Hobbygartnere legg merke til! Å dyrke dine egne grønnsaker i hagen er kjempegøy, men det er like viktig å høste dem til rett tid, slik at de sunne ingrediensene, smaken og aromaen bevares på best mulig måte. I denne artikkelen vil vi hjelpe deg med tips om hvordan du gjør nettopp det. Fordi vi er overbevist om at hver hobbygartner må være godt kjent med sesongkalenderen og velge den beste høsttiden for hagegrønnsakene. Hvis du ikke er sikker på når det er riktig tidspunkt for hagegrønnsakene dine, kan vi hjelpe deg med smarte tips basert på sesongkalenderen. Hvis du legger merke til dette, vil du snart kunne nyte ferske og aromatiske produkter fra din egen hage. Vår liste inneholder grønnsaker som tomater, mais, hvitløk, agurk, poteter, paprika og løk. Denne artikkelen inneholder ingen frukttyper, disse kommer snart. Følg med når høstsesongen begynner!

 Kjenn de beste forholdene for å plukke hagegrønnsakene dine og holde dem ferske i henhold til sesongkalenderen?

Dyrking av grønnsaker Høsting av gulrøtter reddiker sjalottløk i bedet i henhold til sesongkalenderen

  • Når du skal høste tomater, avhengig av sesongkalenderen?

Hvorfor smaker hagetomater så godt? Deres utmerkede smak og friske lukt kommer fra full modning i solen. Velg modne, saftige tomater hver gang, de kommer rett fra planten på tallerkenen din.

 Modne, nettopp plukkede tomater kommer rett fra hagen til kjøkkenet.

I følge sesongkalenderen høstes modne tomater fra hagen direkte inn på kjøkkenet

Høsttid: Høsttiden varierer, men de fleste varianter er klare til å plukkes fra midten av juli til september. Men hvordan vet du at tomatene er modne? Her er noen funksjoner du må huske på: 1) fargen er mettet, tomatene er røde, oransje eller gule, og 2) de er enkle å trekke av stilken.

Lagringstips: Hold plukkede tomater ved romtemperatur, eventuell nedkjøling vil redusere smak og tekstur. Hvis frost er nært forestående, høst alle tomater, selv om de er helt grønne. Oppbevar disse på et kjølig område rundt huset, de fleste vil etter hvert modnes.

 Skjønnhet rett fra naturen! Slik ser en moden mais på kolben ut!

Sesongkalender Grønnsaker høster moden mais på kolben Skjønnhet rett fra naturen

  • Når skal maisen plukkes i henhold til sesongkalenderen??

Lidenskapelige hobbygartnere dyrker definitivt også mais i hagen, fordi de vet å sette pris på egenskapene. Mais kan grilles eller kokes og serveres med steking eller grønnsaksalat. Grillet maiskolbe er en delikatesse for hver grillkveld og familiesammenkomst. Du kan tilberede disse veldig raskt, og de smaker godt.

 Smaker grillet mais godt med en matchende dukkert?

Grillet maiskolbe med dip høste god mat i henhold til sesongkalenderen

Innhøstingstid: Såing av mais om våren gir avling fra midten av juli til september. Du kan se at maisen på kolben er moden ved å fjerne de grønne bladene. Når kjernene er godt formet og gule i fargen, er det på høy tid at du høster maisen.

Lagringstips: Noen varianter av mais beholder sin sødme lenger enn andre, ofte eldre, varianter som mykner fra de blir høstet. Oppbevar den plukkede maisen på kolben i kjøleskapet i opptil en uke. Du kan holde dem blancherte i opptil et år.

Hvitløk smaker godt for mange mennesker og er sunt!

Knollauch smaker godt er sunn høst i henhold til sesongkalenderen

  • Høst hvitløk i henhold til sesongkalenderen

Hvis du ikke plages av den sterke hvitløkslukten og kjenner de sunne egenskapene til disse grønnsakene, har du definitivt minst en hageseng i hvitløken ute på gården. Med din egen moden og saftig hvitløk fra hagen din, kan du krydre maten som du ønsker og nyte den med smak! Hvitløk passer godt til enhver solid matrett og er alltid det beste svaret på spørsmålet “Det mangler ikke noe her?” Men ventetiden er definitivt verdt det!

Har du også en hageseng med hvitløk? Hver innsats lønner seg her.

Oppretthold hvitløks reddiker i hagesengen Høst i henhold til sesongkalenderen

Innhøstningstid: Den sesongmessige kalenderen sier: I motsetning til hvitløksløkene som vokser om våren, er hvitløken som er plantet om høsten, mye bedre. Den kan høstes sommeren etter, fra slutten av juli eller etterpå. Du skjønner at hvitløken din er moden etter løkene – de må være fulle og faste. Når toppen av plantene begynner å bli brune, graver du opp en knoll for å kontrollere modenhetstilstanden. Når knollene er tykke, ikke krympet, er de klare til å bli høstet.

Lagringstips: Modne, nettopp høstede knoller (med blader) kan oppbevares på et varmt, skyggefullt sted i to til fire uker. Klipp deretter tipsene. Du kan lagre hvitløk på et kjølig sted i opptil seks måneder.

 Du trenger ferske agurker på hvert kjøkken der du er på et sunt kosthold.

