balkong planter blomster grønnsaker frukt planter

Vårvåkning på balkongen med de riktige balkongplantene

Når ishellige har sagt farvel i midten av mai, kan du også plante de varmeglade urter, blomster og grønnsaker på balkongen. I motsetning til i hagen og på terrassen, spiller vekten til plantene alltid en rolle på balkongen.

Hvis du vil utstyre balkongen din med blomster og grønnsaker og fruktplanter, bør du velge lette planter og holde et øye med totalvekten.

Blomster og urter fortryller med farge og duft

En blanding av tradisjonelle balkongblomster som petunier, roser, pelorgonier og klematis med engblomster er veldig tiltalende. Margaritter er egnet for dette,

hvit ryllik og blåklokker. Cranesbills, vikches, tusenfryd og mange andre ser også pen ut i kombinasjon med de populære balkongblomstene.

Ulike gress av Care -artene eller blåsvingel ser spesielt grasiøse ut mellom blomstene. Det mørke mahognigresset, som skiller seg attraktivt ut ved siden av blomster som ryllik, tusenfryd eller hvite petunier, er en fest for øynene.

De kulinariske urter føles godt mellom alle disse blomstrende plantene. Legg timian, oregano og rosmarin, samt persille, kjørvel og gressløk mellom blomstene.

Med sin middelhavsduft gir disse urter en vårlignende teft til balkongen din

balkong planter blomster som planter kulinariske urter

Avlingsplanter trives også i potter

Fruktplanter for hagen og balkongen er nyttige og ser bra ut. De noe større frukttrærne, derimot, trenger en romslig bøtte på minst 40 til 50 liter. I dag er det et stort utvalg av epler, kirsebær og pærer til bøtta. Du kan også dyrke fersken, plomme og mirabelleplomme på en solrik balkong. Det samme gjelder bærbusker. Velg en god potteplantejord for dette og få optimal gjødsel for fruktplantene dine med en gang. Kiwi og jordbær kan dyrkes på attraktive espalier.

Vegetabilske planter som agurker, courgetter, bønner og tomater kan også flyttes vertikalt og krever liten plass. De fleste grønnsakene er spesielt dyrket på balkongen og kan enkelt dyrkes i potter og esker. Men de vanlige hagetomatene trives også på et solfylt og skjermet sted på balkongen din hvis plantemaskinen er stor nok.

Velg blant de mange alternativene, og nyt hagearbeid på balkongen din!

balkong planter blomster pelargoner palmer

Små balkonger kan se spesielt koselige ut på denne måten

balkong planter blomster roser fioler eføy

Design din helt spesielle hage på din egen balkong!

balkong planter sommerblomster petunias eføy