Du husker sikkert at da du var barn hadde du en grønn jule agurk under juletrepynten? På grunn av sin form og farge var den perfekt kamuflert og vanskelig å finne blant de grønne grangrenene. Men den som tok den ut først, skulle få en ekstra gave og ha lykke til i det nye året. Vi kjenner i hvert fall den gamle tyske skikken med å henge en jule agurk i juletreet. Imidlertid ser dette glasspyntet tilbake på en lang historie og er fortsatt populært i dag, selv om mange tyskere ikke vet nøyaktig opprinnelsen og har hørt lite om legendene knyttet til det. Hvis du er overveldet når det gjelder jule agurk, kan du fylle dette kunnskapshullet med oss ​​i dag. I det følgende ønsker vi å komme til bunns i tradisjonen med grønnsaker på juletreet. Vi rapporterer om noen sagn og myter knyttet til sylteagurk i juletreet. Hold deg til det for å lære mer om det!

Jule agurk er et juletrepynt innhyllet i sagn og myter.

Jule agurk grønt glasspynt i form av en agurk gjemt mellom grangrene

Hva bør du vite om opprinnelsen til jule agurken?

Hvert år tilbys det julegurk i sortimentet av trepynt på hvert julemarked. De ligger ved siden av andre glasspynt som nøtter, epler og pærer. Disse juletredekorasjonene finnes i forskjellige størrelser og farger, men julegurkene er alltid grønne.

Jule agurk er også kjent som syltet agurk eller Spreewald agurk. Etternavnet er en klar indikasjon på at dette mystiske juletrepyntet kommer fra Tyskland. Imidlertid er det ikke kjent nøyaktig om det er fra Spreewald eller Thuringia. Ifølge en gammel legende ble den første juleagurken laget i 1847 av en dårlig glassblåser fra Lauscha i Thüringen. Mannen tenkte på det som en erstatning for ekte frukt til barna sine til jul. Så denne merkelige skapelsen av glass ble født. Mange år senere ble det først importert til USA av Frank Winfield Woolworth, der juletrepyntene fra Thuringia fant stor popularitet. Det var faktisk gjennombruddet for den tyske jule agurken på den internasjonale scenen.

Jule agurken finnes også i en tredekorasjonskatalog fra 1909.

Jule agurkglasspynt i agurkform en gammel historie tysk opprinnelse

Den tyske tradisjonen med å henge en jule agurk i juletreet er spesielt populær i USA. Der snakker de til og med om den tyske skikken med å gjemme en jule agurk eller julesyre, agurk eller agurk i juletreet. Spillet “Hide the pickle”, som er basert på tysk skikk, er også populært blant store og små. En grønn agurk er gjemt mellom de andre juletrepyntene. Barna ser etter det sammen og skal finne agurken og få den ut uten å røre juletreet. Den som oppdager jule agurken først, får en ekstra gave.

Den mystiske jule agurken er forbundet med mange legender.

Jule agurk mystisk juletrepynt assosiert med mange legender

Flere sagn og myter knyttet til jule agurk

Selv om syltet agurk på juletreet regnes som en tysk kulturell eiendel, forblir den innhyllet i mange legender den dag i dag. Noen av dem er til og med helt utrolige historier som grenser til myter. For eksempel sies det at en tysk soldat ved navn John Lower deltok i den amerikanske borgerkrigen. Han ble tatt til fange i 1864 og ført til en fangeleir i Georgia. Der sultet han nesten og døde på julaften. Han ba om et siste måltid, en sylteagurk. Han fikk det og overlevde. Da han kom tilbake til familien etterpå, skal han ha hengt en jule agurk i juletreet hvert år som en hyllest til hans redning.

Imidlertid er det fortsatt et mysterium hvorfor en grønn agurk henger på juletreet?

Jule agurk et puslespill en grønn agurk henger på juletreet

Som vi nevnte ovenfor, blir jule agurken ofte kalt Spreegurke. Tradisjonelt dyrkes og syltes mange agurker i Spreewald. Det sies at på begynnelsen av 1900 -tallet, av økonomiske årsaker, var det ikke mulig å få julegaver til barna. Derfor var julegurken gjemt i juletreet, slik at bare ett barn kunne få en julegave. Bare dette barnet som oppdaget agurken mellom de grønne grangrene. Det er vanskelig å si med sikkerhet i dag om det var tilfelle. Opprinnelsen til jule agurken er fortsatt et mysterium. Dette anses av mange mennesker som et perfekt markedsføringsgrep i disse dager. Alt uforklarlig vekker mer interesse og selges bedre. Kanskje er det derfor de grønne glassaggene fortsatt er et populært pryd på juletreet.

 Den gamle skikken med å henge opp jule agurker ….

Jule agurk Julepynt laget av glass i form av en agurk

 … er av tysk opprinnelse!

Jule agurk Tysk julepynt laget av glass i form av en agurk

Jule agurk Julepynt laget av glass i form av en agurk stilig dekorasjon

 I julen liker folk å pynte med grønne jule agurker.

Jule agurk Julepynt laget av glass i form av en agurk deko ideen

Jule agurk Julepynt laget av glass i form av en agurk mange grønne agurker i glasset

Jule agurk Julepynt i form av et grantre ordnet vakre dekorasjoner med grønne agurker