Før den første frosten setter inn, må alle blomsterelskere og hobbygartnere tenke på hvordan de kan få potteplanter i løpet av vinteren som kommer. Mange typer blomster kan ikke overleve kuldegrader her, så de må gå til vinterkvarter. Disse inkluderer våre populære pelargoner. Etter deres overflod av blomster om sommeren, noe som er en skikkelig godbit for øynene, må du ta dem med inn fra slutten av september. Du vil sikkert beundre de fargerike blomstene av disse blomstene igjen neste år, ikke sant? Fortsett deretter å lese tipsene våre nedenfor om hvordan du kan hjelpe pelargoniene dine uten å komme seg gjennom vinteren. I det følgende rapporterer vi også når det er riktig tidspunkt å ta pelargoniene til vinterkvarteret. Vi viser også to vanlige metoder for å overvintre pelargoner. Hold deg til det og finn ut om dvale av disse populære blomstene! Generelle omsorgstips for disse blomstene kan imidlertid leses her.

Overvintrende pelargoner: Dette er flerårige planter som foretrekker et mørkt og kjølig sted for overvintringen.

Geraniumer dvale rotkuler ta ekstra jord fjerne blomster og kutte bladene

Hvorfor er det viktig at du overvintrer pelargoniene dine ordentlig?

De populære potteblomstene som pryder våre hager og terrasser i sommermånedene kalles faktisk offisielt pelargonium. De kommer opprinnelig fra den sørlige delen av Afrika. De har blitt dyrket og tatt vare på i Europa siden 1600 -tallet.

Pelargoner er veldig populære hos oss. Du kan se dem over hele Tyskland i potter eller blomsterkasser på balkonger eller terrasser. De blomstrer utrettelig til høsten og imponerer med sine delikate hvite blomster. Oransje, rød eller lilla. Pelargoniene tåler lett frost, men de er ikke vinterharde. Derfor må du ta dem med til vinterkvarteret i slutten av september / begynnelsen av oktober. Så dine vakre potteplanter er i gode hender, og du sparer deg selv for å kjøpe nye neste vår.

 Pelargoniene kan stå ute til slutten av september eller midten av oktober i varmt vær.

Geraniumer overvintrer populære potteplanter og blomstrer godt ut i oktober

Når er den beste tiden å ta pelargoniene til vinterkvarteret?

Når den første frosten nærmer seg og temperaturen synker til under null om natten, må du forberede blomstene til overvintring. Vi får ikke de første kuldegrader før i slutten av september eller begynnelsen av oktober, men det er forskjellig fra region til region. Den riktige frosten, det vil si nattetemperaturer under 5 grader Celsius, kommer ikke hit før i slutten av oktober. Men vårt råd er, ikke vent på det siste øyeblikket og ta pelargoniene til vinterkvarteret tidligere!

 Geraniumer er enkle å ta vare på planter.

Geraniumer overvintrer populære potteplanter med enkel stell og beskjæring med sekatører

De populære potteplantene må snart bringes til vinterkvarter.

Forbered populære potteplanter for å overvintre pelargoner og bringe dem vinterkvarter

Hvor kan pelargoniene dvale?

Pelargoner overvintres best på et mørkt og kjølig sted innendørs. Dette kan for eksempel være kjelleren eller et uoppvarmet loft. I vintermånedene liker plantene temperaturer mellom 5 og 10 grader Celsius, men ikke høyere. Hvis det er for varmt, kan pelargonene spire tidlig, noe som definitivt er uønsket. Du trenger ikke å vanne eller gjødsle dem i dvale. Pelargoner er ekte senoppganger! Du kan bare få disse blomstene ut av vinterkvarteret i slutten av februar / begynnelsen av mars og plassere dem på en solrik vinduskarme i huset. Dette vil gjøre akklimatiseringen lettere. De kan gå ut igjen fra midten av mai!

 Du må forberede geraniumene dine for overvintring.

