Å designe store rom på en spennende måte og innrede dem pent og komfortabelt er i mange tilfeller en betydelig utfordring som gjentatte ganger blir undervurdert. Folk som bor i leiligheter med mindre rom, forestiller seg ofte at romoppsettet er mye lettere når rommene er større. Dette er imidlertid på ingen måte tilfellet. I den følgende artikkelen belyser vi temaet "Design store mellomrom effektivt" fra alle sider og gå inn på de viktigste aspektene i detalj.

Planlegg sjenerøst fra starten

Først og fremst trenger du den rette ideen for boarealet. Tenk på bruk og inndeling av rommene før du begynner å velge farger og møbler. Når vi innreder mindre rom, gjør vi vanligvis disse tankene og planene helt automatisk, fordi alle møblene til slutt skal passe inn i det lille rommet. Når det gjelder store rom, er det desto viktigere å planlegge så godt som mulig helt fra starten. Ellers risikerer du at møblene dine eller at rommet til slutt vil se ut som en utstillingshall – kaldt og ubehagelig.

store rom som gir ideer

Større rom brukes i mange tilfeller som spisestue og stuer, og vi forestiller oss vanligvis denne bruken når vi snakker om store rom. For eksempel kan et bad også gjøre et ubehagelig og overdimensjonert inntrykk, selv om det er relativt lite på 14 kvadratmeter. Selv et soverom på 25 kvadratmeter kan oppfattes som ubehagelig eller for stort med et ugunstig romopplegg og valg av farge. Funksjonen som et rom skal oppfylle, spiller en viktig rolle og bør også brukes som grunnlag for planleggingen.

Del store rom og reduser dem visuelt

Romdeler for eksempel skjermer er en virkelig velsignelse når det gjelder optisk å designe og redusere størrelsen på store rom. Du kan selvsagt også bruke skyvepaneler eller gardiner som romdelere. I mange tilfeller er paravents og skjenker imidlertid den bedre løsningen for å visuelt redusere plassen og dele den i flere områder. Spesielt spennende blir det imidlertid med romdelere som er mellom 1,30 og 1,40 meter høye. Når du står, kjenner du hele størrelsen på rommet. Imidlertid, så snart du setter deg ned, blir det store rommet et koselig lite område. Når du deler rommet med skjermer eller skjenker, kan du være veldig kreativ og for eksempel lage en liten øy i rommet der du kan slappe av.

store rom romdelere tre

Interessante dekorasjoner intensiverer sonene

Med interessant Pynt du kan forsterke de enkelte sonene i rommet. Disse inkluderer dekorative elementer som:

  • bilder
  • Lamper
  • krakk
  • Gulvvaser
  • tilbehør
  • Det andre viktige punktet

Du kan optisk konsolidere sittelandskap til en øy med et stort teppe. Spesielt et annet gulv eller teppe sikrer et tydelig romoppsett som eksplisitt oppfattes av vår underbevissthet. Tidligere ble dette for eksempel forsterket med vakre innlegg, men i dag er tepper det enkleste og billigere valget. Men du kan også sette i gang peishjørnet eller spisestuen med fliser for å gi rommet et spesielt interessant preg. I tillegg er puffer, krakker, gamle kofferter eller gulvvaser spesielt egnet for å skille de enkelte sonene i rommet fra hverandre.

soverom stue satt opp store mellomrom

Gi et personlig preg med farger

I likhet med gulvets design kan du designe store rom like godt ved å jobbe med forskjellige farger og aksenter. Beige toner eller farget hvitt får store rom til å se mindre ut. Du kan endre utseendet på et ekstremt langt rom ved å male de smale sidene i rommet i en mørkere farge. I utgangspunktet er det tilrådelig å designe større rom med farger som du trekker helt opp til taket, for eksempel for å synlig skille stuen fra spisestuen.

store mellomrom stue spisestue

Lys og tekstiler

Windows er store områder som du også kan fargelegge. Spesielt i moderne boligbygninger med store vinduer ser rommene enda større ut fordi vår underbevissthet også oppfatter utsiden. Gardiner er spesielt egnet som dekor for store vindusflater. Ulike moderne og lette design er tilgjengelig her, som gir deg muligheten til å visuelt krydre rommet med tekstiler avhengig av årstid. Det er like viktig at det er forskjellige lyskilder i de enkelte romsonene. Spesielt i store rom er det viktig å ha flere lyskilder. Dette får rommet automatisk til å se mindre ut fordi ubrukte områder beveger seg inn i bakgrunnen.

sette opp store, koselige rom

Konklusjon

Med riktig innredning og en systematisk tilnærming er det relativt enkelt å gjøre store rom spennende og koselige. Med riktig fargedesign og dekorasjon kan du intensivere effekten av de enkelte romsonene og forbedre utseendet.

subtile interiør store rom