Alle som allerede kjenner Marokko, er definitivt imponert over dens rike historie og særegne, men for oss helt utenlandske kultur. Reiseminner fra den unike arkitekturen i Marrakech, Rabat eller Casablanca holder deg våken hele livet. Mange av våre lesere har absolutt ikke besøkt dette nordafrikanske landet ennå, men viser en viss interesse for det. Vi skrev denne artikkelen for deg og ønsker å introdusere alle nysgjerrige for en verden av eksotisme og mystikk. I det følgende deler vi imponerende ideer for marokkansk innredning. Vi inviterer deg til å ta en liten avstikker til marokkansk design, slik at du kan føle eksotismen i dette landet på nært hold. Vi viser deg gjerne de typiske fargene og det nødvendige hjemmetilbehøret som er en vesentlig del av det marokkanske interiøret. Så overlater vi valget til deg om du vil introdusere denne orientalske stilen i dine fire vegger eller ikke! Hold deg til det fordi det kommer til å bli spennende, egentlig veldig marokkansk!

Innredning på marokkansk måte betyr også et fargerikt og grasiøst møte mellom estetikk og eksotisme.

Marokkansk innredning fargerike og grasiøse sammenstøt mellom estetikk og eksotikk

I dag tar vi avstand fra den europeiske møbleringsstilen og dykker inn i en verden full av farger og slående former, myke tepper og gulvputer, umiskjennelige marokkanske lamper, lykter og nyluktende lys. Disse gjør det marokkanske interiøret veldig spesielt, uvanlig for oss og magnetisk på samme tid.

Innredning i marokkansk stil er ikke en vanskelig oppgave, men du trenger kjærlighet og følsomhet for den eksotiske sjarmen. Vi hjelper deg også med å gjenskape denne unike sjarmen hjemme.

 Minst et koselig lesehjørne ved vinduet kan innredes på en marokkansk måte hjemme.

Marokkansk satt opp koselig lesehjørne ved vinduet Rødt dominerer det buede mønsteret på tekstiler

  • Med marokkansk innredning vil du oppleve et samspill mellom former og farger

Orientalske former møter naturlige farger! Slik kan du definere grunnregelen for marokkansk møbleringsstil. Her finner vi overdådige ornamenter, fine stoffer og buede mønstre. Møblene og vinduskarmer er laget av lyst tre og dekorert med orientalske motiver. De dekorative utskjæringene er en viktig detalj i marokkansk design. Til dette formålet brukes motiver som blomster, blader og vinstokker, det vil si alt som kommer fra naturen. Siden vi allerede har nevnt vinduene, bør vi understreke at de på ingen måte er rektangulære i form. Men tvert imot. I Marokko er det ovale eller avrundede vinduer fra gulv til tak dekorert med treskjæringer. De er et skikkelig blikkfang både inne og ute. I tillegg er de i de fleste hus dekket med lyssikre stoffgardiner. De går fantastisk sammen med en makrameknyttet orientalsk vegghengende og sprer en unik eksotisk sjarm i rommet.

 Disse brede vinduene fra gulv til tak er utstyrt med tregitter, men de slipper likevel inn nok lys inn i rommet.

Marokkansk innredning med store takhøye vinduer med tremøbler

 Å lage macrame er en tradisjonell marokkansk kunst.

Marokkansk satte opp makrame som knytter tradisjonell kunst i Marokko

Og det handler ikke langt om atmosfæren i marokkansk stil. Den høyeste prioriteten er komfort, og derfor setter du opp en sann oase av ro som inviterer deg til å slappe av og meditere. Sitteplassen er litt lavere, noe som virker rart for europeere, men er en skikk i Orienten. Fantasifulle marokkanske tepper dekker gulvet, noen ganger en vegg i rommet. Dette sprer en følelse av varme og trygghet. Lavt trekk og utallige myke kast- og gulvputer ser ubeskrivelig marokkanske ut og inviterer og forfører deg til å dvele lenge. I et slikt rom kan du slå helt av fra daglig stress og virkelig slappe av.

 I denne fargerike og koselige atmosfæren kan du helt glemme stresset i hverdagen.

Marokkansk satte opp fargerike og koselige treskjæringer

 Det marokkanske interiøret inviterer deg til å drømme.

