japansk dekor japansk stil veggdekor ideer

Flott japansk dekorasjon

Hva vet du egentlig om Japan? Dette handler om et land som ifølge geografi ligger i det østligste punktet på jorden. Derfor kalles det også den stigende solens land. Japan er også et land med århundrer med tradisjoner. Men samtidig er menneskene som bor der noen av de mest dynamiske i verden.

Uansett hvor lang historien deres er, er 10 år en ekstremt lang periode.

Vi ble inspirert av tradisjonell japansk stil

japansk dekorasjon japansk stil dekorasjoner kranser

Effektivitet er dagens rekkefølge i alle aspekter. Dette gjelder både å bygge skyskrapere og skape en koselig atmosfære hjemme.

Festlig gatepynt i Japan

japanske dekorasjoner kranser gatepynt

Japansk interiørdesign

Hvordan gjenspeiles disse egenskapene i den japanske dekorasjonen? La oss se hvordan dette fungerer sammen før vi diskuterer hvordan vi kan integrere det i vårt eget husdesign. Den japanske dekorasjonen representerer troen på at du bare kan oppnå så store prestasjoner hvis du er i stand til å opprettholde indre harmoni. Derfor blir de veldig godt mottatt uavhengig av den kulturelle konteksten.

Møblerideer i japansk stil

japansk innredning japansk stil soverom

Japan og Fjernøsten

Som i alle tradisjoner i Fjernøsten, råder universets orden og harmonien der. I japansk dekorasjon er farger nøkkelen til å oppnå dette. Derfor må du være veldig forsiktig når du velger farger.

Kompetent kombinere farger

japansk innredning spisestue i japansk stil

Den viktigste av fargene er svart og hvitt. Det er på ingen måte tilfeldig. For det første inneholder de alle de andre nyansene og nyansene i seg selv. I tillegg viser de de to motsetningene – gode og dårlige. La oss nå dykke litt nærmere inn i emnet og vurdere hvilken spesifikk applikasjon de to fargene har.

Nøytrale fargenyanser sikrer balanse i interiøret

japanske dekorideer med stueplanter japansk seng

Bruk energien til plantene

japanske dekoridéer med stueplanter sukkulenter

Svart til Japan -dekorasjonen

Svart brukes på ytterveggene og på et stort utvalg av ornamenter. Det skal bemerkes at det vi kaller minimalisme i Japan har vært utbredt i mange år. Så med ornamenter mener vi veldig subtile smykkedetaljer.

Slik kan du dekorere et hagefest

japansk dekorasjon hagefest dekorere

Hvit og de andre nøytrale fargene som beige vises alltid på innsiden av bygninger i arkitekturen. Dette gjelder også de mindre objektene.

Og slik kan du dekorere stueveggen din

japansk dekor veggdesign ideer veggdekaler

Dekorasjonen i Japan som et endeløst søk

Dekorasjon i Japan kan beskrives som et ustanselig søk etter harmoni. Dette kan gjenoppdages i balansen mellom farge og form. Naturmaterialene, og spesielt tre, bambus og papir, spiller en ledende rolle i dette. De rette og rene linjene er også grunnleggende.

På jakt etter harmoni

japanske dekorasjonsideer med innendørs planter feng shui

Gratis vegger

Inne i det japanske interiøret er det mye plass til dekorasjon. Dette er fordi møblene er plassert i midten av rommet. Dette etterlater mye plass på alle vegger.

Nok plass til dekorasjon

japansk deco design og dekorere stue

Bordet

Borddesign er veldig viktig i japansk dekorasjon. Bordet er det sentrale elementet i et rom. Her finner du også emanasjonen fra reglene, som er viktige. Alle objekter må være veldig strenge geometriske. Hver linje må også representere en vektor.

En japansk spisestue

japansk dekor japansk stil spisestue veggdekor

Selve bordet er lavt og malt i svart. Den er også bred og laget av sedertre. Selve rettene er tradisjonelt laget av tre. Du har bare tynne madrasser å sitte på.

Minimal bord tremøbler i stuen

japansk dekor japansk stil stue

Designet i enhver form, inkludert dekorasjonen i japansk stil, har en veldig streng karakter. Oppmerksomheten er gitt til hver detalj. Detaljene må harmonisere fantastisk med hverandre.

En lys veggfarge som aksent

japansk dekor stue i japansk stil veggfarge grønn

Moderne funksjoner er der, men disse tradisjonelle funksjonene har ikke endret seg over tid. Så hvis japansk deco og interiørdekorasjon hadde en plass i hjemmet ditt?

En energisk atmosfære i tradisjonelle japanske farger

japansk dekor japansk stil stue veggdekor ideer