Har du hørt begrepet “Hygge Christmas”? Og vet du hva som ligger bak? Det er den varme, spesielt koselige og avslappede atmosfæren som vi skaper hjemme i (før-) juletiden. Uten tvil er dette den skandinaviske kunsten å spre en hygge -følelse i julen i dine fire vegger og nyte tiden med venner og familie. Det er spesielt viktig for våre naboer i nord å føle seg veldig komfortable hjemme mens det er iskaldt og mørkt ute. Vinterdagene er kalde der, nettene lange og isete, overalt kan du se falmede farger ute og det er lite solskinn. For å takle disse ugunstige værforholdene trenger du en hyggelig atmosfære hjemme. I det følgende vil vi vise deg gode ideer om hvordan du kan etterligne den skandinaviske hygge -følelsen i julen hjemme og feire den kommende festivalen på en spesielt koselig måte.

Hemmeligheten bak hygge -følelsen ligger i de små tingene som skaper kos rundt oss. Typisk skandinavisk!

Hygge -følelse for jul enkel stemning alt i hvit liten dekorativ kurvkurv juletre

  • En hygge -følelse i julen betyr fremfor alt mye kos hjemme

Hovedtrekk ved Hygge Christmas er hyggen du kan føle overalt i ditt eget hjem. Hygge -følelsen er den typiske følelsen av komfort og sikkerhet som man føler i julen. For å gjøre dette må du være naturlig.

Du trenger ikke en rotete atmosfære. Tvert imot må det være enkelt og enkelt. Hvordan skandinaverne gjør det – møbler i lyst tre, myke tepper og lite julepynt. For eksempel satte danskene opp et “Hyggekrog”, som betyr noe som et koselig hjørne på godt tysk (Hyyge = kos, Krog = hjørne). Der kan de tilbringe uendelig tid med sine nærmeste og drikke glogg. Det er ingen stress i Hyggekrog, mest av alt hersker fred og ro her. Du føler deg rolig og trygg, omgitt av kjære, og nyter hvert øyeblikk sammen.

 Dette koselige hjørnet foran peisen er innbydende og til og med uimotståelig.

Hygge-følelse i julen Koselig hjørne foran peisen Kunstig pels, selvstrikkede putetrekk laget av ull Books Magazines

I juletider liker folk å kose seg i sengen. Kanskje du også finner tid til å lese.

Hygge -følelse ved julens koselige hjørne i sengen myke teksturer som leser bøker

For å overføre den skandinaviske Hyyge -følelsen til ditt eget hjem i julen, må du sette opp et koselig hjørne. Dette koselige hjørnet kan være ved siden av peisen eller ved vinduet. Design dem med varme, kosete, myke stoffer. Koselige puter og selvstrikkede ulltepper, kanskje til og med saueskinn, er etterspurt. På denne måten kan du forvandle dette stedet til et kontemplativt tilfluktssted, akkurat som skandinaverne. Der lukter det nybrygget kaffe eller aromatisk urtete i løpet av dagen. På kvelden eller etter en lang spasertur ute kan du drikke en varm drink, noe som er en skikkelig kulinarisk glede for alle sanser. Her mener vi den skandinaviske glogg. Dette er den typiske drikken i nord, spesielt i iskaldt, og det bidrar også mye til den spesielle hygge -følelsen i julen hjemme.

Varm glogg, deilige muffins, kanelstang og lignende utgjør hygge -følelsen i julen.

Hygge følelse til jul hot glogg deilige muffins kanelstang kransekegler ullteppe

Glogg ligner vår populære gløgg. Danskene, for eksempel, er oppvarmet rødvin blandet med aromatiske krydder. Gloggen lukter typisk skandinavisk og smaker deilig når den tilberedes med mandler og rosiner. Dette er det du trenger for at kropp og sjel skal føle en ekte Hyyge -følelse i ditt eget hjem i juletiden. Dette inkluderer også hjemmelaget Jule Kager. Dette er julekaker laget på skandinavisk måte (Kager = kake). Slik er feiringen av julen i nord, også kjent som lille juleaften (lille julaften)!

