Dekorasjonskunst i interiørdesign innebygd peis dekorerer lenestoler

Kule ideer om hvordan du kan uttrykke din kjærlighet til jugendstil

Selv om den er kortvarig, har jugendstil eller jugendbevegelsen satt sine spor i dagens design. Fra slutten av 1800 -tallet til begynnelsen av 1900 -tallet utviklet kunstnere og designere denne typen arkitektur, mote og kunststoff, der buede og feminine former ble inkorporert.

  Art Nouveau -bevegelsen hadde som mål å være helt original og ikke imitert. Art Nouveau var veldig populær i begynnelsen, men populariteten avtok raskt. Kritikere syntes stilen var dyr og overdådig. Likevel er skjønnheten i Art Nouveau ubestridelig, og den er fortsatt høyt verdsatt i dag.

1. Utskåret tre – prydkunst i interiørdesign

Dekorasjonskunst i interiørdesign utskårne treblomster

På tidspunktet for jugendstilen ble de klassiske formene etterlatt og en moderne, finere stil ble søkt. Disse formene er også integrert i de mest moderne designene.

Hvordan oppnå utseendet på bildet: reflekter denne stilen gjennom rammene på de enkle møblene. Se etter interessante listverk og bruk dem til å dekorere de rette overflatene på de eksisterende møblene.

2. Metallverk

Dekorativ kunst i interiørdesign vegglampe lanterne rekkverk

Dette er helt passende for å tilpasse jugendmotivene. Slik oppnår du bølgete, asymmetriske og organiske linjer, og disse gir en eksklusiv stil.

Hvordan oppnå dette utseendet: Hvis du ser deg rundt, finner du mange slike rammer i verksteder. Hvis du vil komme billigere sammen, kan du se etter deler laget av gamle møbler, som vanligvis er billigere.

3. Glassmaleri

Dekorativ kunst i interiørdesign veggspeil glassballong toalettvaske

Fra denne tiden forble navnet til artisten Louis Comfort Tiffany som et kjennetegn på glassmalerier i jugendstil. De delikate, svingete rammene er festet til vinduer, speil, lamoer og dører.

Hvordan oppnå utseendet på bildet: Hvis det brukes riktig, kan en slik ramme også se fantastisk ut i en moderne sammenheng. Speilet og døren på dette badet er bare ett eksempel.

4. Fliser – Red Rock Tileworks

Dekorativ kunst i interiørdesign kjøkken bak veggfliser blomster synker

En nedgang i fliseproduksjonen ble observert i andre halvdel av 1800 -tallet. Vegg bakgrunnsbilder ble foretrukket på grunn av deres enkle installasjon.

På 1900 -tallet ble dette materialet fasjonabelt igjen. Nå kan du kjøpe fliser med delikate Art Nouveau -elementer til en lavere pris.

Slik oppnår du bildet:

Denne stilen fungerer godt i både moderne og tradisjonelle hjem. Men du trenger ikke å dekke en hel vegg med fliser. Små mengder kan også ha en nydelig effekt i riktig oppsett.

5. Tekstiler

Dekorasjonskunst i interiørdesign innebygd peis dekorerer lenestolens stue

Art Nouveau -stilen er overdådig, men den er ikke kunstig som man skulle tro. Tvert imot: elementene var ofte inspirert av naturen. Dette kan tydelig sees i de dempede nyansene så vel som i vinrankene i de trykte eller vevde designene. For eksempel har planteelementene blitt festet til tepper, rammer og møbeltrekk.

Luneful klassisk bordlampe – rikt dekorert med ornamenter

Dekorativ kunst i interiørdesign bordlampe heltre klassiker

Hvordan oppnå dette utseendet: Tekstiler kan hjelpe for en berøring eller en komplett Art Nouveau -finish. Se etter naturinspirerte tekstiler, puter eller møbeltrekk i dempede farger. Leter du etter ukonvensjonelle løsninger med tekstiler? Du kan henge innrammede paneler som kunstverk, eller kanskje dekke en hel vegg med dem!

   Attraktiv veggdesign – dekorert tapetDekorasjonskunst i interiørdesign kommode

Plakater og trykk i jugendstil

prydkunst i interiørdesign avtrykk