Dyrking og omsorg for bonsai -trær

Bonsai -trær har blitt dyrket i over tusen år. Hagekunsten å vokse og passe miniatyrtrær og busker i små kar har sin opprinnelse i Kina og var tidligere kjent under navnet Penjing. Bonsai -treet vi kjenner i dag er imidlertid den japanske varianten av denne kinesiske kunstformen, som bokstavelig talt betyr “landskap i en bolle”. Det japanske ordet “Bonsai” har også den samme betydningen – “Bon” står for bolle og “Sai” – for plante. Så bonsai er kunsten å dyrke en plante eller et tre i en liten bolle og forme den estetisk gjennom vanlig skjæring.

I dag er bonsai -kunsten også veldig populær i Europa, og bonsai -trær blir ofte sett på som vakre dekorative stueplanter. Av denne grunn ønsker vi å gi mer klarhet om hvordan man vokser og omsorg for et bonsai -tre.

Bonsai -tre – La deg fascinere av hagekunst fra Fjernøsten!

Cherry Bonsai Care Bonsai Typer Hageideer

Først og fremst vil vi understreke at et bonsai -tre krever tålmodighet og engasjement. Sluttresultatet er vel verdt innsatsen. Et bonsai -tre skaper en avslappende atmosfære og gir interiøret et fjerntliggende preg. Det lille treet renser luften og kan til og med gi deg frukt, hvis du bare har litt tålmodighet …

Tålmodighet gir roser, eller i dette tilfellet et vakkert, blomstrende bonsai -tre

Sakura Bonsai kjøper vakre typer bonsai

Du kan selvfølgelig Bare kjøp bonsai eller dyrk en selv ved å ta en kutt. I begge tilfeller trenger du imidlertid litt kunnskap om hvordan du skal ta vare på bonsai.

Vanning, befruktning, lys, beskjæring og omplanting er de viktigste faktorene å vurdere.

Bonsai omsorg – vanning

La aldri jorda i bollen tørke helt ut. Vann bonsai -treet regelmessig, men vær forsiktig så du ikke vanner for mye, da dette vil føre til rotrot.

Ta vare på bonsai ordentlig

Sakura Bonsai omsorg nydelige bonsai -typer dekorative husplanter

Bonsai omsorg – befruktning

Siden bonsai -trær plantes i små boller, er regelmessig befruktning av stor betydning. Gjødsel kan være spesielt egnet for bonsai -planter. Men du kan også bruke en populær gjødsel – mineralsk eller organisk, flytende eller fast. Gjødseltypen spiller ingen vesentlig rolle. Følg bruksanvisningen og sørg for at vinteren er en sovende periode for bonsai (slik den er for de fleste planter). I løpet av denne tiden trenger bonsai mindre vann og gjødsel.

Alle flerårige og treaktige planter er egnet for bonsai

Tamarack Bonsai Tree Kjøp og ta vare på Bonsai arter av høstløv

Bonsai omsorg – repotting

Et bonsai -tre må repottes omtrent hvert annet år. Selvfølgelig avhenger det av typen og størrelsen på treet.

Skallet må stemme godt overens med treslagene 

Maple bonsai tree kjøpe bonsai arter

Bonsai -trær som furu, for eksempel, plantes i rektangulære boller, og runde og ovale boller er bedre egnet for blomstring og delikat bygget bonsai -trær. Bollen skal ikke være for fargerik og dekorert og tiltrekke oppmerksomhet, men heller danne en helhet med bonsai -treet.

Bonsai -formen spiller en viktig rolle i asiatisk kultur

Maple Bonsai Care Bonsai Typer Hageideer

Hvis bonsai -treet ditt har vokst seg stort nok, kan du beskjære det og forme det. Dette er en del av kunsten å dyrke et bonsai -tre.

Finn ut mer verdifull informasjon om Fjernøsten bonsai -kunst fra videoen nedenfor …

Omsorg for bonsai -trær ordentlig

Bonsai -trær er en elegant romdekorasjon

Kjøp et bonsai -tre og ta godt vare på bonsai -artene

Ordne en liten bonsai

Bonsai omsorg Bonsai kutt Feng Shui husplanter

Chilli -treet og andre inspirerende bonsai -trær finner du nedenfor …

Chili Bonsai Tree kjøp bonsai arter Granateple Bonsai Tree Kjøp og ta vare på Bonsai arter Kjøp eplebonsai Bonsai care Far Eastern culture Azalea bonsai tre kjøpe bonsai arterOpprettholde bonsai -treet Bonsai -arter Repot bonsai Bonsai kjøper og steller Bonsai -miniskog Bonsai omsorg uvanlig form forskjellige typer bonsai Bonsai tre kjøpe Bonsai omsorg ekstraordinær form Bonsai -tre kjøpe Bonsai -omsorg Fjern -Øst -kulturen Kjøp bonsai -tre Bonsai -kutt og ta vare på Ginkgo biloba Kjøp bonsai -trær Klipp og ta vare på bonsai Wisteria BonsaiKjøp og ta vare på et bonsai -tre Bonsai Cerejeira Rosa Bonsai -tre kjøp riktig bonsai -artKjøp bonsai -trær Voks og ta vare på bonsai -arterKjøp et bonsai -tre Bonsai kutt nødvendige verktøy Å kjøpe et bonsai -tre og stelle det ordentlig Bonsai -artskålBonsai omsorg Bonsai arter Repot bonsai trærApple Bonsai Tree Kjøp Bonsai Care Far Eastern CultureKjøp granateple bonsai og ta vare på bonsai arterKjøp et bonsai -tre og ta vare på det ordentlig Bonsai -arter mini sitrontre stort bonsai -tre i hagen riktig bonsai -art stort bonsai -tre riktig omsorg bonsai -arter zen -buddhisme