Kunstverk for hjemmemaleriene dristige farger betongvegg

Lær å planlegge kunstverkene riktig for leiligheten

 Et kunstverk kan ekstremt øke verdien av et rom. Dette kan tjene som en familie relikvie og kan videreføres fra generasjon til generasjon. Du kan skaffe deg et imponerende kunstverk til en overraskende lav eller for dyr pris.

Hvordan kan du orientere deg i det??

Hvordan kan du vurdere om prisen på et stykke er rettferdig eller ikke? Dette er tydeligvis ikke en lett beslutning.

I dette tilfellet er det hele enda mer komplisert enn vanlig, sa kunstmarkedsføringsspesialist Kate Singleton og grunnlegger av Arthund -selskapet. Det er ingen presise kriterier, men verdien av et kunstverk avhenger sterkt av de spesifikke omstendighetene. Det er her større faktorer spiller inn.

Faktorene som spiller en rolle er mange. Det avhenger av kunstneren, galleriet, salgstypen og sjeldenheten til kunstverket. Noen ganger har et ellers billig verk betydelig personlig verdi for deg. Da ville du være villig til å betale en større verdi for det.

Vil du utstyre leiligheten din med triks? Les noen tips for å hjelpe deg med å få det riktig med salget ditt.

Retningslinjer for kjøp av flott kunst til hjemmet ditt

Kunstverk for leiligheten som maler veggdekorasjon

Kjøp det du liker

Har du funnet et kunstverk som appellerer til deg personlig? Det skjer ikke for ofte. Så behold det og kjøp det så snart du har råd. Hvis du virkelig liker et stykke, vil du finne en glede i det som ikke kan måles med penger.

Gjør din egen forskning

Bruk noen dager på å bla gjennom forskjellige gallerier og kunstbutikker. Still mange forskjellige spørsmål. De fleste ansatte på dette området er virkelig forelsket i jobben sin, og de vil lære mye av det. I tillegg er det gjennom øynene du lærer å virkelig forstå kunst.

Du vil begynne å forstå kunsten bedre og vil utvikle din egen smak. Over tid vil du til og med utvikle evnen til å sette bedre pris på de forskjellige kunstverkene og deres typer. Du kan også besøke nettstedene til forskjellige designere for å se hvordan de kombinerer kunsten med resten av møblene.

Ta den tiden du trenger

Ta deg tid til å utvikle din egen og differensierte smak for kunst. Så du vil kunne velge ett stykke i lang tid.

Tenk i perspektiv

Alex Farkas, direktør i Ugallery, anbefaler den samme prosessen ved kjøp av nye kunstverk som ved kjøp av nye møbler. Hva ville være mer praktisk? Hva er verdt og hva ikke? Hva ville du fortsatt like om fire år? Trender kommer og går. Behandle dem kritisk! Se på de klassiske tingene, og prøv å få øye på de permanente trendene.

Hvordan bestemme et budsjett – Gjør deg selv en klar idé

Kunstverk for leiligheten maler turkis innebygde peisblomster

Du må vite nøyaktig hva slags kunst du vil koste før du starter budsjetteringen. Besøk lokale gallerier, kunstmesser, timeutstillinger og nettgallerier og se forskjellige eksempler. Hva kan være omtrent i henhold til budsjettet ditt?

Sjekk betalingsplanene

Har du funnet ditt livs kunstverk, og dessverre overskrider det budsjettet ditt enormt? Ikke bekymre deg. Snakk med eieren, så vil du sikkert kunne betale ned brikken. De fleste forstår og ønsker å dekke folks behov.

Vær kreativ når du velger rammer

I noen tilfeller er det dette som forårsaker den største utgiften. Du kan faktisk klare deg helt uten rammen, men i stedet henge kunstverket. Stretched lerret og plakater kan se fantastisk ut uten rammen.

Denne tilnærmingen til kunst er en populær trend for øyeblikket. Derfor anbefales kunstnerne også å avrunde hjørnene slik at kunstverkene også kan henges uten ramme. Mange designere stoler på denne løsningen i hjemmene sine.

Det som til syvende og sist bestemmer prisen

Kunstverk for leiligheten sofa moderne tradisjonell stol

Artisten

Først og fremst kommer det ned på populariteten, karrieren og arbeidsfeltet til en bestemt kunstner. Bli kjent med fortiden, opplæringen og tidligere utstillinger. Mesteparten av tiden beregner artistene sine nåværende priser på grunnlag av tidligere salg. Noen har en tendens til å selge billigere og raskere, og andre insisterer på høye priser og venter på de riktige kjøperne.

Vil du kjøpe et ekte kunstverk til en relativt lav pris? Du har en god sjanse med de nyutdannede artistene. Mye avhenger også av om du kjøper direkte fra forfatteren eller i galleriet. Selvfølgelig er det en kommisjon i den andre saken.

Type kunstverk

Kunstverk for leilighetsmaling overgang grå tregulv

Mediet til et kunstverk er grunnleggende for prisen. Papirfabrikkene er det billigste alternativet, og tegninger koster vanligvis mindre enn malerier.

Normalt kan du også selv vurdere hvor lang tid et slikt arbeid tok og hvor vanskelig det var å bringe det til verden. Ble det laget i nærheten, eller er det ellers umulig å finne et stykke som dette i regionen??

Fotografiene er vanligvis billigere fordi de kommer i serier, og du kan sjelden kjøpe et enkelt bilde. Men det gjelder ikke alltid, for et verk av fotografen Andreas Gursky ble solgt for 4,3 millioner.

Når du blir kjent, og spesielt på internasjonalt nivå, kan prisene skyte i været.

Originalitet og stil

Kunstverk for leiligheten som maler lys hvit innredningsvegg

Ofte har nettopp disse to eiendommene en ekstrem innflytelse på prisen. Dette gjelder spesielt de impresjonistiske verkene. De originale kunstverkene er alltid dyrere enn trykkene. Den begrensede utgaven er et sted i midten. Disse er signert og utstyrt med et nummer.

Kunst som en investering

Kunstverk for leiligheten soverom veggdekorasjon design

Ifølge de fleste selgere bør førstegangsselgere unngå investeringskjøp foreløpig. Du må tenke mye på det, og hele prosessen blir veldig treg. Ikke alle talentfulle unge kunstnere blir senere en stjerne. Så det er ingen garanti for at arbeidet hans vil lykkes.

Egentlig er det bare veldig erfarne kjennere som har råd til et slikt kjøp.

Vi anbefaler at du bare kjøper det du liker best. Bruk store penger hvis kunstverket passer din personlige smak. Fordi det må matche det generelle arbeidet i interiøret ditt.