Mens det fryser ute og hagen er i dvalemodus under et tykt snødekke, er det et lite blomstermirakel som overrasker oss med sin naturlige prakt selv i iskaldt. Det er julerosen, hvis hvite blomster gleder oss på nytt hver vinter. Denne delikate hageblomsten er den definitive snødronningen blant vinterblomstrende stauder og vet nøyaktig hvordan den tåler frost og snø. Om vinteren pryder den utvendig, dvs. både hagen og terrasser og balkonger, og kan gjøre sin store inngang som dørvakt. Vi vil snart avsløre hva du bør vite om denne skjønnheten i hagen, selv om den er under minusgrader og hvordan du bryr deg om julerosen!

De snøhvite blomstene på julerosen skårer med sin naturlige sjarm.

Julerose snøhvite blomster naturlig sjarm

 Snørosen trives også i potter.

Julerosen i en gryte vokser utmerket

  • Julerosen er en unik flerårig som skårer med sin naturlige skjønnhet

Det er ikke uten grunn at julerosen kalles et blomstrende vidunder om vinteren. De hvite blomstene, som er 5 til 6 cm i diameter, er veldig slående. Disse titter beskjedent ut mellom de frodige grønne bladene på hageplanten. Bladene i seg selv er eviggrønne og robuste. Julerosen er en flerårig flerårig som har sin blomstringstid i vintermånedene, fra desember til april. De hvite blomstene skårer med sitt delikate utseende. De endrer farge under blomstringsprosessen og kan bli rødlige i fargen. Dette sikrer mer naturlig sjarm i vinterhagen.

 De hvite blomstene er ofte en del av julepynten

Julerose en del av julepynten

  • Opprinnelse og navn på julerosen

Julerosen (Helleborus niger) er også kjent som snørose og svart hellebore. Til tross for forskjellige navn, er det den samme hagebusken. Den kommer opprinnelig fra Sørøst -Asia, men ble brakt til Europa for rundt 20 000 år siden og først dyrket i klosterhager. Først senere erobret hun hyttehagen.

Alle tre populære navnene på julerosen er innhyllet i myter og sagn og har sin betydning. Den delikate hageplanten kalles snørosen fordi den er den eneste flerårige i hagen som blomstrer i snøen. Navnet julerose er forbundet med en gammel, spennende legende. Det sies at på veien til Betlehem hadde ikke en av gjeterne en gave. Det var kaldt og det var ingen blomst å finne rundt. Så gråt han og tårene falt på gulvet. Plutselig kom det vakre snøhvite blomster som lignet en rose. Hyrden brakte dem i gave til Jesusbarnet. Siden den dagen har disse blomstene blitt kalt juleroser. Det antas også at de for tiden blomstrer til jul.

 De delikate hvite blomstene er innhyllet i sagn og myter.

Julerose hvite blomster frodige grønne blader er innhyllet i myter

 Og med god grunn: du ser sjelden en slik skjønnhet.

Christmas rose delikat blomst naturlig skjønnhet

Julerosen kalles ofte svart hellebore. Dette navnet skyldes bruken som et nysepulver. I dag er hagebusken også foreskrevet helbredende egenskaper som fremdeles ble verdsatt i antikkens Hellas. Med dette kunne man med hell kurere depressive tilstander. I dag symboliserer julerosen frigjøringen fra frykt.

Svart hellebore, som blomsten fremdeles kalles, er lett å ta vare på og nesten ikke krevende.

Christmas rose black hellebore kalt lettstelt og nesten krevende

  • Julerosen er lett å ta vare på og nesten lite krevende

Som allerede sagt kan du ha julerosen i hagen, hvor den vil spre seg av seg selv. Så det kan leve opptil 30 år. Men den kutter også en fin figur i en gryte eller bøtte og kan trives i dine fire egne vegger. Bare vær forsiktig, for alle deler av denne hagebusken er giftige!

Forsiktighet! Det er bedre å ikke la småbarn og / eller kjæledyr komme for nær de vakre plantene, ettersom alle delene er giftige!

Julerose alle deler av planten er giftige

Omsorgen for julerosen er ikke tidkrevende, men følgende pleietips må uansett følges:

Plassering: Snørosen liker ikke direkte sollys om sommeren, men den trenger nok lys om vinteren. Hun føler seg mest komfortabel under et løvtrær eller en busk. Juleroser trenger en jord rik på næringsstoffer og kalk. I tillegg skal det være godt gjennomtrengelig, fordi de hvite skjønnhetene ikke tåler vannlogging.

 I hagen trenger snørosene et sted uten direkte sollys, spesielt om sommeren.

Finn et passende sted for en julerose i hagen uten direkte sollys

Vanning og gjødsling: Julerosen trenger vann i blomstringstiden om vinteren, men det er bedre å ikke vanne den om sommeren. Bruk en passende flerårig gjødsel bare hvis planten vokser i sandjord.

Kutt ned: Uttrukne blader må kuttes av ved basen og fjernes. Når snørosen blomstrer, kan du kutte av noen blader for bedre å avsløre de vakre blomstene. I de fleste tilfeller er dette imidlertid ikke nødvendig, fordi dette blomstrende vidunderet til og med kan vise frem sin naturlige skjønnhet.

Du kan finne ut hva du bør vurdere når du kjøper en vakker julerose i en gryte i følgende video:

Freshideen -redaksjonen ønsker deg masse moro med omsorgen for snødronningen din under alle vinterblomstene!

 

 Julerosene kan skifte farge mens de blomstrer …

Julerose vakre blomster skifter farge

 … og blomstene blir rødlige eller grønne.

Juleroseblomster blir rødlige eller grønne i fargen

 Få frisk farge inn i interiøret selv om vinteren!

Julerosen gir frisk farge til interiøret om vinteren

 Dekorer innvendig og utvendig med snøhvite juleroser!

Julerose snøhvite blomster som dekorasjon innendørs og utendørs

Snødronningen blant de vinterblomstrende buskene!

Julerose, snødronningen blant de vinterblomstrende buskene

 Julerosen blomstrer vakkert selv i iskaldt.

Julerosen blomstrer vakkert selv i kulden

Julerosen i en gryte er en utmerket gaveide om vinteren.

Julerose i en gryte en utmerket gaveidé om vinteren