Vi synes at gamle tradisjoner og ritualer er noe vakkert, og at vi må holde dem oppe og fortsette. Interessant nok er det i anledning hver festival noe autentisk, noe spesielt, kanskje til og med glemt som vi nå gjenoppdager og tolker på nytt. Det er akkurat tilfellet med påskegresset. Alle som vokste opp på landet på 70- og 80 -tallet i forrige århundre eller som tilbrakte påsken med besteforeldrene, vil sikkert huske den virkelige greenen som sto på bordet eller vinduskarmen og brakte et nytt preg på hver påskedekorasjon. I dagens artikkel vil vi fortelle deg nøyaktig om den gamle skikken med å så ferskt påskegress tidligere. Vi gir deg også nyttig informasjon og noen praktiske tips om hvordan du sår påskegresset selv. Vi kan absolutt bringe deg litt nærmere den gamle tradisjonen, slik at du kan gjenoppdage den gamle magien i påsken.

Så påskegress selv – en gammel skikk lever videre!

Så påskegresset selv i matchende kar, og bruk deretter en kurv som en vakker romdekorasjon

Den vakreste påskedekorasjonen er den enkleste – med påskegress og hvite egg!

Påskegress selv, vakre hvite keramiske potter sår hvite egg i gresset, perfekt påskedekorasjon

 Så påskegress selv: hvor kommer skikken fra, og hva symboliserer den??

Å så påskegress selv er faktisk en gammel skikk som kommer fra Polen, men også er veldig populær blant oss. På samme måte som påsken selv, har påskegresset en religiøs betydning. Det frodige, grønne gresset varsler våren og symboliserer en ny begynnelse. Livet våkner igjen etter den lange vinteren. Den grønne fargen er et symbol på håp og inspirerer alltid til optimisme og tro på bedre tider. Tidligere ble påskegresset brukt for å beskytte strå fra skadedyr. Den ble også brukt til å mate kuene og håpet at det myke gresset ville oppmuntre til nyfødte.

I dag har denne gamle skikken blitt neglisjert noe. Å så påskegress selv er imidlertid en flott mulighet for foreldre og besteforeldre til å ta med seg vakker grønn natur sammen med barna. Du kan lære de små litt mer om livet om våren.

 Det er på tide å så påskegress …

Så påskegress selv i to hvite keramiske kar, vakre romdekorasjoner

 Da vil du ha ferske greener i et passende kar på bordet rett i påsken

Så ditt eget påskegress i den gamle trekassen Retro Note blomstrer i en glassburk

 Frodig grønt gress er en uunnværlig del av påskedekorasjonen.

Så påskegresset selv på et flatt brett og pynt med påskeliljer

 Hvordan kan du så påskegress selv??

Frodig grønt gress pleide å være og er nå en integrert del av påskepynten. De fleste bruker imidlertid kunstig påskegress til å fylle påskekurven og legge fargede egg i den. Det burde ikke være tilfelle, for alle kan så ferskt påskegress selv. I det følgende vil vi oppsummere hvordan du kan gjøre dette godt og hva du må ta hensyn til. Her er våre praktiske tips om hvordan du sår påskegresset selv og bruker det til å dekorere hjemmet ditt, spesielt i påsken. Du trenger ikke mye for dette, for eksempel en egnet beholder, pottejord, korn og vann. la oss gå!

Påskekurven skal se slik ut før du pynter den festlig.

Så påskegresset selv Påskekurven ikke flere smykker, men et vakkert blikkfang

 Spirbare hvetefrø er ideelle for å så påskegress selv.

Så påskegress selv i en hvit trekasse, borddekorasjon

 1) frø

Først og fremst trenger du de riktige kornene. Tradisjonelt dyrkes påskegresset fra hvete, spelt eller byggkorn. For eksempel finner du akkurat de hvetefrøene som er i stand til å spire i helsekostbutikken. Du kan også bruke karse, den vokser også raskt. For å gjøre spiringen lettere kan du suge frøene i litt vann over natten!

 Det anbefales at du tar hvete eller byggfrø for såing av påskegress selv.

