Om sommeren er været her i Tyskland godt og varmt, så selv det mest komfortable hjemmet ser ut til å være for trangt for oss. Vi foretrekker alle å være ute i frisk luft. Spesielt etter den lange låseperioden viser hagen seg å være det foretrukne stedet under åpen himmel. Der finner du ønsket ro, nærhet til naturen og praktfulle blomster. Og hvis du har en grønn tommel, er det mange alternativer tilgjengelig for å gjøre uteområdet ditt vakkert, innbydende og romantisk. Og hva kan bringe mer ren romantikk til hagen enn fantastiske hageblomster? Det er virkelig romantiske blomster for hagen og balkongen, som overrasker oss med deres former, farger og aromaer ved hvert syn. Hver hobbygartner kan skape en drømmende atmosfære ute og gjøre din egen hage til et populært sted å nyte og somle. Vi vil på et øyeblikk avsløre for deg hvilke blomster som er mest romantiske for hagen og balkongen.

Romantiske blomster gir hagen mer farge.

romantiske blomster vakre fargerike blomster et flott blikkfang utenfor

De lukter fantastisk og skaper godt humør.

romantiske blomster av rosa peoner i hagen gjør godt humør

Romantiske blomster tar med seg noe idyllisk

Vil du gjøre hagen din til et idyllisk sted hvor du kan finne den beste avslapningen? Velg deretter romantiske blomster som du kan dyrke i hagesengen, men også i potter eller kar på balkongen eller terrassen. Nedenfor finner du våre 5 absolutte favoritter blant de mest romantiske hageblomstene. Vi gir også gjerne korte vedlikeholdstips for det. Men på dette tidspunktet vil vi begrunne vårt valg av blomster. Hvorfor anser vi romantiske blomster for å være absolutt må-haves i hagen? Svaret på dette er enkelt: For det første skiller disse blomstene seg ut på grunn av deres uvanlige, nesten fantasifulle blomster. Dette er sanne kreasjoner av naturen og kan bare vekke beundring hos hver betrakter.

Det er neppe noe mer romantisk enn fargerike, delikat duftende hageblomster?

romantiske blomster delikate blå blomster mye grønt i den hvite potten på terrassen Middelhavet stil

 Romantiske blomster avgir fortryllende dufter i hagen.

romantiske blomster vakre rosa roser i hagen har en fortryllende duft

 

For det andre overrasker romantiske blomster oss alltid med fargene. Disse spenner fra snøhvit til rosa og forskjellige nyanser av rødt til lilla og blått. Når vi ser eller ser på disse vakre hageblomstene, fremkaller de mye glede hos oss. Uten tvil skaper de et godt humør og gjør hverdagen vår enklere. Ja, i hagen kan du lindre stresset i hverdagen og nyte ekte avslapning. Med romantiske blomster kan du gjøre utendørsområdet til et idyllisk sted, hvor du omslutter deg selv med vakre blomster og flotte farger. Og når du kjenner den herlige duften av hageplantene dine, er idyllen din helt komplett! Duften av blomstene fortryller sansene våre, du kan nyte naturens skjønnhet og bare la tankene vandre!

Kan det være noe mer romantisk enn vakkert duftende roser?

romantiske blomster rosa klatreroser på gjerdet vakkert syn mye aroma i hagen

Her er våre 5 favoritter blant de mest romantiske blomstene for hagen og balkongen

 1) Roser er det evige symbolet på kjærlighet

Roser har blitt ansett som de mest romantiske blomstene siden antikken. I det gamle Hellas ble rosen til og med kalt “dronningen av alle blomster”. På samme måte som tidligere fascinerer roser unge og gamle med sin naturlige eleganse og delikate aroma. Rosen har alltid blitt ansett som det evige symbolet på kjærlighet og blir ofte gitt til kjære ved forskjellige anledninger. Fargesymbolikken til rosene er også interessant, fordi noen hemmeligheter er kodet i dem. I tillegg er det så mange forskjellige rosetyper som kan være litt forvirrende. Rosa damascena, for eksempel, er en av de eldste rosesorter, Fra bladene som den verdensberømte roseoljen er hentet av selv i dag. Engelske roser er de vakreste, ifølge ekspertenes mening. De er tilgjengelige som busker eller klatreplanter, og er populære som romantiske blomster i hagen eller i krukker på balkongen. Hver romdekorasjon med roser er også unik!

 Uten tvil utstråler roser mye romantikk.

romantiske blomster hvite og rosa kuttede roser utstråler mye romantikk

 De er populære romantiske blomster for innendørs og utendørs.

romantiske blomster vakre roser i forskjellige farger rød rosa gul hvite kutte roser

 

På nettstedet vårt finner du mange artikler om blomsterdronningen og hennes omsorg. Du kan også finne ut av oss når du trenger å vokse, vanne, gjødsle og kutte rosene. I den vedlagte videoen presenteres imidlertid de viktigste pleietipsene for praktfulle roser kort.

