan du kan trylle frem fantastiske blomster, ikke sant??

Hortensiaer blomstrer, frodige grønne blader og hvite blomster er et vakkert syn

Hortensiaer er uten tvil divaene blant prydtrærne.

Hortensiaer blomstrer utendørs sitteområde med flett lenestoler ved siden av vakre hortensiaer praktfulle blomster romantisk atmosfære

 En slik blomsterprakt tiltrekker seg alltid alles oppmerksomhet.

Hortensiaer blomstrer hagegjerde mange hortensiaer fantastiske blå blomster iøynefallende

 Fantastisk hagedekorasjon i lyseblått!

Hortensiaer blomstrer kurv med blå blomster fantastisk hagedekorasjon

 Hortensiaene kutter også en fin figur i blomsterbusken!

Hortensia -blomst bringer vakre blomster bundet sammen for å danne en blomsterbusk

 Overrask din kjære med en stilig bukett!

Hortensiaer som blomstrer overrasker en stilig bukett med blå hortensiaer og rosa roser