Tror du at rosa bare er for små jenter? Tenk igjen! Husk først på alle de forskjellige variantene: du kan velge delikate rødlige nyanser, for de mange nyanser av bringebær eller fuchsia eller de helt edle varianter som korall. Og ved å gjøre det uttømte vi ikke alle muligheter i det hele tatt.

Hvis du bruker riktig farge, vil rommet ditt se friskt, moderne og virkelig voksen ut. Følgende eksempler på møbler og dekorasjonsideer viser: Rosa trenger ikke å se billig ut. Ofte ser det mer oppskalere og lidenskapelig ut.

Selvfølgelig må du følge noen viktige regler. Den viktigste av disse er: Less is more. I tillegg bør du helst alltid bruke hvitt som base. Slik viser den rosa fargen sin beste side. Ja, du må si at det er ganske vanskelig å kombinere andre farger med rosa uten at det ser prangende ut.

Mange forskjellige lyse og nøytrale varianter av rosa kombineres her

lys rosa møbler sofa

Dekorasjonsideer i dempet rosa

Er den lyse rosa bare for kraftig for deg? Ikke noe problem: det er mange flotte designeksempler i dempede nyanser av denne fargen. Du trenger egentlig ikke tenke på rosa på det. Det er en veldig nøytral pastellfarge med et snev av farge. Du kan også kombinere den med andre nyanser.

Den dempede rosa vil oppløses i dette i stedet for kontrast.

Disse mønstrene gir landlig friskhet i dette klassisk innredede rommet

duk i rosa og kasteputer

Forbedre stemningen med rosa mønstre

Noen ganger kan du friske opp rommet ditt med tilbehør og forskjellige tekstiler med rosa mønstre. Du kan oppnå en veldig festlig stemning, for eksempel med plantemønstre i forskjellige nyanser av denne fargen. I dette tilfellet er rosa også en samlende faktor. Som et resultat ser designet veldig ensartet ut til tross for de forskjellige mønstrene.

Dette rosa arbeidsområdet er diskret, vintage, men også veldig friskt

veggdekorasjon i veldig lys rosa

Kjølig og stille arbeidsplass

På hjemmekontoret trenger du fred og ro, men også en slags stimulans for sansene for å fremme konsentrasjonen. Du kan oppnå det igjen med forskjellige pastellfarger av rosa. Kombiner flere av disse for et variert utseende. For eksempel kan du lage tre vegger i en lysere nyanse, og en – i en mørkere nyanse.

Dette rosa tapetet med geometriske mønstre ser veldig moderne ut

veggdesign rosa veggmaleri tapet

Aksentvegg i rosa

Den rosa aksentveggen er en annen fantastisk idé. Avhengig av hvilket mønster eller nyanse du velger, kan et rom som dette ha en landlig, moderne eller nøytral teft. I dette tilfellet er fargene så intense at dekorasjonen ser livlig og elegant ut på samme tid.

Takket være den lyserosa ser rommet veldig feminint og innbydende ut

veggdesign i rosa deco -ideer

Den ideelle balansen

Bruk av rosa i interiøret er din sjanse til å oppnå en balansert stemning i interiøret. For å gjøre dette trenger du den samme mengden hvite og nøytrale varme berøringer: sistnevnte kan være som sand, stein, karamell. Pulverrosa og tretoner gjør en flott kombinasjon.

Klassisk eleganse og romantikk utstråler dette fototapetet, der den rosa fargen dominerer

rosa i rosa deco ideer

Fantastisk fototapet i rosa

Et stilig maleri ville være et annet alternativ for å introdusere rosa i interiørdesign. Også her gjelder regelen om at du skal ta hvitt som base slik at det hele ser stilig ut. Et stort maleri som tar opp hele veggen ville se flott ut. Et annet alternativ ville være en serie med store malerier.

Det siste eksemplet oppsummerer også tipsene våre for å dekorere med rosa. Den dominerende fargen i rommet er hvit. Den er ideell for å introdusere rosa. Denne fargen brukes på en sofa og også som bakgrunn for vegghyller. Vi ser også rosa på noe tilbehør, puter, dekorative planter og også på esker i hyllene. Nyanser av rosa med forskjellige intensiteter brukes i veksling.

Høydepunktet i dekorasjonen er et veggmaleri i flere deler med sølvbakgrunn, foran hvilke grener med rosa blomster er avbildet. Disse metalliske nyansene og det sparsomt brukte treverket (for eksempel på møblene) er der for å oppnå den ideelle balansen.

Så også her fungerer de lyserosa pastellfargene som en myk bakgrunn for de fargede møblene i rommet. De lysere nyansene setter aksenter. Bakgrunnen i grått, brunt og hvitt får det hele til å virke balansert, komplett og ensartet.