Når det gjelder å designe vinduet, er meninger ofte forskjellige. Noen mennesker liker spesielt dekorasjon. Frillene og brettene får kaskade på gulvet. Andre, derimot, liker det praktisk. Et vindu er fremfor alt et innløp for lys, hvis det blir for lyst eller hvis den verste bivirkningen – blikket fra naboene – er for merkbar, en barriere er nødvendig, ingenting mer.

Vi ser nærmere på 3 former for moderne vindusdesign og avslører hvor de går best.

vindusdekorasjon hage dekorasjon 5

Hva kan moderne solbeskyttelse gjøre??

I tillegg til en viss retthet og modernitet, har alle tre variantene de samme alternativene når det gjelder stoffegenskaper. Mørking, personvern, varmebeskyttelse og personvern er mulig med alle tre variantene i forskjellige former. Det er heller ingen grenser når det gjelder farge for noen av variantene.

Under heimtextilien.com du kan få en ide om de forskjellige fargene og mønstrene, som forresten bare sjelden sier noe om stoffets lysegenskaper.

vindusdekorasjon hage dekorasjon 6

Klassiker med lagspillerkvaliteter – rullegardinet

Alle som, i tillegg til klassisk vindusdekorasjon, verdsetter mørkhet eller spesielle personvern- og refleksbeskyttelsesegenskaper, men ønsker å implementere dem så diskret som mulig, eller som liker å gi glatte overflater plass til å arbeide, er godt anbefalt med en rullegardin . Den kan trekke seg nesten usynlig bak den eksisterende gardindekorasjonen og konkurrerer ikke med den med den glatte overflaten. Det beriker rom med rette linjer og minimalistiske møbler med de samme egenskapene. Her, i riktig farge, kan det bli en aksent i rommet. Med en leken innredning, for eksempel millefleurs, kan et rullegardin også utfylle lekne romanske møbler.

vindu dekorasjon hage dekorasjon

vindusdekorasjon hage dekorasjon 7

Fleksibel og strukturert – vertikal persienne

Fordelene med en vertikal persienne er lik de til en persienne. Lysfallet kan justeres uendelig ved å dreie lamellene. Blant vindusdekorasjonene som presenteres, er det lamellgardinet trolig det som er mest i spenningsområdet mellom tradisjonelt formspråk og moderne funksjonalitet. Bevegelig som en forhånd, men redusert til det vesentlige i designet. Denne nøkternheten har gitt ham et liv i kontorer og praksis. Hvis de brukes riktig, kan vertikale lameller også dekorere oppholdsrom.

vindusdekorasjon hage dekorasjon3

Mangfold i ordets egentlige betydning – plisségardiner

På grunn av sin design har plisségardiner en fordel i forhold til alle andre vindusdekorasjonsideer: De kan lages for å passe til et stort utvalg av vindusformer og kan brukes rett foran vindusruten. I tillegg gjør plisségardiner det mulig å kombinere to oppheng i ett system. Så du kan erstatte den klassiske kombinasjonen av persienner og gardiner med full funksjonalitet, men mindre ekspansivt. Plisségardiner er en trend på vinduer, og på grunn av mangfoldet av farger og mønstre er de egnet for et stort utvalg av møbler..

vindusdekorasjon hage dekorasjon2

vindu dekorasjon hage dekorasjon4