Vi liker å rapportere om forskjellige stueplanter, fordi vi finner dem et must i det moderne hjemmet. På den ene siden har disse en sterk estetisk tilstedeværelse, på den annen side renser de romluften og gjør bomiljøet vårt friskere og renere. I tillegg, med eviggrønne planter, er det lett å bryte gjennom det nøytrale fargeskjemaet hjemme og introdusere noen fargeklatter. Av disse grunnene legger vi stor vekt på innendørs planter. I dag ønsker vi å se nærmere på luftrensende anlegg. Vi har valgt de fire mest populære blant dem. Vi vil introdusere deg for helsemessige fordeler som disse grøntarealene har med seg.

 Aloe Vera er vår favoritt blant luftrensende planter.

Luftrensende planter aloe vera

  • Hvorfor luftrensende planter er bra for huden vår?

Vi brakte deg sikkert i tvil med ordet “helsemessige fordeler”, ikke sant? Ja, du leste det riktig. De luftrensende plantene som presenteres her, vil hjelpe deg med hudpleien din. Forskere fra forskjellige felt, inkludert hudleger og naturopater, har funnet ut at luften i byene er sterkt forurenset av utslipp av forurensende stoffer.

Det er også mye støv, rengjøringskjemikalier og andre giftstoffer i hjemmene våre som fyller alle rom med frie radikaler. Dessverre fører disse til for tidlig aldring av ansiktshuden. Heldigvis er det slike innendørs planter som renser luften i våre fire vegger og skaper ideelle levekår for sunn, glødende hud.

Luftrensende planter er ekstremt gunstige for huden.

Luftrensende planter gummitre

Før vi presenterer deg for fire luftrensende planter som er ekstremt gunstige for huden, ønsker vi å forklare igjen hvorfor vi er så interessert i temaet. Huden er ikke bare det største organet i kroppen vår, men også et viktig avgiftningsorgan. Feil avgiftning kan derimot føre til tørr og aldrende hud. Men spesielt luftrensende planter bidrar til å redusere eksponeringen for giftstoffer. Derfor anbefaler eksperter å ta vare på dem hjemme. Grønne planter er ikke bare egnet for luftrensing. De kan avlaste stress. Disse kan lagre oksygen i bladene, redusere karbondioksid, øke fuktigheten, senke støvnivået og senke lufttemperaturen i hjemmet. Så mange plusser som ofte blir neglisjert i hverdagen. Etter å ha lest denne artikkelen, vil du definitivt ombestemme deg om luftrensende planter. Fordi vi prøver å overbevise deg om deres skjønnhetsfremmende egenskaper.

 Buehampen kutter en fin figur hjemme så vel som på kontoret.

Luftrensende planter Bow hamp vakkert blikkfang i stua og på kontoret

  • Fem luftrensende planter som du kan ta vare på hjemme og som vil se frem til en fast og glødende hud.

 

 

# 1.Senseviera skaper en skikkelig antiaging -atmosfære

Dette er den mest populære planten for hjemmet, men du kan ofte se den på kontorer også. På folkemunne kalles det slangeplanten eller svigermors tunge, eller buehamp for kort. Denne stueplanten gir et eksotisk preg på de fire veggene dine og vil være et flott dekorativt blikkfang. Buehampen er ekstremt lettstelt og holdbar. Det er en av de beste luftrenserne blant drivhusplanter. Mens de fleste planter absorberer oksygen fra inneluften om natten for eget bruk, frigjør og slipper slangeplanten oksygen om natten. Derfor kan det være veldig gunstig for søvnen din. Når huden regenererer, renser planten luften. På grunn av dette er det et must på soverommet ditt.

 Slangeplantene avgir oksygen om natten.

Luftrensende planter Tre slangeplanter avgir oksygen

Omsorgstips: Slangeplanten foretrekker indirekte lys, men tåler også andre lysforhold, fordi den virkelig er krevende. I tillegg trenger du ikke vanne dette anlegget ofte, så vedlikeholdet holdes på et minimum. Det anbefales å kun gjødsle i sommermånedene.

Buehampen er den ideelle planten for soverom og stuer.

Luftrensende planter Buehamp ideell plante for soverom og stuer

Viktig notat: De elegante, tynne bladene på slangeplanten er dessverre giftige for kjæledyr og barn, så denne skjønnhetsplanten anbefales ikke hvis du har små barn eller kjæledyr som kan tygge på planten.

B Aloe vera er preget av særegne, kjøttfulle blader.

Luftrensende planter Aloe Vera karakteristiske kjøttfulle blader

# 2. Aloe Vera – naturlig middel for hudproblemer

Hvis du vil legge til litt variasjon i hjemmeplantesamlingen din, er aloe vera et godt alternativ for det. Sunt også! Aloe vera -bladene inneholder et tykt gelestoff som er spesielt egnet for sårheling, behandling av brannskader, psoriasis og til og med frostskader. Aloe vera inneholder både antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper som gjør den ideell for bruk mot hudproblemer.

 Plassert hvor som helst, er planten det perfekte dekorative tilskuddet.

Luftrensende planter perfekt dekorativt tillegg til å sette hvor som helst

Du kan kutte opp bladene og bruke bladjuicen for en rekke plager, inkludert tørr hud, solbrenthet og utslett. Fordi gelen er så beroligende, gir den umiddelbar hudavlastning og hjelper til med å helbrede tørr hud. Det kan også brukes til å behandle rødhet forårsaket av hardt vintervær.

 Aloe vera bladjuice har mange fordelaktige egenskaper for sunn hud.