Fersk agurk er et must på hvert kjøkken, nyplukket i henhold til sesongkalenderen

  • Når skal man høste grønne agurker i henhold til sesongkalenderen?

Agurker er rett og slett et must-have i hver grønnsakshage. Du kan bruke den til å lage en frisk salat eller pickle. Ja, de grønne grønnsakene kan hermetiseres for å lage hjemmelagde, saftige agurker. Eller bruker du ferske, knasende agurker til kostholdet ditt på en lavkarbo dag? Sprø agurker kan plukkes når som helst. Men vær forsiktig så du ikke lar dem vokse for store og overmodne.

 I følge sesongkalenderen er juli og august de beste tidspunktene for å høste agurker i hagen.

Høst agurker i hagen i juli og august i henhold til sesongkalenderen

Høsttid: agurker vokser sterkt i varmen på midtsommeren. Med vanlig høsting i juli og august vil vinrankene også produsere nye agurker tidlig på høsten. Hvordan kjenner du igjen ditt modenhetsnivå? Den stikkende, humpete huden på en liten agurk glatter ut. Imidlertid smaker små agurker litt varme og sure. De fleste varianter når sin ideelle størrelse på rundt 3 cm i diameter og er 15 til 20 cm lange.

Lagringstips: Du kan holde disse grønnsakene ferske på et kjølig sted i opptil en uke.

En hage uten poteter er ikke en hage!

Dyr poteter i hagen i henhold til sesongkalenderen

  • Når er potetene klare til høsting??

Liker du å lage potetgrateng eller kanskje potetmos med hvitløk? Du kan tilberede disse favorittrettene med produkter fra din egen hage. Du kan høste poteter i alle mulige størrelser – fra de små nye potetene til de godt formede på sensommeren eller om høsten.

Høsttid: I henhold til sesongkalenderen er den beste høsttiden for poteter fra juli til oktober. Disse utfyller din daglige meny, gir deg styrke og fyller deg opp. Du kan høste nye poteter to uker etter at plantene blomstrer. Lagringspotetene er modne når potetstoppene blir gule, noe som betyr at plantens blader visner litt.

Lagringstips: Poteter holder seg ferske lenger hvis de holder seg i bakken. Men ikke vann igjen i denne perioden. Etter høsting kan modne poteter lagres på et kjølig, mørkt, fuktig sted (for eksempel i kjelleren) i to uker eller mer. Den ideelle vinteroppbevaringen for denne typen grønnsaker er mørke og kjølige temperaturer på 8 til 10 grader C..

Liker å spise noe krydret?

Spis paprika varm paprika dyrk grønnsaker i henhold til sesongens kalenderhøst

  • Høst paprika og varm paprika

Noen liker krydret mat. Tilhører du også denne gruppen? Krydre deretter tallerkenen din med varm paprika som sikkert får deg til å snuse. Skarpheten varierer avhengig av type og grad av modenhet.

Innhøstingstid: Avhengig av sesongkalenderen kan alle typer paprika høstes fra midtsommer til første frost. Hvordan vet du at paprika og paprika er moden? Hver pod når sin størrelse og begynner å farge. Da har de også en utmerket, veldig frisk smak. De fleste paprikasorter er imidlertid deilige i alle størrelser.

Lagringstips: Før den første frosten plukker du alle paprikaene (også små). Fersk paprika kan vare en uke eller mer, men på et godt avkjølt sted. Paprika og paprika kan fortsatt fryses, tørkes eller legges i glass.

Løk skal høstes på forskjellige tidspunkter i henhold til sesongkalenderen, avhengig av sorten.

Dyrk løk i henhold til sesongkalenderen. Fortsett å høste riktig

– Å dyrke og høste løk krever tålmodighet

Alle som ønsker å vokse og høste løk trenger tålmodighet. Det tar minst 4 måneder før knollene modnes. Det er forskjellige varianter som hovedsakelig er forskjellige i form, farge og smak. Før du vokser disse, må du undersøke egenskapene deres også.

Beste høsttid i henhold til sesongkalenderen: forsommer til høst. Det er lett å teste løkens modenhet: Når de rørformede bladene gulnes og vrides litt, er det på høy tid å høste knollene. Men hvis du vil plukke unge sjalottløk, kan du gjøre det når skuddene er 20 cm høye.

Lagringstips: Ha løk på et skyggefullt og tørt sted eller i kjelleren i noen uker. Når skinnene er tørre, skjærer du av toppene og oppbevarer på et kjølig sted. Løkene som nettopp er høstet kan brukes til å lage vakre fletter og deretter henge dem opp til tørk under en baldakin. Med denne naturlige dekorasjonen understreker du den rustikke karakteren til utendørsområdet .

Nå vet du når det er best å høste, avhengig av sesongkalenderen for hver grønnsak. Lagre høsten din ordentlig og ha ferske grønnsaker hele vinteren.

De som liker vegetariske grilloppskrifter får pengene sine her.

Grillede grønnsaker smaker ikke bare godt for vegetarianere, de er sunne

Det finnes forskjellige typer tomater, men de smaker alle så friske og deilige, og er veldig, veldig sunne!

I følge sesongkalenderen høster forskjellige steder tomater, alle veldig friske og deilige

Spør om når du kan høste de enkelte grønnsakene i henhold til sesongkalenderen.Grønnsaker gulrøtter