Vi ønsker alle å tilbringe mye tid ute i frisk luft om sommeren. Det er alltid hyggelig å beundre prakt av hageblomstene, høre fuglene synge om morgenen og se stjernehimmelen om kvelden. For at du skal føle deg komfortabel i hagen din dag og natt om sommeren, må du ta vare på mye der. Fordi hagearbeid krever mye innsats og tid. Vi vil spare deg mye og hjelpe deg med smarte tips for de viktigste oppgavene i hagen. Derfor laget vi denne smarte sjekklisten for augusthager. Her finner du tips til både kjøkkenhage og prydhage. Vi håper vi kan hjelpe deg i begge tilfeller.

 Regel nr. 1: Det er alltid mye å gjøre i hagen om sommeren!

Garden om sommeren mye arbeid hevet senger vokser grønnsaker kål

Tre generelle tips for hagen din om sommeren

La oss først begynne med generelle tips for enhver hage om sommeren. Du bør følge disse uansett om det er juni, juli eller august og om du vedlikeholder en pryd- eller kjøkkenhage.

1) Når og hvor ofte bør du vanne hagen om sommeren?

Siden vi fortsatt har høye temperaturer i august, må vi Vann Vær din første prioritet i hagen. Mange hobbygartnere spør oss når vi skal vanne hagen om sommeren. Vi anbefaler å vanne hageplantene dine best om morgenen. Hvis du er tidlig opp, kan du kanskje vanne før soloppgang. Forresten, dette er den ideelle tiden for å dekke hageplantenes vannbehov. Hvis du står opp sent om morgenen eller ikke har tid til det, kan du alternativt vanne hagen om kvelden om sommeren. Du må imidlertid unngå å vanne plantene i løpet av dagen. I sterk sol kan dette forårsake brannskader på bladene og blomstene på hageplantene dine.

 Hagen om sommeren trenger regelmessig vanning.

Hage i sommervann regelmessig, best om morgenen trenger plantene fuktighet

Hagen din om sommeren trenger mye vann, det kan ingen nekte for. Men hvis du vanner rikelig, kan vannet sive dypt ned i bakken og nå plantens røtter. Dette sparer deg for daglig vanning. Vanning en gang hver 2. til 3. dag er tilstrekkelig for de fleste hageplanter.

 Blomstene og frukttrærne trenger mye fuktighet om sommeren.

Vanning av hagen om sommeren blomster og frukttrær trenger mye fuktighet

Ekstra tips: Hvis du hakker jorda regelmessig, sparer du vann! Etter hakking tørker det øverste jordlaget ut, men under forblir det fuktig. Flott for plantene og bra for vannregningen!

Si krig mot ugress i hagen din om sommeren!

Gjenkjenne og fjerne ugress i hagen om sommeren

 2) Fjern irriterende ugress

Ja, det irriterende ugresset går ofte på nervene våre. Det får også hagen til å se stygg ut om sommeren. Mange ugress elsker sommervarmen og gjør spranget raskt fra lite til stort. Det er viktig å fjerne dem fra hagen din, fordi ugress stjeler fuktighet og næringsstoffer fra plantene dine. I tillegg oppmuntrer ugresset også utseende av skadedyr og sykdommer i hagen, noe som er ekstremt uønsket.

 Forøvrig er løvetann en av de medisinske plantene i hagen.

Hage om sommeren Løvetann for noen en ugress for andre en medisinsk plante i sommerhagen

Ugress er lettest å fjerne når de er små og små. Du kan lett trekke den ut av bakken når bakken er fuktig. Det er en annen god grunn til å fjerne ugresset i tide. Slik forhindrer du at det produserer frø. Vet du for eksempel at en enkelt løvetannplante kan produsere 2000 frø på et år. En ugress som ragwort kan produsere 150 000 frø på et år. Det er mye fremtidig luke. Men det kan du spare deg selv for! Du kan finne flere nyttige tips om hvordan du kan bekjempe ugresset i hagen her.

Regelmessig klipping av plenen sikrer tett gress i hagen om sommeren.

Hagen om sommeren klipper plenen regelmessig for å ha et tykt gress i uteområdet

 3) Klipp plenen

For mange gartnere er gressklipping et spørsmål om estetikk i hagen deres om sommeren. Men dette er også et viktig vedlikeholdstiltak. Hvis du klipper plenen regelmessig, vil du sikre riktig gressvekst og dermed mer grønt i uteområdet. Det er en annen god side med dette: Når du klipper plenen, forskyver du ugresset. Før du begynner å klippe plenen, må du imidlertid kontrollere bladene avhengig av skarpheten. Velg deretter riktig klippehøyde. Dette varierer avhengig av mengden sollys i hagen. For eksempel, for solrike plener, er riktig klippehøyde 4 til 5 centimeter. For skyggefulle plener er den optimal på 5 til 7 centimeter. Noe som er viktig med dette: plenen skal aldri bli klippet våt! Derfor bør du aldri klippe plenen etter et sommerregn eller tidlig om morgenen når det fortsatt er dugg på gresset.