Julen feires hjemme på en koselig og avslappet måte med hjemmelagde dekorasjoner.

Hygge-følelse i julen koselig og avslappet feirer hjemmelaget dekorasjon

Peisen er dekorert med håndstrikkede strømper, lys og forskjellige gaver fra naturen.

Hygge følelse til jul dekorere peisen selvstrikkede strømper lys tre gaver av naturen

  • For en hygge -følelse i julen trenger du ikke for mye pynt, men mange stearinlys og lys

Hvis du kan sette pris på de små gode tingene i livet og bare omgir deg med positivt tenkende mennesker, kan du unne deg den typiske skandinaviske hygge-følelsen til jul i hjemmet ditt. Du trenger ikke å dekorere det koselige hjørnet rikelig, men bare i subtile farger. Grå, hvit og beige dominerer. Få noen trefigurer som små engler, en julenisse eller julemand på dansk, julenissestøvler og strømper. Du kan gjøre alt dette selv. Dekorer de fire veggene med naturens gaver. Grener funnet under en tur i skogen brukes her. Sørg for å knytte en krans av den eller lage små treskilt med gode meldinger på. Lag en koselig atmosfære hvor du kan tilbringe tid med dine nærmeste.

Julepynten må være helt naturlig.

Dekorer naturligvis hygge -følelsen til jul med grangrener og bind en krans

 Stearinlys og naturlige materialer er en del av det Romdekorasjon i nordisk stil.

Hygge følelse for julelys naturmaterialer nordisk stil romdekorasjon

I dette landet er det en adventskalender i hver leilighet som viser unge og gamle hvor mange dager som er igjen til julaften. Danskene har utformet kalenderen annerledes. Det er typisk der å tenne et adventslys hver dag og på denne måten å telle desemberdagene til jul. Apropos stearinlys, det er overalt, spesielt hvitt, men i forskjellige størrelser. Disse er en vesentlig del av den skandinaviske julepynten, og du vet hvordan du setter pris på deres varme lys. Den flimrende flammen på de mange lysene forsterker hygge -følelsen i julen og gjør festivalen enda mer ettertenksom! Du legger også til mange feelys for å forsterke festivalens magi.

Hvis du vil feire rolig og komfortabelt hjemme, kan du prøve å introdusere noe av hygge -følelsen i hjemmet ditt til jul. Du vil sikkert ha en hyggelig jul med nære venner og familie og dele varme følelser og gode tanker med hverandre. Redaksjonen vår ønsker deg en god jul!

I en enkel, men veldig koselig atmosfære kan du feire julen rolig, som skandinaverne.

Hygge -følelse i julen dekker bord, lys, saueskinn på benken, furugrener ved vinduet, enkel, koselig atmosfære

 Nå er det på høy tid ….

Hygge -følelse ved julebordet av trelys, grangrener, grentre ved siden av

 … tenne lysene!

Hygge -følelse til jul hyggelig arrangement to lys gran graner kanelstang

 god jul!

Hygge følelse i julen magisk atmosfære mange lys sove seng stort vindu

Hygge følelse for jul tente lys fe lyser ved i bakgrunnen

Hygge -følelse i julen Faux pelslys mye tre, små ting, stor effekt

Hygge -følelse for juleluktende lys i et glass festivalens magi

 Juletid er kosetid!

Hygge -følelse i julen, komfortabelt innredet, innbydende soverom i nordisk stil

Hygge -følelse i julen hengekøye kosete pute ullteppe mye tre i bakgrunnen rustikk atmosfære

Hygge -følelse i julen Hyggelig hjørne ved siden av peisen Ullteppe, kosete myke puter, subtile farger

Hygge -følelse for jule kosete, myke ulltepper subtile farger

Hygge -følelse ved juletregranhvit julestjerne i fuskepels i bakgrunnen

Hygge -følelse i julen, lys, enkel atmosfære, typisk hvit sofa, spisebord, liten dekorasjon

Hygge -følelse i julen lys, enkel atmosfære typisk skandinaviske lykter hvite lys lyser falsk pels