Hva er popkunst?

Pop Art-bevegelsen ble født i Storbritannia på midten av 1950-tallet; denne nye stilen ble til en av de mest populære kunstbevegelsene gjennom årene. Det blir sett på som et opprør mot pompøs abstrakt ekspresjonisme ved å skille bestemte objekter fra deres opprinnelige kontekst og kombinere dem med andre atypiske objekter for å få til en helt ny forståelse av materialet. De ulike visuelle aspektene ved massekommunikasjon – TV, blader og tegneserier – fungerer som inspirasjon for popartartister. Gjennom dette konseptet legger kunstnerne vekt på at den materielle virkeligheten kommer tilbake til vårt daglige liv. De fargerike og praktfulle illustrasjonene skaper en ny måte å tenke på, fordi de fokuserer på en udiskutabel virkelighet som tilsynelatende lenge er glemt: alle vil ha sine 15 minutter med berømmelse! Men hva skjer når disse er over?

Pop Art Artist – Andy Warhol som hovedrepresentant for Pop Art -bevegelsen

Andy Warhol

Takket være sine symbolske mesterverk av popkunstkultur, fikk Andy Warhol raskt kallenavnet Pope (eller King) of Pop Art og ble hovedrepresentanten for Pop Art -bevegelsen i USA på begynnelsen av 1960 -tallet. Mange kjendiser, forskjellige hovedpersoner fra film og fjernsyn og typiske amerikanske produkter fra forbrukersamfunnet inspirerte kunstneren til hans arbeider.

Den vakre kraften i bildene hans skapte en helt ny oppfatningskunst og kunstoppfatning; Selv om illustrasjonene hans ble sterkt kritisert den gangen, vekker de fremdeles vår interesse i dag og oppmuntrer til vår abstrakte tenkning. Her er våre TOPP 3 av hans verdensberømte kunstverk:

  • Hans autoportrett er en del av en verdensberømt serie med portretter som han laget omtrent et år før hans død. De fem kunstverkene er bare forskjellige i deres fargede design – rød, grønn, blå, lilla og gul utgjør paletten til portrettseriene hans. Skildringen av den allerede slitne billedhuggeren med den unike parykken blir sett på som et ekte symbol på populærkunsten på 1900 -tallet!

Pop Art Artist – Andy Warhol og bilportrettene hans i forskjellige farger

andy wharhol bilportrett

andy bilportrett

  • Warhols serie Campbell -suppebokser består av 32 forskjellige malerier – ett for hver av de 32 forskjellige suppene selskapet selde den gangen. Det var dette mesterverket som gjorde Pop Art-bevegelsen til den ledende kunstbevegelsen i USA på midten av 1900-tallet. Teknikken som ble brukt for illustrasjonen og den kommersielle delen av illustrasjonene utløste i utgangspunktet sterk harme og åpne beskyldninger mot filosofien om popkunst. De påfølgende diskusjonene om arten og etikken til verk av denne typen gjorde Andy Warhol til den mest berømte popkunstneren gjennom tidene!

Pop Art Artist – Campbell suppe bokser symboliserer den grunnleggende ideen om Pop Art art

pop art artist suppe bokser

pop art artist mesterverk

  • Da Merilyn Monroe døde i august 1962, skapte Warhol sitt største mesterverk i de følgende ukene – 50 skildringer av skuespilleren, alt basert på et av hennes bilder fra filmen Niagara (1953). Til venstre er 25 av bildene i lyse, fargerike farger, mens den andre halvdelen av bildene til høyre er farget i svart -hvitt og er preget av den falmende effekten som er vanlig i kunsten. Ifølge mange forskere symboliserer denne sterke fargekontrasten filmstjernens motstridende moral. Denne representasjonen ble kåret til det tredje mest innflytelsesrike kunstverket i moderne populær kunst gjennom tidene av The Guardian.

Pop Art Artist – Warhols mest kjente mesterverk

marylin monroe pop art

merylin monroe museum andy wharhol

Pop Art design i hjemmet ditt

I dag er Pop Art en av de mest populære kunstbevegelsene, og Pop Art -utstillinger nyter ganske stor visningsinteresse rundt om i verden. Imidlertid kan denne kunstbevegelsen også inkorporeres i interiøret, slik at disse flerfargede og uvanlige verkene skaper en hyggelig atmosfære og gir hjemmet ditt et snev av ekstravaganse. De fargerike motivene kan ikke bare henges på veggen i form av et bilde, men kan også bli introdusert gjennom forskjellige tekstilmønstre som møbeltrekk, putetrekk, tepper eller til og med sengetøy. Vær modig når det gjelder innredning av hjemmet ditt, bryt grensene for konvensjonell design og lag ditt eget smakfulle tilfluktssted!

Inviter de mest kjente popartartistene og deres mesterverk til ditt hjem!

pop art artist design

pop art stue

Sett aksenten til interiøret ditt på et fargerikt Pop Art -mesterverk med et sterkt budskap

pop art -bilde

Har Pop Art -artistene fått en plass i hjemmet ditt??

pop art dekorasjon

Bare følg tipsene våre og nyt resultatet etterpå

pop art designhus

Pop Art -artister og deres innovative ideer vil tiltrekke alles oppmerksomhet

pop art design hjem

Vil du designe stuen din på denne måten?

pop art interiørdekorasjon

Pop Art Design – Med de riktige fargene skaper du et oppsiktsvekkende utseende

innovativ popkunst

Våre popkunstdesignideer

pop art kuenslter interiørdekorasjon

pop art dekor

Pop Art Artist – Hang Warhols berømte Mikke Mus i stua

popkunst som skaper kunst

Lag et kunstnerisk preg og gjør alle sjalu på din personlige livsstil

pop art stue dekorasjon

Kjøkkenet kan enkelt forvandles til et mesterverk i Pop Art …

kjøkkenkunst

… eller til og med toalettet!

pop -art på badet

De neste bildene er noen ideer til Pop Art -veggdekaler og annet tilbehør 

pop art sovende rom

pop art soverom

pop art vegg

pop art hjem

dekorasjon pop art

putetrekk pop art

pop art pute

pop art artist design

Pop Art Artist – en kafé i popart -stil

kaffe pop art

Nedenfor har du sjansen til å beundre noen av de mest interessante og symbolske verkene til popkunst!

Vi starter med Warhols Mikke Mus

mickey mouse andy warhol

pop art artist

pop art kulturkunst

pop art art artist

pop art kyss