Julestjernen er den mest populære vinterblomsten og kalles fortsatt julestjerne, adventsstjerne eller julestjerne. Uansett hva du kaller det nøyaktig, er julestjernen utvilsomt et spesielt fenomen i planteverdenen. Denne vakre vinterblomstreren imponerer med mettede farger og elegante former. Bladene i det nedre området er dypgrønne og attraktive røde skiveblader stikker opp over dem. Julestjernen gleder øynene og sjelen, spesielt i adventstiden. Men hvis du tar godt vare på julestjernen din, kan du beholde de blodrøde bladene i lang tid. I en tidligere artikkel ga vi deg allerede viktige pleietips for dette. I dag ønsker vi å fortsette temaet. Nedenfor dekker vi andre aspekter ved omsorg for denne vakre vinterplanten og deler interessante fakta om julestjernen. Fordi vi er av den oppfatning at du også kan være interessert i det. Hold deg til det og få tilleggsinformasjon om julestjernen.

De røde bladene på julestjernen tiltrekker seg alltid oppmerksomhet.

Julestjerne røde skovler ser veldig iøynefallende et symbol på jul

  • Hvorfor har julestjernen lyse røde blader??

Juletreet er et eksotisk Sør -Amerika. Under naturlige forhold er de blodrøde bladbladene iøynefallende og tiltrekker seg insekter og bier. Dette vil lette reproduksjonen. I naturen mottar den attraktive planten lys i rundt 12 timer om dagen.

Lysforholdene er også et kritisk punkt for de avlede prøvene. Hvis julestjernen blir utsatt for naturlig eller kunstig lys i mer enn 12 timer, vil de vakre bladene snart falle av. Blomsterhandlere hevder at julestjernen skal stå i mørket hver dag, i omtrent 13 timer. På grunn av det konstante mørket utvikler det seg en prosess i de grønne bladene der bladbladene blir røde. Av dette bør man konkludere med at planten også liker mørket. Dette er avgjørende for julestjernen og er også avgjørende for dens naturlige skjønnhet og de blodrøde bladbladene.

Lysende rødt og mettet grønt danner den klassiske fargekombinasjonen for bladene på julestjernen.

Julestjerne røde skovler grønne blader under den klassiske fargekombinasjonen

  • Andre bract -farger er også mulige

Vi kjenner alle den klassiske fargekombinasjonen av julestjernen – frodige grønne blader i nedre område og lyse røde blader over. Siden planten har blitt dyrket siden midten av forrige århundre, er det andre mulige fargevariasjoner. For eksempel er de lyserosa bladene også veldig populære. Noen kjøpere foretrekker til og med prøver med gul-oransje skiveblader. Disse ser veldig delikate ut i hvit eller kremfarge, fordi begge fargene står sterkt i kontrast til plantens frodige grønne blader. Slike julestjerner med laksegule eller kanelfarvede bladblad finnes også i blomsterbutikker. Som du kan se, er det noe som passer for enhver smak og stil.

Julestjernen med skovler i en delikat farge er like vakker som den klassiske og blir stadig mer populær.

To-tone eller flekkete julestjerner har også blitt funnet de siste årene.

Du kan finne en tofarget julestjerne eller med flekkete blader i blomsterbutikker

  • Er julestjernen giftig?

Det er spørsmålet som angår alle dyreeiere. Hunder, katter og fugler tiltrekkes ofte av de flotte bladene til julestjernen. De vil til og med nappe på den vakre planten. Dessverre er bladene på julestjernen giftige og kan forårsake oppkast, skjelvinger og muskelspasmer hos kjæledyrene dine. I svært alvorlige tilfeller kan diaré og nyresvikt til og med oppstå. Slike reaksjoner kan også oppstå hos små barn hvis de har spist bladene eller stilkene til en julestjerne. De minste må deretter bringes til legevakten umiddelbart. Den gode nyheten er imidlertid at bare den ville formen av julestjernen som vokser i Mexico er giftig. Dyrket husplanter kan beskrives som giftfrie. Vær imidlertid advart, og hold småbarn og kjæledyr borte fra den attraktive julestjernen.

 Denne julestjernen med melkhvite blader fanger med sin naturlige skjønnhet.

Julestjerne melkehvite bladblad mye naturlig skjønnhet

Julestjerne melkehvite bladblad mye naturlig skjønnhet

Men med blader i rosa er det et skikkelig blikkfang!

Julestjerneblader i rosa er et skikkelig blikkfang

 En rival med blekgule skiveblader!

Julestjerne lysegule bracts tiltrekker alles oppmerksomhet

 Hold imidlertid småbarn og kjæledyr borte fra denne overflaten av løvverk!

Julestjerne, delikate rosa skiveblader, men bladene er litt giftige

Julestjerne, delikate rosa skiveblader, men bladene er litt giftige

Du kan beundre dette fargevannet i blomsterbutikkene, men bare kort og en gang i året, i adventstiden!

Julestjerne mange planter i forskjellige farger et hav av farger i blomsterbutikken til jul