Spesielt når den kalde årstiden er rett rundt hjørnet, vil vi at den skal være hyggelig og koselig igjen hjemme i våre fire egne vegger. Dagene blir endelig kortere igjen, og du bruker mer og mer tid der inne. For å skape en koselig feel-good-atmosfære er det vanligvis ikke behov for en fullstendig renovering eller nye dyre møbler. I de fleste tilfeller er små bevegelser tilstrekkelig for å pusse opp stemningen igjen. Vi viser deg hvordan det fungerer.

Med bare noen få enkle trinn kan du skape en god stemning i ditt eget hjem

Dekorasjon med tepper, puter og pels

Med koselige tepper, fargerike sofaputer og pelsverk er det ikke bare veldig koselig på sofaen og ved spisebordet, men du kan også bruke dem til å sette stilige aksenter i rommene. Det er best å matche fargen på hjemmetilbehøret med resten av møblene i rommet, slik at de oppnår et enhetlig helhetsutseende. Når det gjelder pels, av hensyn til dyrevelferd, bør du sørge for at det ikke er ekte dyrepels, men imitert pels. Disse har også fordelen at de er luktfrie. Når det gjelder tepper og puter, er det best å bruke et lettstelt materiale, for en slurk vin eller kaffe er lett å svelge på sofaen. Da er det fordelaktig hvis du kan vaske materialet i maskin.

Vindusdekorasjon med gardiner, foldede persienner & Co.

Bare vinduer uten gardiner senker ikke bare rommet i en kjølig atmosfære, men de kan til og med ha en negativ innvirkning på lyden i rommet. Du bør motvirke dette ved å velge et passende vindusgardin. Fra det klassiske gardinet til det praktiske rullegardinet til det moderne plisségardinet, det er ingen grenser for din kreative frihet. Spesielt plisségardiner blir stadig mer populære, ettersom de ikke bare gir personvern og solbeskyttelse, men også kan ha en positiv effekt på romklimaet gjennom de forskjellige fargene og stoffene. Ulike varianter, enten det er ugjennomsiktige foldede persienner, mørkende foldede persienner eller spesielle varmebeskyttende foldede persienner finnes i f.eks. Plissert butikk av Jaloucity.

Belysning kan skape en god stemning i ditt eget hjem med bare noen få enkle trinn

Riktig belysning for rommene

Du kan også skape en god stemning med riktig belysning i rommene. Du bør alltid ta hensyn til de to punktene funksjonalitet og atmosfære. Sørg for at du har nok lys i alle rom til viktige bruksområder, for eksempel å spise. For rolige aktiviteter som å se på TV, kan du også tenke på sofistikert indirekte belysning. Det er også gode belysningsalternativer for lesing som går utover enkle klips-lys i leseområdet. Hva med for eksempel en stor buelampe som nøyaktig belyser leseområdet ditt? Prøv det, du vil bli overrasket over fordelene på den ene siden og designaspektet på den andre.

Med bare noen få enkle trinn kan du skape en god stemning i ditt eget hjem

Innendørs planter for en naturlig teft

Mange designeksperter er av den oppfatning at et rom uten innendørs planter ikke er et ekte rom, tross alt mangler det all livlighet. Det er derfor best å gi noen grønne planter i hvert rom for å bringe litt naturlig teft inn i det respektive rommet. I tillegg sikrer planter et hyggelig inneklima fordi de produserer oksygen og har vist seg å filtrere støv fra luften. Men hvilke planter passer best for hvilket rom? Her er noen inspirasjoner:

  • Stue: fargerike orkideer skaper en forfriskende teft
  • Kjøkken: urtepotter som basilikum, oregano eller mynte
  • Soverom: aloe vera og buehamp for en behagelig søvn
  • Bad: Einblatt og Efeutute, fordi disse også tåler fuktig klima godt
  • Barnerom: bruk bare giftfrie planter til barn
  • Gang: Begonia eller Kentia palm, fordi de også klarer seg med lite lys

Skap en behagelig atmosfære i ditt eget hjem med bare noen få enkle trinn

En god stemning på en enkel måte

Du kan se at det ikke alltid krever store endringer eller mye penger for å skape en hyggelig, god stemning. Mesteparten av tiden kan mye oppnås med bare noen få enkle trinn og noen få euro. Sørg for at alt er i riktig farge med alle dekorasjoner. I motsetning til blandede arbeider og farger sikrer dette også en rolig teft og utstråler dermed automatisk en avslappet atmosfære der du kan føle deg bra.

Innendørs planter skaper en god stemning i ditt eget hjem med bare noen få enkle trinn

Bildemateriale: © JalouCity Heimtextilien Vertriebs GmbH & Co. KG