Flisene brukes mer og mer i husholdningen vår. Dette dekker vanligvis alle våre badvegger. I tillegg er kjøkkenets bakvegg et typisk sted for bruk. Oftere og oftere har vi å gjøre med et gulvdesign laget av fliser. I våre eksempler nedenfor finner du også noen dekorative ideer for design med fliser. Du kan bruke den til å dekorere kjøkkenbenker og til og med små bord. Imidlertid er installasjon og fjerning av fliser en svært tidkrevende prosess. Det er også grunnen til at design og layout på ingen måte anses å være det mest praktiske. Du kan imidlertid male flisene dine i stedet for å unngå å installere nye. I denne artikkelen beskriver vi tydelig og pålitelig hvordan du kan gjøre dette vellykket, trinn for trinn. Vi lover også at selv de mindre teknisk begavede kan klare det!

Selv vakre bord kan dekkes med fliser

baderomsfliser - veldig fine bord

Hva kan du oppnå når du maler flisene dine?

Definer nøyaktig formålet du vil male flisene med. De fleste mennesker gjør denne handlingen når de vil reparere en ødelagt eller slitt overflate. Men det er også mange andre situasjoner og grunner til at man kan delta i denne typen forseggjorte, men givende DIY -aktiviteter.

Endre og finpusse enkle fliser

Prisen på flisene avhenger på den ene siden av materialet som er valgt. De andre avgjørende faktorene er mønstrene og fargene. Med andre ord må man veldig ofte velge mellom fargerike og originale fliser laget av middelmådig materiale og fliser av høy kvalitet med kjedelige farger. Eller kanskje ikke! Fordi du kan kjøpe fliser laget av enkelt materiale og deretter krydre dem selv med moderne og originale nyanser.

God rengjøring er avgjørende for å lykkes

baderomsfliser - flott kjøkkenbakvegg

Tilpasning til nye designideer

Har du endret interiøret eller planlegger du å gjøre det snart? Men de nye teksturer og farger ville ikke matche en eksisterende flislagt vegg i dette rommet. Det er verken miljøvennlig eller økonomisk godt å erstatte dem helt. Men å male dem på nytt og oppnå et nytt utseende gjør det. Tilpasning av eksisterende fliser til nye interiørkonsepter er en god grunn til å male flisene.

Hvis du maler flisene dine, kan de bli mer moderne

baderomsfliser forskjellige nyanser

Reparasjon av fliser

Tross alt kan du selvfølgelig friske opp utseendet på flisene dine ved å male! Du har to forskjellige alternativer her. Du kan skjule små sprekker og støt ved å bruke spesiell maling på de skadede områdene. Generelt, hvis flisene ser for slitne og skadede ut, kan du male dem helt. Du kan velge samme farge eller en litt mørkere farge. Det andre alternativet er det sikrere alternativet for en god suksess.

Vanlige fliser kan foredles ved å male

blåhvit vertikalt arrangement baderomsfliser

Du trenger dette for å male fliser

Her er tingene du trenger for å male fliser effektivt på et øyeblikk:

 • Et effektivt middel for grundig rengjøring av fliser (eksperter i dette tilfellet anbefaler oftest trinatriumfosfat);
 • Vann og oppvaskmiddel for den andre rengjøringen, som bør gjøres etter den grundige rengjøringen;
 • Midler for rengjøring: svamp, passende børste, klut til tørking;
 • Beskyttelsesmidler som skal beskytte helsen din: gummihansker, som beskytter deg mot aggressiv påvirkning av pleieprodukter; en tekstilmaske for ansiktet;
 • Sandpapir;
 • Primer, som påføres før maling;
 • Kunstnerpensel for å male leddene;
 • Innvendig maling;
 • Materiale for forsegling (for eksempel uretan).

Det kan være lurt å fornye kjøkkenflisene?

kjøkken bakvegg bad fliser

Maling av fliser i tre enkle trinn

Trinn 1: forberedelse

Fjern alt foran overflaten som skal bearbeides som kan plage deg. Dette er vanligvis ethvert møbel eller tilbehør. Det er ting som vasker og kraner du må avinstallere helt. For å forhindre at dette skjer, kan du dekke dem med noe. Tape, som er rask å påføre og fjerne, kan være en god idé for dette.

Livet er morsommere med vakre fliser!

flotte blå baderomsfliser

Trinn 2: Rengjøringen

Du vil bare oppnå gode resultater hvis overflatene rengjøres veldig godt. For å gjøre dette må du først bruke middelet for grundig rengjøring og deretter for den andre rengjøringen. Du må sørge for at sandpapiret brukes til å fjerne gjenstridig smuss. Det er helt nødvendig at både flisens og fugens overflate rengjøres grundig. Gjenta prosessen så mange ganger som mulig. Gi deg god tid – kanskje til og med to dager. Rengjør den ene dagen og kontroller den andre dagen at alt smusset faktisk er fjernet grundig. Etter siste rengjøring må flisene tørkes veldig godt.

Ved å male flisene dine, kan du friske opp gulvet i et rom

baderomsfliser vakkert gulv

Trinn 3: Påføring av malingen

Nå er det på tide å påføre malingen, som definitivt bør gjøres på en veldig tørr overflate. Påfør malingen jevnt over hele overflaten, og vær spesielt oppmerksom på hjørnene og kantene. Jo mykere overflaten på flisene dine, jo flere lag trenger du for å male dem jevnt.

Svarte og hvite fliser er spesielt enkle å fornye med litt maling

baderomsfliser svart og hvitt gulvdesign

hvit vask flisegulv Frisk DIY Room Decor Hvordan male over vinyl gulvfliser

Riktig farge for de riktige flisene

De fleste har keramiske fliser hjemme, men det er langt ikke det eneste alternativet på markedet. Du må være helt sikker på hva du har hjemme. Avhengig av hva som er tilfellet med deg, kan du velge mellom forskjellige typer farger for fliser. Her er noen alternativer:

 • Oljebasert maling,
 • Alkydharpiks maler,
 • Epoxy maling,
 • Akryl,
 • Vannbasert latex,
 • Maling basert på silikon.

Når er det verdt å male fliser??

Det er verdt å male fliser når de ser utslitte ut eller designet må endres. De som er for ødelagte og mugne må byttes ut. Selv etter å ha gjemt ulempene med maling, vil du snart være i en for dårlig tilstand igjen. Til slutt må du ha en god vurdering av DIY -ferdighetene dine. Å male fliser krever en viss tålmodighet og dyktighet! Hvis du er i tvil, bør du få hjelp fra en profesjonell.