Luftrensende planter Aloe Vera gunstige egenskaper for fast, glødende hud

Omsorgstips: Med aloe vera er det ikke nødvendig å ha en grønn tommel! Planten er lett å ta vare på, trenger ikke mye vann, så vær forsiktig når du vanner! Hun elsker naturlig, indirekte sollys og foretrekker å stå ved et vindu som vender mot sør eller vest.

 Dracaena – den rette stueplanten for hvert moderne hjem.

Luftrensende planter Dracaena egnet husplante for det moderne hjemmet

# 3. Dragetreet renser romluften og bringer tropisk eksotisme inn i rommet

Dragetreet er også en av de mest populære luftrensende plantene som folk liker å pleie hjemme. Den palmelignende stueplanten med det vitenskapelige navnet Dracaena kom til oss fra de tropiske og subtropiske områdene i Asia og Afrika. Dragetreet som et husplante har tynne grønne blader og er et vakkert blikkfang uansett hvor det er plassert. Men planten har også noen helsemessige fordeler og bidrar til å bremse aldringsprosessen i huden. For eksempel, ifølge NASA Clean Air -studien, er Dracaena reflexa en av de mest effektive plantene for å fjerne formaldehyd fra luften i hjemmet ditt. Og det er ikke det eneste kreftfremkallende stoffet det avverger. I tillegg kan Dracaena holde benzen, trikloretylen og xylen borte fra hjemmet ditt.

Dracaena trenger en lys, men ikke for varm beliggenhet.

Luftrensende planter Dracaena trenger en lys, ikke for varm beliggenhet

 

Omsorgstips: Så lenge det er rikelig med indirekte sollys og nok fuktighet i rommet, vil dracaena trives veldig godt. Hun foretrekker et kjølig romklima og liker ikke varmen i det hele tatt. Dragetreet er bare vanskelig når det gjelder vanning, spesielt når det gjelder vannkvalitet. Anlegget reagerer ikke godt på salt og fluor i vann fra springen. Det er best å vanne dem med regnvann eller destillert vann.

 Lett å ta vare på og iøynefallende – dragetreet kan også filtrere romluften.

Luftrensende planter dragetre i stuen lettstelt og iøynefallende

Viktig sidemerk: Dragetreet, som slangeplanten, er giftig for kjæledyr og barn. Så hvis du har småbarn eller kjæledyr som kan tygge på planten, bør du vurdere en annen vakker og sunn stueplante.

Veldig attraktiv, robust og lett å ta vare på – gummitreet er en av klassikerne blant innendørs planter.

Luftrensende planter Ficus elastica eller gummitre attraktivt robust lett å ta vare på

# 4. Gummitre – favoritten blant luftrensende planter

Gummitreet er kjent som fiolinfiken og det botaniske navnet Ficus elasica og er tyskernes favoritt blant luftrensende planter. Det prydet fortsatt stua våre på 50- og 60 -tallet og er fremdeles veldig populær i dag. Gummitreet vokser raskt og høyt (kan nå en høyde på 10 m!) Og er et skikkelig grønt blikkfang i rommet. Den har tykke, blanke, mørkegrønne blader og en tynn stamme og pryder i dag mange hjem og kontorer. Fiolinfiken beskytter også huden mot kjemikalier og andre luftforurensninger. Faktisk er alle ficusarter gode til å rense inneluften. Ikke bare absorberer de kjemikalier fra luften, men de bryter dem ned, noe som bidrar til å redusere giftstoffer i hjemmet.

Gummitreet har vært tyskernes favoritt stueplante siden 1950 -tallet.

Luftrensende planter Dragetreet har vært tyskernes favoritt siden 1950-tallet

Omsorgstips: Hvis du vil beholde gummitreet ditt lenge, må du passe godt på det. Selv om planten regnes som ekstremt lettstelt, foretrekker den et sted hvor den mottar rikelig med sterkt, indirekte sollys. Når det gjelder vanning, bør jorden holdes fuktig i sommermånedene. Hvis du ikke har en sprayflaske, kan du også tørke bladene med en fuktig klut. Om vinteren kan du vanne en eller to ganger i måneden, det er nok!

 Det er mange ficusarter, og alle er de beste luftrenserne!

Luftrensende planter Gummitre i stuen Mange Ficus -arter Beste luftrensere

Har du allerede funnet din favoritt blant disse luftrensende plantene? Eller vil du ta vare på alle fire hjemme? Det er ikke noe problem, fordi du liker ren inneluft, som har mange fordeler for helsen din. Du kan også se frem til glatt, fast og strålende hud som får deg til å se mye yngre ut. Og for at vi ikke skal glemme det dekorative aspektet, anbefaler vi også at du leser gjennom våre gode ideer for innendørs plantedekorasjoner og bruker dem hjemme. På denne måten kan du enkelt lage et rent og estetisk tiltalende bomiljø for deg og din familie med liten innsats!

Hvordan liker du denne ordningen?

Luftrensende planter hjemme opprettholder et godt arrangement av noen potteplanter satt sammen

 Den palmelignende formen er typisk for dragetreet, det samme er dens eksotiske tilstedeværelse i rommet.

Luftrensende planter Dracaena palmlignende former eksotisk tilstedeværelse i rommet

 Slangeplanten bringer et eksotisk notat inn i huset.

Luftrensende planter Snake-anlegget bringer et eksotisk notat inn i huset

Lettstelt og iøynefallende! Den perfekte kombinasjonen for luftrensende planter.

Luftrensende planter, gummitrær, er iøynefallende og lette å ta vare på

 Det er en helbredende juice i disse grønne bladene som brukes til å behandle hudplager.

Luftrensende planter Aloe Vera helbreder bladjuice mot hudplager

Buehampen føles hjemme i denne store hvite gryten.

Luftrensende planter bøyer hamp i et hvitt gryte attraktivt utseende