Plisségardiner – den moderne vindusdekorasjonen for alle rom

Gardiner på vinduet – det var en gang i tiden! I dag er andre metoder moderne for å forskjønne vinduer og rom, for å gi personvern eller for å beskytte mot lysstyrke. Moderne foldede persienner skaper alt dette, fordi de er allsidige i person. Denne boligdekorasjonen kombinerer klassiske elementer med moderne fakta, fordi “plissée” er et begrep fra tekstilbehandling og kommer fra Frankrike. I denne stoffbehandlingsmetoden opprettes bretter kunstig. I utgangspunktet ble bare klesplagg som skjørt eller krage utstyrt med folder som ble slitt til midten av 1900 -tallet. Bare de siste årene har denne teknologien også blitt brukt i boligdekorasjon.

Plissert den moderne vindusdekorasjonen for hvert rom

Hvorfor er plisségardiner så allsidige?

En plisségardin er en sammenleggbar persienne som er festet direkte til vinduskarmen. I motsetning til gardiner tar ikke det brettede stoffet unødvendig plass. I tillegg har denne typen vindusdekorasjon et moderne preg og boks avhengig av valgt variant kan brukes både i næringslivet og i privatlivet. Den installeres enten direkte i vinduet, det vil si mellom vindusrammene, slik at den foldede persiennen hviler på ruten. Stoffet går over et skinnesystem som festes til hver side av vinduet øverst og nederst.

Det er et valg mellom en klemmeanordning på vinduskarmen uten boring eller festing på vinduskarmen med boring. Ved å stramme kabelen sitter plisségardinen godt og kan flyttes til hvilken som helst høyde. I denne varianten er det mulig å trekke stoffet fra topp til bunn eller fra bunn til topp. Dette sikrer beskyttelse mot lys og personvern på samme tid.

En plisségardin er den ideelle vindusdekorasjonen for vanskelige vindusformer. I moderne hus er vinduer i alle geometriske former installert. Rund og halvcirkelformet finnes så vel som z. B. trekanter eller trapeser. De matchende foldede persiennene må imidlertid måles og er ikke enkle å bestille som de normale formene.

Vindusdekorasjon i utallige varianter

Ikke bare de mange formene der en foldet persienne er tilgjengelig, men fremfor alt det uendelige mangfoldet av farger og mønstre gjør denne boligdekorasjonen så populær. Enten et bomulls- eller polyestermateriale er valgt som materialet. Knust eller jacquard er optiske effekter som gjør at plisségardinen ser veldig tiltalende ut, selv i vanlige farger. Hvis du vil at den skal være spesielt elegant, kan du også velge skinnende sateng eller såkalt chintz-stoff. Dette viser hvor allsidig plisségardinen kan være.

Ved siden av Farger og mønstre det viktige spørsmålet er hvor gjennomsiktig stoffet skal være. Det er gjennomsiktige stoffer, halvtransparente og ugjennomsiktige varianter. Et gjennomsiktig stoff gir et lett utseende ute, men beskytter samtidig mot for mye lysstyrke. Dette er spesielt nyttig i rom der folk jobber med en skjerm. Gjennomsiktige foldede persienner er ideelle for stuen, og mørkere tekstiler er egnet for festing til soveromsvinduet. Termo-foldede persienner er laget av et dobbelt materiale, som er produsert i en bikakeform og dermed har en klimaregulerende effekt.

Bildekilde: [e -postbeskyttet]