Geraniumer overvintrer populære potteplanter for å forberede seg til overvintring

Hvordan overvintre pelargoniene?

En del av omsorgen for pelargoner er å overvintre dem ordentlig. I prinsippet er det to vanlige metoder for å bringe disse vakre potteplanter gjennom den kalde vinteren. Du kan enten la dem ligge i blomsterkassen eller pakke dem individuelt. I begge tilfeller er det nødvendig med noen få forberedelser. Fjern plantene forsiktig fra potten; Blomsterbed eller blomsterboks og slå av den løse jorda. Kutt deretter alle skuddene til ca 10 cm. Det er en god idé å legge igjen to til tre knop per skudd ved beskjæring. Fjern deretter pelargonbladene også. På denne måten unngår du mulige sykdommer i vinterhalvåret og minimerer fordampning. Du kan deretter pakke røttene inn i en blanding av sand og pottejord.

Det er på tide å ta planten ut av potten i slutten av september.

Geraniumer overvintrer populære potteplanter i slutten av september og begynnelsen av oktober, tar planten ut av potten

 Skjær deretter skuddene skarpt med sekskantene.

Pelargoner overvintrer populære potteplanter med beskjæringssaks og kutter skuddene

 Fjern deretter den tørre jorden fra røttene.

Pelargoner overvintrer populære potteplanter ved å fjerne tørr jord fra røttene

Deretter må du pakke hver rotkule i enten avis eller en plastpose.

Geraniumer dvale populære potteplanter slites ut ved å pakke hver rotkule i en plastpose

Nå har du et valg om hvordan du overvintrer pelargoniene. I første metode Under overvintringen må hver enkelt plante pakkes inn i avis og legges i en eske. Der tilbringer de vintermånedene uten å bli vannet eller gjødslet. de andre metode, hvoretter du kan overvintre pelargoniene sparer plass. Plantene vil dvale i løpet av vinteren. For å oppnå dette, bør du igjen fjerne tørr pottejord fra rotkulen og legge den i en pose eller frysepose. Lukk deretter posen med litt ledning. Du kan deretter henge pelargoniene opp ned på et praktisk sted hvor de skal bo i vintermånedene.

Geraniumer kan også dvale i potter hvis de oppbevares på et kjølig, mørkt sted etter at de er kuttet.

Dvalemodell pelargoner, kutt ned populære potteplanter og la dem dvale i potter

 Hva mer bør du vite om overvintrende pelargoner?

Det er godt å vite at du kan kutte nye stiklinger fra beskjærte skudd av pelargoner og umiddelbart plante dem i små beholdere. Stikklingene må imidlertid forbli på en solrik vinduskarme om vinteren eller på et varmt og lyst sted i huset. De trenger bare å bli vannet av og til. Nye planter trekker seg ut av dette om våren.

De fleste pelargoner trenger også vårbeskjæring. Om vinteren i kjelleren danner plantene det som er kjent som Geiltriebe. Dette skjer nøyaktig i de tilfellene hvor lagringen var varm og mørk eller for lys og kul. Geiltriebe er langstrakte, tynne, lysegrønne skudd. De må fjernes om våren, fordi det ikke kan dannes blomster fra dem!

Vi håper du nå har nok informasjon om hvordan pelargoniene må dvale. Bare estimer været i din region og kom i gang! Plantene dine vil takke deg for din nåværende omsorg med vakre blomster neste år!

 Med riktig pleie og overvintring kan pelargoniene aldri visne eller dø.

Geraniumer overvintrer populære potteplanter visne hvis de blir dårlig stellet

Om våren viser plantene sine flotte blomster igjen.

Geraniumer overvintrer populære potteplanter om våren og viser fantastiske blomster

 Pelargoner har en rustikk stil. De vakre blomstene minner meg alltid om barndommen min på landet. de også?

Geraniumer overvintrer populære potteplanter med en rustikk teft som bringer minner fra barndommen i landet