Soverom i kjelleren satt opp stort ergonomisk

Designideer for soverom i kjelleren

Vi kjenner alle denne følelsen: Du ser på leiligheten og håper på litt mer plass slik at du kan organisere det hele litt bedre. Hvis du kan legge til ett rom i leiligheten, så er det bedre.

Plassen blir en stadig sjeldnere sjeldenhet i den moderne verden.

Du føler deg takknemlig for hver ekstra kvadratmeter du har tilgjengelig. Hvis du tar kjelleren i bruk, kan du utvide plassen din ved å gjøre dette også. Du trenger ikke bruke mye penger på å gjøre dette.

Soverom i kjelleren vil ikke bare skape ekstra plass, men du vil også kunne skape et rolig og komfortabelt tilfluktssted hjemme.

Alt du trenger er god planlegging og litt kreativitet. Mange huseiere er faktisk usikre på potensialet i kjelleren. Mørket, fuktigheten og kulden er frastøtende for alle. Men for de som trenger et ekstra rom for å sove eller for gjester, har et slikt rom en veldig høy verdi.

Her er noen grunnleggende prinsipper som vil hjelpe deg med å gjøre en slik konvertering på en intelligent måte.

Definer fuktigheten

Innredningsrom i kjelleren skyvedør grå dør

Den viktigste regelen for å gjøre om kjelleren til et vakkert soverom er å lage riktig isolasjon. Fra mange perspektiver avhenger det av hvor godt du gjør det om du vil ha det bra eller ikke. Hvis du gjør det dårlig, vil du finne deg selv ubehagelig der uansett årstid.

Å legge til noen moderne paneler er en veldig god idé. Du bør definitivt vurdere tre. Med dette vil du føle deg komfortabel selv om vinteren er død. Dette holder også støy til et minimum.

Riktig stil for kjellerrommet ditt

Soverom i kjelleren satt opp myke hjemmemøbler

Det høres sannsynligvis litt over toppen når det kommer til en kjeller. Men det er mange fordeler med å velge riktig stil før innredning. Veggene må males eller gis topplakk. Du kan spare mye hvis du bevisst avslører noen elementer.

Her og der kan dette være et merkelig rør og kanskje en aksentbetongvegg. Disse kan kombineres med de riktige taklampene. Gjennom disse kan man enkelt oppnå en industriell eller landlig stemning.

Planlegger du soverom for et par barn? Hva synes du om en loftseng i landlig stil? Eller kanskje du foretrekker hytten? De fleste huseiere foretrekker rolige og vakre bad som ser rene og bortgjemte ut.

Mer synlig område

Soverom i kjelleren satt opp kommode bordlampe dekker

Noen ganger har du nok plass. Du kan deretter integrere mange rom. Så i tillegg til soverommet, kan du også designe et lite bad og et lite underholdningsrom. I tillegg til alle tilleggene, bør du også lage så mye synlig plass som mulig. Trening er en morsom ting. Med riktig design kan selv de trangeste plassene se luftige og elegante ut. Det er mange små triks som kan brukes. Tenk på vertikale streker eller enkle chevronmønstre. De ser trendy og veldig elegante ut. Speil vil ikke bare øke rommets åpne karakter, men de vil også bidra til spredning av lys.

Varme og koselige farger

Kjeller soverom satt opp hyller hodegjerde sconces

Vil du at gjestene dine skal føle seg like rolige og avslappede mens de sover som vi gjør hjemme? Bakgrunnen din skal være så nøytral som mulig. Vurder en aksentvegg i varm skygge. Dermed vil all sorg forsvinne. Hold fargepaletten enkel og ikke bruk mer enn to dominerende nyanser. De fleste kjellere har ikke nok naturlig lys. Derfor er det sannsynligvis ikke en dårlig idé å lage hele rommet i gullgult eller krem ​​for en innbydende atmosfære.

Tak og gulv

Innredning soverom i kjelleren teppe pels myk

Gipsoverflaten sammen med et undertak er sannsynligvis det beste utseendet som kan oppnås. Dette gir rommet en umiskjennelig identitet. Imidlertid bør du sikte på omtrent samme nivå som i hovedrommet. Dermed vil kjelleren oppfattes som en forlengelse av resten av huset. Fordi du ikke vil føle at du er i et UFO -skip hver gang du er der.

Massive og varme tregulv er uaktuelt for kjelleren. De er ikke egnet på grunn av fuktighet og endrede temperaturer. Maling, laminatfliser og tepper er gode alternativer. Stilige tepper kan også bidra til forskjønnelsen av rommet og gi ytterligere mønstre og farger.

Lag en koselig livsstemning i kjelleren

Soverom i kjelleren satt opp sengetøy blomster

En flott trapp som fører opp

Soverom i kjelleren satt opp trapp tre

Liker du de spektakulære inngangene? Trappen her som fører til kjelleren kan virke som en ettertanke. Men sammenlignet med å klatre opp og ned en ubehagelig struktur, er dette et mye mer behagelig alternativ. Den store vindeltrappen her sparer plass og gir kjelleren en eksklusiv karakter. Inngangen bør være noe morsommere hvis du planlegger et soverom for barna her. Hva synes du om et lysbilde? Før du gjør noe, må du kontrollere at det ikke bryter byggekoder fra samfunnet ditt.

Spred mørket

Kjeller soverom satt opp blomstermønster sengetøy garderobe

Vi snakker ofte om hvor viktig lysene er for den generelle belysningen. De vil være dobbelt så viktige i kjelleren enn i de andre etasjene i huset. På grunn av minimal ventilasjon er man helt avhengig av det kunstige lyset. Som alltid har den beste tilnærmingen vist seg å være å kombinere forskjellige lyslag. Hvis du gjør en gjennomtenkt soveromsplan, kan du finne ut følgende: Du trenger mye mer fokusert lys i et lekerom enn i et familierom. Legg til et par vegglamper og legg til noen smarte hengende lamper for å spare verdifull plass.

Planlegg rømningsveien

Innredningsrom i kjellervinduet utvendig trapp

I de fleste land er en av de obligatoriske forskriftene at en rømningsvei må lede ut av kjelleren. Hvis dette ikke er tilfelle for deg heller, bør du gjøre dette for din egen sikkerhet. Et smart alternativ ville være utgangen gjennom vinduet. Vurder også lysåpninger i taket. Hvis du virkelig vil endre stemningen i soverommet i kjelleren, kan et annet fint alternativ for å fly oppnå det. Det er snakk om lyslag.

Installasjon krever mye innsats og graving, men på slutten av dagen er det vel verdt det

Innred soverommet i kjelleren med en varm og innbydende atmosfære

Et overdådig preg

Soverom i kjelleren satt opp hodegjerde møbeltrekk

Tilnærmingen til utformingen av soverommet kan være helt forskjellig fra den i rommene i hovednivåene. Men kvaliteten på sengetøyet, dekorasjonen og tilbehøret må være nøyaktig det samme. Vi foreslår at du investerer i putetrekk. De er de viktigste når det gjelder å gjøre om soverommet til et komfortabelt tilfluktssted.

Fordyp deg i dette lille paradiset ved spesielle anledninger og feire din fred og ro hjemme på best mulig måte

Soverom i kjelleren satt opp mykt madrass hvitt sengetøy

Ved å lage et moderne soverom i kjelleren, vil innsatsen og tiden som er investert alltid være verdt det.

Soverom i kjelleren satt opp beige brune farger

På den måten blir du også en bedre vert. Hvorfor skal du bygge et annet rom når denne overbærenheten venter på deg nede!