planter omsorg hengende luft planter vindu

Forslag til plantepleie

Har du noen gang brakt en plante til en dårlig ende? Ikke ta det som en bebreidelse! Det skjedde med meg flere ganger. Selv med luftanlegg. Selv om disse faktisk er enkle å ta vare på, kan de også innkvarteres. Eller kanskje det delvis er fordi vi tror at de ikke kan bryte.

Så vi glemmer raskt å vanne dem.

Men hvis vi følger regelen om Plantepleie lære, så hjelper vi dem med å overleve og vokse høye.

Ta vare på plantene dine

planter omsorg porselen blomsterpotter luft planter

Så hvordan kan du holde luftplanter ved god helse? De trenger å trives i et stort område uten direkte sollys og må være neddykket i vann fra tid til annen. Er det lett? Mer eller mindre … Les videre for flere detaljer!

Fine planter som pynt

planter omsorg luft planter dekorasjon

Ta vare på luftplantene

På dette tidspunktet vil jeg understreke at nesten alle luftanlegg som ble vist i dagens artikkel, finnes på Etsy -butikken. Ja, dette er absolutt et godt sted å shoppe etter luftanlegg. Disse kan også kjøpes fra barnehager, hagesentre og noen ganger til og med blomsterdelen i din lokale matbutikk.

Luftplanter som bordpynt

plantefelt blomsterpotte Fugl og fjær

En av de vanligste misforståelsene er at disse plantetypene trekker all den luften de trenger. De trenger faktisk vann! Her er det mest slående tegnet på at de mangler slike: bladene begynner å krølle. En annen viktig regel er å vanne luftplantene ved å senke dem i en vask, bolle eller annen type beholder.

Plantepleie med vann

planter omsorg flytende vask

Er atmosfæren et sted på et tørt sted? Du kan vanne 2 til 3 ganger i uken for optimal pleie. Den fuktige atmosfæren gir deg større spillerom. Bløtlegging av planten i 15 til 20 minutter er veldig nyttig. Du kan også friske dem opp mellom vanningene takket være en sprayflaske. [Bilde av Livsstil og design online]

La tørke på en klut

planter omsorg luft planter dekorasjon

Før du setter luftanlegget tilbake i hjørnet, bør du la det tørke på et godt ventilert sted. Dette kan gjøres på en passende overflate eller på en klut. Noen eksperter anbefaler at planten holder seg slik i noen timer. Dette forhindrer at vann samler seg på de utbulende områdene og forhindrer at det råtner.

Hvit makrame

hvit makrame blomsterpotte Thrifted Made plant care

Det virker som nok, ikke sant? Men når det gjelder luftanlegg, er det en uendelig mengde informasjon å finne på Internett. Noen anbefaler å skylle plantene under rennende vann, og andre – suge dem. Hvis du velger det andre alternativet, bør du forvente 20 til 30 minutter.

Så hvordan vet du hva som er riktig for planten? Vi vil også snakke om dette i neste del av artikkelen.

Vakre hengende luftplanter

planteomsorg blomsterpotter Håndlaget Sammade

Ta vare på plantene dine

Husker du det vi sa tidligere at rullede blader indikerer dehydrering? Faktisk er det virkelig bemerkelsesverdig hvor mye du kan finne ut om planten din bare ved å observere den.

De fleste luftanlegg finnes i containere, ikke i potter. Du kan derfor ta dem ut uten mye stress. Så du kan enkelt ta det til en side og sjekke at alt er i orden. Ingenting hindrer at dette skjer regelmessig.

Geometrisk glassterrarium

geometrisk terrarium Meg A Myers Designs

Som allerede sagt er det generelle retningslinjer for plantepleie. Men du bør ikke forveksle dette med en magisk formel. Ofte må man stole på prinsippet om “prøving og feiling”. En eller to av disse holder seg bemerkelsesverdig godt, og andre begynner å råtne.

Noen kan også vise seg å være mer motstandsdyktige enn andre. Observer og lær når du går!

Blomsterpotte i svart og hvitt

blomsterpotte Melissa Maya Keramikkpleie

Videre kan man si følgende: hvis luftplantene ikke vokser så godt som forventet, kan dette også skyldes mangel på lys. En annen forklaring vil være den for lave temperaturen de utvikler seg ved.

Luftplanter kan overleve utendørs. Husk at direkte lys er best for deg og at den beste temperaturen er mellom 10 og 30 grader.

Farget skjønnhet

luft planter vridd dekar plantepleie

Ikke vær redd for å ta vare på trehagen din. Dette inkluderer å fjerne de døde bladene og kutte av de døde planteendene. Riktig plantepleie vil hjelpe deg med å oppnå god helse for plantene dine.