Alle som noen gang har behandlet temaet peisovner vet godt at det er veldig komplekst. Du må vurdere mange aspekter, observere installasjonsbestemmelsene, planlegge riktig, velge riktig drivstoff og mye mer. Vi kan ikke dekke alt dette i denne artikkelen, så vi vil fokusere på noen trendy design for peisovner og først da gi praktiske tips. På forhånd vil vi imidlertid understreke at det å finne den perfekte peisen er en personlig sak. Det utstråler koselig varme i de kalde månedene og fører oss til å drømme. I det følgende vil vi vise deg nøyaktig de ovner hvis design varierer fra klassisk til rustikk-moderne til skandinavisk. Så det er noe for enhver stil og smak.

Designet på peisen må integreres sømløst i det generelle romdesignet.

Design stuen med peis

  • Komfyrer for enhver stil og smak

Tradisjonelt antatt å være hjertet i hjemmet, har peisen blitt en metafor for beskyttelse og sikkerhet. Fra de første åpne ildstedene til dagens moderne, for det meste innebygde peis, har utformingen av peisovner utviklet seg enormt.

Flislagt eller med en iøynefallende kant, peisen er alltid det definitive blikkfanget i rommet der den ligger. Den inviterer deg til å kose og drømme, og flammene gir den nødvendige varmen du trenger om vinteren. Selv timer etter at brannen i peisen har slukket, slippes lagret varme gradvis ut i rommiljøet.

 Om vinteren er det spesielt koselig å sitte og chatte med hyggelige mennesker foran den brennende peisen.

Peis dekorasjon ideer

Designet avhenger på den ene siden av materialene peisen er laget av og på den andre siden av drivstoffet. Klassisk utformede ovner er laget av stålplate eller støpejern og er preget av en enorm levetid. Ståljakken av høy kvalitet sørger for rask varmespredning i rommet. Men vedovnene kledd med naturstein eller keramikk imponerer også med sin stilige design og høye varmekapasitet. De er også enkle å ta vare på og enkle å rengjøre. Men hvis du vil ha en førsteklasses design av ovnen, kan du velge en ovn kledd i sandstein. I de fleste tilfeller har dette en kornet overflate av grensen og en varm gul fargetone. Dermed skaper slike ovner en koselig middelhavsstemning hjemme. Fra klassisk til supermoderne, ovner er bygget av ekstremt brannsikre formede murstein, for eksempel er deres forbrenningskamre laget av ildsted og vermikulitt. Begge materialene er temperaturbestandige og resirkulerbare, og derfor er de ekstremt miljøvennlige.

 Ovnens utforming avhenger først og fremst av din individuelle smak.

Ideer peisovner

Før du bestemmer deg for et bestemt design for peisen din, må du spørre om mulige alternativer angående riktig drivstoff. Lignitt eller ved? Gass eller strøm? Du kan lett komme i tvil, så vi anbefaler at du søker råd fra en profesjonell. Imidlertid har tre etablert seg som det mest miljøvennlige valget, for når det brennes, slippes bare så mye CO2 ut i atmosfæren som opprinnelig ble trukket tilbake fra det under plantevekst. Men du vet absolutt ikke hvilken tresort som har den høyeste brennverdi? Først og fremst vil vi anbefale løvtre, da det brenner godt i ovnen og, avhengig av volumet, krever mindre lagringsplass enn for eksempel mykt tre. Bøk eller eik er uten tvil det beste valget for en langvarig brann.

De trendy elektriske peisovnene finnes for øyeblikket på spesialistmarkedet, som i tillegg til sin praktiske funksjon også har en flott dekorativ funksjon. De innebygde biogasspeisene nyter også økende popularitet. Men de vil bli gjenstand for et av våre neste innlegg.

Når det gjelder utformingen av en peis, vil du definitivt bli bortskjemt.

Peis ovner uvanlig design i skandinavisk stil

Til slutt, når det gjelder utformingen av peisovnen, må det sies at du må velge mellom en åpen og en lukket modell. I dag ønsker ingen å ha skitt og lukt av røyk i huset, og det er derfor peisovner med glasskeramikkpaneler er å foretrekke. Gjennom denne ruten kan du se den brennende ilden og drømme i timevis foran peisen i den koselige varmen. I tillegg får lukkede peiser poeng med sin høye effektivitet sammenlignet med åpne. Mye varme går tapt i det siste. I tillegg er de lukkede modellene sikrere når det gjelder brannfare. Med dem er flygende gnister inn i rommet så godt som umulig.

Mens brannen knitrer i peisen, kan du forlate rommet med god samvittighet.

Peisovner

  • Peisovner sett fra et praktisk synspunkt

Før du bestemmer deg for en åpen vedovn for hjemmet ditt, må du lese nøye gjennom installasjonsbestemmelsene og følge dem når du velger det mest passende stedet. Du må godta at en komfyr er underlagt svært strenge regler. Derfor er planlegging på forhånd halve kampen her. Du må holde de foreskrevne avstandene til vegg og møbler for å unngå fare for brann. Det er godt å vite at minimumsavstanden mellom ovnen og veggen er 20 cm for de fleste produsenter. Gulvet under må være laget av brannsikkert materiale, ellers trenger du en mellomlegg. Du må også sørge for at veggene på sidene og bak ovnen ikke er kledd med brannfarlige byggematerialer. Plasser heller ikke temperaturfølsomt eller brannfarlig materiale foran peisen. Dette er den eneste måten å sikre din personlige og familiemedlemmers sikkerhet.

Vi håper at dagens informasjon nok en gang var interessant og nyttig og ønsker deg mange koselige timer foran peisen din hjemme.

 Det er best å følge produsentens instruksjoner slik at varmen ikke forårsaker skade.

Komfyr koselig stue peis flislagt vegg pent utseende

Denne moderne peisen er en bemerkelsesverdig designerløsning. Det fungerer som en skillevegg mellom soverommet og badet og gir begge rommene en strålende glans.

Komfyr moderne peis designer løsning

Du kan uttrykke din personlige stil og smak gjennom en slik flislagt peisvegg.

Peis ovner liten stue flislagt vegg personlig design

 Gassovner passer også perfekt i rustikke rom.

Vedovner med gass passer inn i rustikke rom

 Denne ovnen kan roteres 360 grader og holder seg kjølig ved berøring. Den skulpturelle formen gjør den imidlertid til et blikkfang i rommet.

Komfyr moderne stue i skandinavisk stil

Ovnenes utforming varierer – fra klassisk til rustikk ….

Klassiske vedovner - rustikk designstue med peis

 … om moderne …

Peis ovner moderne interiørdesign spisestue peis

 … til mislyktes!

Peis ovner uvanlig design flislagt peisvegg veldig tiltalende

Men komfort og koselig varme utnyttes på alle modeller!

Komfyr moderne innebygd gasspeis koselig stue mye varme