Klipping av plenen er et viktig vedlikeholdstiltak i hagen om sommeren.

Hage om sommeren Klipping av plenen er et viktig vedlikeholdstiltak i sommerhagen

Sjekklisten din for august for en kjøkkenhage

Hva skal du gjøre i en kjøkkenhage i august? Hagearbeid stopper aldri, og august er høstsesongen for noen frukter og grønnsaker. Selv det varme været kan ikke holde deg unna frukt- og grønnsakshagen din, kan det? Her er sjekklisten for noen hagearbeider som skal utføres i august!

  • Høst moden sommerfrukt: Hver gartner håper på en god høst og gleder seg spesielt til hjemmelaget sommerfrukt. I august er det på tide å plukke moden frukt. Epler, pærer og fersken smaker nå veldig friskt og inneholder mange vitale stoffer og vitaminer. Nektariner, bjørnebær og bringebær er også modne denne måneden og må plukkes. Hva du gjør med den innsamlede sommerfrukten er helt opp til deg. Vi sier bare at du kan bevare det, tilberede det med syltetøy eller kompott, eller lagre epler og pærer den lange vinteren.

 Potetthøsten begynner også i august.

Hage om sommeren Potetthøst Å grave ut potetene med en gravegaffel skader ikke knollene

  • Høste poteter: Høstingen av potetene avhenger av deres variasjon. De fleste poteter blir tradisjonelt gravd ut i august. Vær forsiktig så du ikke skader knollene. Det er best å bruke en gravegaffel, men ikke en spade!
  • Voksende kål: De fleste typer kål plantes tidligere på sommeren. I august kan du dyrke kinakål og andre typer vintergrønnsaker. Kinakålen høstes deretter i oktober og november.

 Kinakål må dyrkes i august.

Hage om sommeren som dyrker kinakål i august

  • Høst urter: Har du timian, rosmarin, lavendel eller salvie i hagen din om sommeren? Kanskje persille og basilikum også? Riktig høsttid for kulinariske urter er nå i august. Kort tid før de blomstrer, har urter en høy konsentrasjon av essensielle oljer og smaker best. Kanskje du liker å bruke urter i matlagingen og bruke dem til å krydre rettene dine. Eller tilbereder du ofte en sunn urtete på kalde vinterdager? Høst nå urter i august og la dem tørke. Da blir du godt utstyrt med aromatiske ingredienser for vinteren.

 Du må samle hageurter i hagen om sommeren og deretter tørke dem for vinteren.

Hage om sommeren Samle hageurter om sommeren og tørk dem om vinteren

Storslåtte blomster gleder øynene og sjelen i sommerhagen.

Hage om sommeren blomsterhage fantastiske blomster gleder øyet og sjelen

Hva du skal gjøre i prydhagen i august?

Prydhagen er full av blomster i august, og hageblomstene viser sine vakreste farger. De gir også mye romantikk til hagen om sommeren og gjør det til et populært sted å dvele. Imidlertid trenger prydhagen også mye omsorg.

  • Vedlikeholde høstblomstene: Krysantemumene dine, høstens asters og dahliaer vil snart være i høysesong. Ta vare på dem i august, og nyt de fargerike blomstene fra slutten av september. Du kan nå gjødsle høstblomstene og fjerne tørre blader.
  • Bekjemp skadedyr på sommerblomstene: Trusselen om skadedyr er ikke over i august, så du må fortsette å bekjempe dem, helst med hjemmelagde midler.

 Skadedyr har ingen plass i hagen din om sommeren!

Bekjemp skadedyr i hagen og bli kvitt dem om sommeren

  • Samle frø: Det er mange hageblomster som frø reproduserer. De modne frøene må nå samles opp og deretter plantes om våren etter den siste frosten. Det er en smart måte å forplante hageblomstene dine på, og det koster ikke penger!
  • Former blomster: Hvis du liker den dekorative effekten av stauder, kan du multiplisere dem ved å dele rotkulen. Denne gruppen inkluderer for eksempel steppesalvie, flammeblomst, soløye, kongeblomst, sfærisk tistel, krysantemum og mange andre flerårige hageplanter.

Pelargoner kan forplantes med stiklinger, for eksempel.

Hage om sommeren kutte pelargoner ved å forplante stiklinger

 Nyt blomstene i hagen din om sommeren!

Hage som nyter de røde blomstene ute om sommeren

Hage om sommeren interessant formede blomster delikate farger