Marokkansk satt opp sittegruppe romantiske og drømmende mettede farger

I tillegg til den typiske marokkanske rominnredningen, er det et ekte spill av sterke farger og orientalske mønstre som understreker eksotismen i rommet. Fargepaletten er fascinerende og frarøver sansene med sin intensitet. Farger som karminrød, lys oransje, mettet rosa og strålende lilla er veldig typisk marokkansk. Disse kombineres dyktig med lyse nyanser som lilla, turkis og lyse grønne nyanser. Blå er også en populær farge i marokkansk interiørdesign, paletten varierer fra lyseblå til marineblå til de veldig mørke blå nyanser. For å avrunde dette brede fargespekteret bruker folk gjerne gull og sølv, som brukes som aksenter her og der. Nøytrale farger som grå eller myke jordfarger som brun og gul er heller ikke utelukket. De buede orientalske mønstrene som striper, pigger og bølger kommer til sin rett på denne brokete bakgrunnen.

Den mørkeblå nyansen på veggen utstråler mystikk.

Marokkansk innredning Mørkeblått dominerer rommet og utstråler mystikk

Fargerikt, mer fargerikt … marokkansk!

Marokkanske satte opp fargerike interiør myke teksturer

 

  • Noen boligtilbehør er absolutt må-haves i et marokkansk møblert rom

Sist, men ikke minst, vil vi henlede oppmerksomheten på disse uunnværlige hjemmetilbehøret som utgjør den marokkanske teft. Disse skaper en eventyrlig atmosfære som faktisk ikke er kjent i Europa. Først og fremst er dette gulvputene laget av skinn eller brokade, fint mønstret og veldig behagelige. Lave bord laget av ubehandlet tre, med fantastisk dekorerte topper laget av gull, sølv eller messing inviterer deg til koselige te -timer. Marokkanske skjermer skiller sittegruppen og dermed personvernet ditt. Overalt kan du se forseggjorte marokkanske lamper og lykter som introduserer en ekstra dose eksotisme i rommet. Akkurat som lys, som er et stilig element og utstråler en frisk orientalsk duft av delikat jasmin, forførende rose eller saftig aprikos.

 Fristende vakkert og friskt – slik kan du beskrive den marokkanske innredningsstilen.

Marokkansk innredning med et fristende, vakkert, friskt utseende

Ulike land, forskjellige skikker, som de ofte sier på folkemunne.

Marokkanske sette opp kurvmøbler kaste puter lilla aksenter lamper

 Veggdekorasjonen er også unik og typisk orientalsk. Macrame, veggplater og store speil er et must der. Disse korresponderer med det andre hjemmetilbehøret og avrunder den marokkanske møbleringsstilen. Alle grønne innendørs planter gir et uunnværlig friskt preg, uten hvilket marokkansk design ville vært utenkelig. Fargerike snittblomster i runde vaser fungerer også som friske aksenter.

Romdekorasjonen og det typiske orientalske hjemmetilbehøret samsvarer godt med hverandre

Marokkansk sette opp iøynefallende romdekorasjoner orientalsk hjemmetilbehør

Vi er langt fra ideen om at man kan dekke emnet marokkansk innredning i detalj i en enkelt artikkel. Likevel prøvde vi å oppmuntre deg til å komme med nye designløsninger i ditt eget hjem. Bla nå gjennom hele bildegalleriet og sjekk ut alt det fantastiske marokkanske interiøret. Disse er definitivt en verdifull inspirasjonskilde for alle som er begeistret for fremmede land og kulturer. Freshideen-redaksjonen ønsker deg mye moro med re-styling!

 Marokkansk estetikk blandet med litt mystikk.

Marokkansk innredning typisk orientalsk og mystisk

Marokkansk innredning med typiske orientalske og mystiske ideer

Marokkanske satt opp hvit benk mange fargerike puter

Ubehandlet tre bringer et stykke natur inn i interiøret.

Marokkanske satt opp ubehandlede tregulvputer

Marokkansk satt opp minimalistiske færre objekter enklere utseende

 Blått i alle nyanser er en foretrukket farge i marokkansk design.

Marokkansk dekorere blå foretrukket farge i interiøret

 Men de myke jordtonene er også etterspurt her.

Marokkansk innredning ba om myke jordfarger

 Marokkansk innredning i grått – en fantastisk designidee!

Marokkansk innredning helt i det grå sittegruppen ved vinduet, mange kasteputer med teppe

 Typisk marokkansk!

Marokkanske oppstillbare sittehjørner med teppegulvputer

Marokkanske sette opp lyse farger naturlige teksturer pels på gulvet

Marokkanske satte opp et høyt grønt anlegg mykt teppe lavt lagt sitteplasser

Marokkansk dekket bord av deco grå og blå dominerer

Marokkansk sett opp vakkert dekorerte paravent lampesete

Marokkanske satte opp lav benk to små runde makrame bord på veggen

Marokkanske satt opp gulvputer varme farger mye grønt og lys