2) Hortensia fortryller med sine praktfulle blomster

 

I tillegg til roser er vakre hortensia også typiske romantiske blomster for hagen og balkongen. Denne sommeren er de definitivt i fokus for vår oppmerksomhet. Med sine sfæriske blomster i hvitt, rosa, lilla eller blått, gir disse blomstene en fin aksent i hagen. Men vet du at fargen på hortensiaer avhenger av pH i hagjorden? Ja, hortensiaer trives i fuktig jord med en pH mellom 5 og 6. Men hvis du har sur jord med en pH under 5, blir hortensiaene dine blå. Feil ved omsorg for disse romantiske blomstene kan forhindre at hortensiaene i det hele tatt blomstrer. Finn ut hvordan du får hortensiaene til å blomstre igjen her !

 Her kan du nyte et ekte blomsterhav med fargerike hortensiaer.

romantiske blomster mange hortensiaer i potter et ekte hav av blomster i forskjellige farger

 Blå hortensiaer er et skikkelig blikkfang i uteområdet.

romantiske blomster blå hortensia et blikkfang i hagen tiltrekker alles oppmerksomhet

 De ser også bra ut i vasen.

romantiske blomster hortensiaer i vasen som borddekorasjon

3) anemone

 

Kronanemonen (Anemone coronaria) er veldig populær blant oss, og den er også en av vår liste over de mest romantiske blomstene for hagen og balkongen. Dette er faktisk en løkplante som blomstrer ute fra midten av april til slutten av juni. Det finnes andre varianter av anemoner som pynter hagen med sine delikate blomster til sen høst. Deres lyse nyanser (rød, hvit, rosa, lilla og blå) tiltrekker seg bier og andre insekter hele sommeren. Disse romantiske blomstene er enkle å ta vare på, de liker det varme og solrike. Under gode hageforhold fortryller de hageeieren med sine fargerike blomster, uten å kreve mye innsats eller spesiell omsorg.

Anemonene er en magnet for bier og andre insekter.

romantiske blomster anemone delikat blå blomst magnet for bier og insekter

Denne vakre blomsten har akkurat det rette navnet – vannaktig hjerte.

romantiske blomster vanning hjerte små rosa hjerter hengende tårer skimrer som små perler

 Det er et godt bevis på naturens skaperkraft, ikke sant!

romantiske blomster blødende hjerte små hjerteformede rosa blomster som henger på den perler i dråpeform

 4) blødende hjerte

Dette er det vi kaller den mest delikate hageblomsten som skaper romantikk og litt drama i uteområdet. Blomstringen av denne blomsten ser ut som små hjerter i rosa eller hvitt. Små perler som ligner tårer henger fra den. Derav navnet – separerende eller flammende hjerte (Lamprocapnos spectabilis). I dette landet kalles denne romantiske blomsten også “Herzerlstock”. Dette er en flerårig, lettstelt hageplante som er ca. 80 cm høy og 60 cm bred. Velg et skyggefullt og skjermet sted for denne flerårige og plant knollen om våren. Først etter at røttene virkelig har fått fotfeste, viser blomsten oss de vakre blomstene. Så vær tålmodig med det! Vær også oppmerksom på at det blødende hjertet inneholder isokinolinalkaloider. De sitter fast i saften, men kan forårsake hudirritasjon.

 Romantikk i blått!

romantiske blomster romantikk i blå delikate blomster delphinium

Delphiniumet merkes umiddelbart i enhver hage med sine blomsterplater.

romantiske blomster delphinium i hagen et høydepunkt vakre blomsterplater i blått og hvitt

 5) delphinium

Delphinium (delphinium) er en velkjent og populær hagebusk som imponerer oss hver sommer med sine praktfulle, blåfargede panikler. For mange tyskere er blomsten et symbol på romantikken etter at dikteren Novalis beskrev den “blå blomsten” så følsomt i sin bok “Heinrich von Ofterdingen”, utgitt i 1802. Blomstene i denne hageblomsten skinner i blå og lilla toner transporterer oss lett inn i en eventyrverden eller minner oss om vår barndom i landet. Hvis du vil legge til mer farge i hagen din, må du plante lerkespurs. Dette er vakre romantiske blomster som vil tiltrekke alles oppmerksomhet. Men forsiktighet tilrådes her! Disse skjønnhetene i hagen er giftige! Det er bedre å holde barna borte fra det!

Dette er noen av de romantiske blomstene vi har valgt til hagen og balkongen. Fant du også din favoritt blant dem?

 Omgiv deg utenfor med romantiske hageblomster!

romantiske blomster lite sittegruppe utendørs mange hvite potteplanter rundt hyggelig atmosfære

 Og nyt naturens farger!

romantiske blomster vakre rosa hageblomster en visning av blomster i hagen

 Blått beroliger sjelen!

romantiske blomster av blåfargede hortensiaer i hagen har en beroligende effekt