Så påskegress selv trekk hvete eller byggkorn i en glassburk

 

Påskegress trives godt i enhver beholder!

Så påskegress selv, hvert fartøy er egnet for et retro rundt fartøysstativ som er iøynefallende i rommet

2) Så din egen passende beholder til påskegress

Du vil sikkert bli bortskjemt med valg her, for når det gjelder beholderen, er påskegress virkelig krevende. En grunne bolle, keramiske gryter, en grunnglassvase, til og med et brett, er egnet for dette formålet. I prinsippet trives det frodige, grønne gresset godt i enhver beholder. Mange bruker en fin bolle til å så påskegress selv og kle det med folie. Dette er selvfølgelig mulig, men du må være veldig forsiktig med vanning i dette tilfellet. Fyll først den valgte beholderen med jord og legg frøene på den, nær hverandre. Trykk bare lett slik at kornene ikke kommer dypt ned i jorden.

Et grunt kar, i dette tilfellet et kjøkkenbrett, fungerer like godt til formålet.

Så påskegresset selv på et flatt kjøkkenbrett og dekorér det med en sløyfe

Finn et lyst sted hjemme, men der det ikke er direkte sol på påskegresset.

Så påskegress selv i en liten trekasse plassert på et lyst sted

3) lys og vann

Plasser karet på et lyst sted, for eksempel på vinduskarmen. Kornene trives hvis de får sollys noen timer om dagen, men de liker ikke direkte sollys. Vann regelmessig, men i moderate mengder! Frøene trenger fuktighet, men liker ikke vanning! La imidlertid aldri jorden tørke ut. De første bakteriene kommer ut om 2-3 dager. Ved romtemperatur når påskegresset en fin høyde på 10 til 15 cm på omtrent 10 dager.

Sett det selvvoksne påskegresset i rampelyset!

Så påske gresset selv vakkert duket for borddekorasjoner til påsken

 Frodig grønt påskegress representerer nytt liv og håp.

Så påskegresset selv her i potter merket med symbol for nytt livshåp

4) Pynt med påskegress

Etter at du har vokst ditt eget påskegress, kommer det vakre øyeblikket med dekorasjon! Det er ingen grenser for deg her. Alt du trenger å gjøre er å bruke kreativiteten og fantasien din og komme i gang. Et vakkert kar med frodig grønt friskt gress kan være en ypperlig måte å dekorere spisebordet i påsken. Det forvandles lett til et blikkfang og skaper umiddelbart en glad atmosfære ved bordet. Det ser også flott ut på peishyllen, i vinduskarmen eller på en kommode. Du kan selv bestemme om du vil legge noen fargede egg eller fantastiske blomster i gresset, dekorere det med sjokoladekaniner eller ikke. Vi vil bare legge til at det grønne gresset er en perfekt dekorasjon i seg selv.

Frodig grønt påskegress er en hit i hver påskedekorasjon!

Så ditt eget påskegress i en hvit, rund beholder, vakker borddekorasjon til påske

Det kutter også en fin figur foran peisen.

Så påskegress selv foran peisen i høye kar, perfekt romdekorasjon

Som du kan se, er det ikke komplisert å så påskegress selv. Siden påsken er om noen uker, har du nok tid til å så påskegresset selv. Dette vil bringe en grønn lapp til ditt hjem og gi mye glede for store og små! I tillegg gir du et lite bidrag til bevaring av en gammel skikk. Redaksjonen vår ønsker deg alt godt og en god påske!

 Den gamle tradisjonen lever videre!

Å så påskegress selv, gammel tradisjon lever videre i en glassburk på en barnebil

Så påskegresset selv i en glassburk plassert ute med mye sollys

Så påske gresset selv smart plassert lysestake ved siden av det, iøynefallende dekorasjon

Å så påskegress selv i en gammel boks er også mulig

 Dyrk ditt eget påskegress ….

Så påskegress selv i en trekasse dekorert med svarte steiner på bordet iøynefallende

Og ha en fantastisk påske med din nære familie!

Så ditt eget påskegress i en glassburk dekorert med hvite blomster og plassert på bordet