Det er midtsommer og alle hus- og hageeiere bruker så mye tid som mulig utendørs. Der kan du nyte sommerblomstens prakt og lytte i stillheten til fuglene som synger eller vinden gjennom bladene. Hagen blir til favorittstedet for millioner av mennesker som ønsker å føle nærhet til naturen hver dag. For å gjøre oppholdet ditt i det fri enda mer behagelig, gir vi deg, våre lojale lesere, hele tiden smarte tips og interessante ideer om hvordan du kan gjøre hagen, balkongen eller terrassen enda vakrere, attraktivere og innbydende. I dag tar vi et dekorativt gress i fokus for vår oppmerksomhet. Følgende handler om lampen renere gress og hvordan du skal ta vare på det ute i hagesengen eller i potten på balkongen. Hvis du også vil gi utendørsområdet et malerisk preg, kan du plante det praktfulle prydgresset utenfor. Du finner nyttig informasjon og pleietips for rengjøring av gresset nedenfor.

 På sensommeren fram til vinterens ankomst blir vi begeistret over det lampevaskende gresset med sine buskete, myke blomstertopper.

Pennisetum på sensommeren, buskete, myke blomstertopper, frodige, smale grønne blader

Interessante fakta om lampen renere gress

Dekorasjonsgresset med det botaniske navnet Pennisetum alopecuroides er en sjeldenhet hos oss, selv om det har en høy dekorativ verdi for hagen og balkongen. Pennisetum kommer opprinnelig fra Øst -Asia og Australia, hvor den vokser i naturen på solfylte sletter.

I andre halvdel av 1900 -tallet kom det attraktive gresset til Europa. I Tyskland er det også kjent som fjærbørste. Dette navnet skyldes de børstelignende blomsterstandene i prydgresset. Lampen renere gress er en robust og hardfør flerårig. Det danner praktfullt, overhengende løvverk i april hvert år. Dette gjør prydgresset veldig iøynefallende. Men det blir enda vakrere på sensommeren når de praktfulle blomsterspydene dukker opp. Disse kan være farget hvit, rosa eller brun. Det såkalte svarte lampen renere gresset med sine mørke, nesten svarte ører er veldig attraktivt. Alle typer fjærhår gress vokser opp til 150 cm høye og setter en flott aksent utenfor.

 Pennisetum i full blomst

Pennisetum i full blomst i hagen, frodige grønne, pigglignende blomster

 De rosa blomsterspydene er ekte blikkfang i hagen.

Lampe renere gress rosa blomst pigger et ekte blikkfang i hagen ca 150 cm høy

Viktige pleietips for rengjøring av gress med lamper

Før vi begynner med de viktigste pleietipsene for dette attraktive prydgresset, vil vi understreke følgende igjen. Fjærbørste gress kan ikke bare dekorere hagen din og tjene som et blikkfang utenfor. Det ser også vakkert ut i bøtta og har en høy dekorativ verdi på balkongen eller terrassen. Men hvis du vil plante den i en bøtte eller gryte, anbefaler vi deg å bruke en større plantemaskin. For eksempel med et volum på minst 20 liter. Det er også noen dvergformer av dette prydgresset som også føles bra i mindre beholdere på terrassen eller balkongen.

Ellers bør du følge følgende tips for vedlikehold:

 Det attraktive prydgresset klipper også en fin figur i en stor gryte.

Lampe renere gress i en stor betongpotte i småhagen er en attraksjon i steinhagen

  • 1) Plassering, tidspunkt for planting

Det lampevaskende gresset liker solrike steder, det er der det føles mest behagelig. Beliggenheten må også være godt beskyttet, for eksempel ved siden av en vegg eller husvegg. Der trives den dekorative planten fantastisk og presenterer oss med sine smale grønne blader og vakre blomstertopper i flere måneder. Jorden må være godt drenert, med en nøytral til sur pH og tilstrekkelig med næringsstoffer. Vi kan bare foreslå at fjærbørstegress kan være et flott tillegg til enhver steinhage.

Hvis du vil plante prydgresset på nytt, gjør det på våren. Den beste tiden å plante er når utetemperaturen fortsatt er under 15 grader C og jorden har tilstrekkelig fuktighet. Planten danner nye røtter til sommeren og viser vakre blomsterspiker på sensommeren. Hvis du vil plante gresset i en bøtte eller potte, er våren igjen den beste tiden å gjøre det.

Det dekorative gresset føles mest behagelig på et solrikt sted i hagen.

Pennisetum i hagen på et solrikt sted trenger mye vann om sommeren

  • 2) Vann og gjødsle

Lampegrensende gress må vannes regelmessig fra april til september. Unngå imidlertid fuktighet i jorda og lange tørkeperioder. Selv om Penninsetum er en veldig robust og lettstelt plante, trenger den nok vann på varme sommerdager opptil 5 l per plante. Hvis prydgresset ikke er vannet nok, får det gule spisser på stilken. Dette er et tegn for alle hagearbeidere å vanne denne dekorative planten oftere.

Enten i badekaret eller i hagesengen, må prydgresset gjødsles en gang hver to til tre måneder. Bruk en organisk hagegjødsel som støtter veksten av dekorasjonsplanten og intensiverer blomstringen. For lampe rengjøring av gress i potter, er det bedre å bruke flytende gjødsel for balkongplanter.

 I potten kan du kombinere lampen renere gress med Sedum.

Lampe renere gress i en gryte kombinert med Sedum er et ekte blikkfang ute

  • Overvintre, formere, kutte

Dekorasjonsgresset er godt hardfør og kan stå ute hele året. Om vinteren liker den temperaturer mellom 5 og 10 grader C, nok lys og jordfuktighet. Det er bedre å ikke vanne det populære prydgresset i de kalde månedene, fordi for mye vann kan føre til rotskader og råte. Hvis du holder pennongress i potter eller kar, kan du flytte det til vinterhagen eller andre passende vinterkvarter sammen med andre potteplanter før den første frosten. Om våren kommer plantene tilbake utenfor.

Dekorasjonsgresset er en hardfør plante.

Pennisetum Dekorativt gress høy dekorativ verdi i potten Iøynefallende uteområde

 Årlig pennongress er imidlertid ikke tillatt å dvale ute.

Pennon renere gress i potten ettårig plante foretrekker å overvintre i vinterhagen

Sist men ikke minst vil vi gi deg to ekstra tips. På den ene siden kan lampens renere gress økes ved å dele det. Våren er riktig tid for det.

Det siste pleietipset gjelder bare eldre planter. Disse må beskjæres om våren, kort tid før spiring. Klipp prydgresset omtrent en hånds bredde over bakken. Så vent på en frodig grønn de neste ukene! De attraktive blomsterspydene kommer også i august!

Følg våre pleietips, og du vil lykkes med å ta vare på denne sjeldenheten i din egen hage.

Pennisetum frodige grønne og pigglignende blomster er en sjeldenhet i hagen

 Frodig grønt og pigglignende blomster.

Pennisetum frodige grønne og pigglignende blomster er en sjeldenhet i hagen

Slik ser blomstene på prydgresset ut i slutten av september.

Pennisetum pigglignende blomster i slutten av september