juleferie i Tyskland julemarked

Juleferie i Tyskland: Fargerike julemarkeder

Nok en gang i år vil vi provosere deg med spørsmålet: Hvorfor drar du ikke på juleferie i Tyskland? Det er mange flotte julemarkeder og tradisjoner her. Atmosfæren er vakker overalt. Men det er litt annerledes overalt.

For å bringe den spesielt vakre karakteren av juleferien i Tyskland nærmere deg, har vi satt sammen god informasjon og bilder for deg.

Lange tradisjoner

Er du faktisk klar over at du har råd til en ekte kulturopplevelse med juleferien i Tyskland? Fordi julemarkedene har en århundrer lang tradisjon. Denne i Dresden, for eksempel, dateres tilbake til 1434.

I dag har hver lille by et slikt julemarked, men slik har det ikke alltid vært. Vi skylder dette faktum til folk som har spredt denne tradisjonen over mange generasjoner. Hvert forsøk på å gjøre en så liten attraksjon som gjør forskjellen for de andre. Dortmund har det største juletreet i hele verden. Andre kjennetegnes ved det største lyset og så videre.

Frankfurt julemarked

juleferie i tyskland frankfurt

Hold deg utendørs hele dagen

Det kan virke utrolig for deg, men i Tyskland kan du praktisk talt tilbringe en hel dag eller flere dager ute. Fordi julemarkedene byr på den bestemte, fantastiske varmen i form av strikkevarer, gløgg og god mat. Du kan bo midlertidig og deretter besøke byens kulturelle severdigheter. Julemarkedene er vanligvis i gamlebyen. Derfra er dette fullt mulig. Åpningstidene er fra tidlig om morgenen til 8 eller 9 om kvelden. Du kan praktisk talt aldri kjede deg.

Juleferie i Tyskland: de fem mest populære julemarkedene i Tyskland

Disse attraksjonene har gjort juleferien i Tyskland veldig populær. La oss gå dypere inn på hva de mest populære julemarkedene er. Avhengig av hvor du har vært eller ikke, kan du deretter bestemme hva som er riktig for deg.

På førsteplass når det gjelder popularitet er julemarkedet i München

juleferie i Tyskland julemarked München

Det kalles Christ Child Market, som du sikkert vet, og ligger på Marienplatz. Tradisjonelle bayerske varer som krystall og klær finner du blant annet her. Selvfølgelig finner du også de verdensberømte tradisjonelle rettene.

Dresden julemarked

juleferie i Tyskland julemarked dresden

Som allerede nevnt ovenfor, er Dresden det eldste julemarkedet i verden. Her kan du oppleve den 45 meter høye pyramiden som en attraksjon. Ulike julescener kan nytes her.

Nürnberg julemarked

juleferie i Tyskland julemarked Nürnberg

Nürnberg julemarked er også veldig populært blant folk som tar en juleferie i Tyskland. Det ligger i hovedgaten i gamlebyen i Nürnberg. Åpningen er spesielt spennende. Den er laget av en jente som er forkledd som en liten engel.

Berlin julemarked

Juleferien din kunne bare være begrenset til julemarkedene. Fordi antallet deres er lik 60 her.

Den mest kjente er Gendarmenmarkt, som ligger i nærheten av Friedrichstrasse

juleferie i tyskland berlin

Vi anbefaler også Alexanderplatz, Unter den Linden, Potsdamer Platz eller Hanukkah Market ved siden av det jødiske museet.

Köln julemarked

juleferie i Tyskland julemarked Köln

Kölnens julemarked er også veldig populært i Tyskland. Her har du totalt syv markeder, men de er spredt ganske nær hverandre i byen. Du kan besøke alle disse. Mest attraktiv er imidlertid den ved siden av katedralen. Dette kan kombineres med mange besøk i gamlebyen, som har utrolige hendelser å tilby dag og natt.

Den populære gløgen varmer og jubler opp stemningen

juleferie i Tyskland julemarked Köln gløgg

Tradisjonelle Herrnhut -papirstjerner

juleferie i Tyskland herrnhutersterne julemarked

Veldig typisk for julemarkeder og messer – pepperkakene i hjerteform

juleferie i Tyskland julemarked pepperkakehjerter

Tradisjonelle pepperkaker og julenisser

juleferie i Tyskland julemarked pepperkakerøtter

Søtsaker og annet godt

juleferie i Tyskland julemarked godbiter

Julehåndverk

juleferie i Tyskland julemarked natur julepynt

Tradisjonelle trefigurer

juleferie i Tyskland julemarked tradisjonelle figurer

Håndlaget julepynt

juleferie i Tyskland julemarked tradisjonell juletrepynt

Julekuler, stjerner og engler

juleferie i Tyskland-julemarked-juleballer-stjerner

En fantastisk julepyramide

juleferie i Tyskland julemarked julepyramide

Tyskland – et fantastisk vintereventyr

juleferie i Tyskland julemarked snø