Hvert land har sine spisevaner som utgjør dens identitet og noen ganger får det til å virke veldig særegent. Nasjonens kultur og livsstil spiller en avgjørende rolle i denne forbindelse. Alltid og overalt i verden er tradisjonene med å spise og drikke også en del av egenskapene til en nasjon. Akkurat slik er det i Mexico. Det sentralamerikanske landet er kjent for sine pikante, smakfulle retter. I meksikansk kulinarisk kunst liker man å bruke forskjellige produkter og ingredienser fra spansk og fransk mat, og smaker dem, avhengig av den gamle aztekiske tradisjonen, med friske urter og chilipepper. Resultatet er deilige retter som har en spesiell smak og som samtidig er veldig næringsrike og mettende. Er du nysgjerrig på å finne ut mer om meksikansk mat? Bare les videre og saml nye ideer som vil berike din daglige spisevaner.

Har du prøvd disse meksikanske spesialitetene ennå? Taco med guacamole og sitronsaus

meksikansk mat -taco med guacamole og sitronsaus

Du har sikkert allerede spist på en meksikansk restaurant her i Tyskland og smakt spesialitetene i meksikansk mat. Du er sannsynligvis kjent med typiske meksikanske retter som tortillaer, elendige, enchiladas og quesadillas. Hvis ikke, er det på tide å prøve disse spesialitetene. Det er virkelig verdt det, for de ser alle fargerike og morsomme ut, smaker varmt og krydret og smigrer øynene og ganen.

I de neste avsnittene vil vi introdusere deg for særtrekkene i meksikansk mat. Følg med på noe nytt og interessant om meksikansk mat! Og hvis du er mer interessert i smakfulle oppskrifter fra dette kjøkkenet, kan du lese vår neste artikkel med de beste meksikanske spesialitetene.

Pollo Placero – kylling i meksikansk stil

Pollo Placero kylling på meksikansk

  • Hvilke produkter er typiske for meksikansk mat?

Det mest populære produktet av meksikanerne er utvilsomt maisen deres, fordi dette kornblandingen brukes i forskjellige varianter på kjøkkenet. Dette brukes til å forberede de berømte tortillaene. Disse anses å være et kjennetegn på meksikansk mat. Dette er faktisk flate maiskaker som rulles sammen som elendige og fylles med en krydret blanding av kjøtt og bønner. Av kjøtttyper brukes hovedsakelig kylling og svinekjøtt, men også kjøttdeig og ulike typer fisk. Ost har også en fast plass i meksikansk mat. Maiskakene kan fylles med ost, så kalles de quesadillas. Når de gratuleres, kalles de enchiladas.

Meksikansk mat uten mais flatbrød? Disse quesadillasene med ost, grønnsaker og tomatsaus smaker typisk meksikansk.

Meksikanske quesadillas med ostegrønnsaker og tomatsaus

I noen regioner i Mexico er det bedre å ikke rulle maistortillaene, der kalles de tostada. I de nordlige områdene av landet er tortillaene laget av hvetemel. Når de er fylt med forskjellige ingredienser, kalles de burritos eller fajitas. Frijoles brukes ofte til fyllingen. Dette er små bønner som er populære i Mexico.

Tacos fylt med fisk og servert med avokado og sitronskiver.

meksikansk mat taco fylt med fisk pluss avokado og sitronskiver

  • Hvordan er meksikansk mat krydret?

Meksikansk mat er populær og veldig krydret, og derfor smaker de fleste retter i Mexico krydret. De meksikanske salsaene (sausene) kan være rå, kokte, varme eller litt mildere, men de fleste av dem inneholder tomater og chilipepper. Disse legges til forskjellige retter, og derfor smaker meksikansk mat alltid krydret. Selv deres sjokoladesaus, Mole Poblano, er laget med chilipepper. De meksikanske sausene er tykke og tilberedes med mange ingredienser. For eksempel er guacamolen, også kjent for oss, faktisk en pasta laget av puré avokado og tomater. Denne krydres med fersk koriander, limejuice og chilipepper. Andre kulinariske urter er også mye brukt i meksikansk mat, fordi det er nettopp de som gir rettene mer krydder og eksotisk smak.

 Svineribbe godt pyntet og krydret

meksikansk mat

Interessant å vite: Hva tenker du på når du hører meksikansk mat? Kanskje de fleste av dere mener den veldig populære retten chili con carne og ser forgjeves etter det på menyen i enhver restaurant som spesialiserer seg på meksikansk mat. Dessverre er denne retten ikke en del av meksikansk mat. Dette er en spesialitet i det såkalte Tex-Mex-kjøkkenet og kommer fra grenseområdet mellom Texas og Mexico. Chili con carne inneholder kulinariske elementer fra meksikansk mat, for eksempel bønner, som ofte brukes i Mexico i matlaging. Men avhengig av type tilberedning, er det mer amerikansk, og derfor er denne meget velkjente krydrede retten tildelt Tex-Mex-kjøkken. Den vedlagte videoen viser hvordan du lager chili con carne hjemme.

Forhåpentligvis har du lært noe nytt og er nysgjerrig på noen klassiske meksikanske oppskrifter. Vi anbefaler deg: Det er best å kansellere alle avtalene dine for i kveld med en gang, for i dag blir meksikansk mat tilberedt med kjærlighet og festet sammen. Ha det gøy og nyt måltidet!

 Veganer vil også finne noe passende, for eksempel veggie -tostadas med purert blomkål og hakkede grønnsaker

meksikansk mat veggie tostadas med blomkålpuréhakkede grønnsaker

 Disse sprø burritos er en skikkelig fristelse for alle som elsker meksikansk mat

meksikansk mat veggie tostadas med blomkålpuréhakkede grønnsaker

Meksikanske spesialiteter inkluderer disse empanadas fylt med hakket svinekjøtt og grønnsaker

meksikansk mat spesialitet empanadas fylt med svinekjøtt jicama pico de gallo

Tacos ser alltid fristende ut, akkurat som alle meksikanske retter!

Fristende chorizo ​​calabaza elendige servert på en meksikansk tallerken

 Disse tinga tacos er fylt med biff og grønnsaker og er rikt krydret

Chorizo ​​calabaza elendige fristende på en meksikaner

 Mexico inviterer deg til bord!

Black Bean Chard Soup meksikansk mat