Det ser så delikat og dekorativt ut og er fortsatt ekstremt robust og sterkt: snøbæret. Planten er en av de mest populære buskene i dette landet og kan holde seg selv selv under ugjestmilde værforhold. De små, runde fruktene i hvitt ga den navnet sitt og er et ekte fruktpynt, og ikke bare i hagen. De små fruktene er også ideelle for en rekke høst- og vinterarrangementer. De passer godt til alle andre naturlige gaver i sesongen som firgrønn, kongler, høstløv, hyller, gresskar, etc. Men de er også rett og slett perfekte som solister. Nedenfor er noen flotte ideer for dekorasjon av snøbær som du enkelt kan implementere. Men først vil vi si noen ord om opprinnelse, vekst og omsorg.

Sesongen med delikat skjønnhet har allerede begynt

snøbær giftig

 Snøbæret – opprinnelse, vekst og utseende

Det latinske navnet på snøbæret er Symphoricarpos albus var. Laevigatus. På folkemunne kalles planten fremdeles for knitrende ertebusk eller knitrende bær. Dette skyldes den merkelige egenskapen til de små fruktene som sprekker høyt når de faller. Det er ikke for ingenting at snøbær er veldig populære blant barn å leke med.

Overmodne frukter kan også sprekke høyt

snøbær giftig

Forsiktighet: Alle deler av snøbæret er lett giftige og derfor uspiselige av mennesker. Du bør definitivt holde små barn borte fra dem. Forbruk kan føre til oppkast og diaré.

Filigran blomster og runde hvite frukter

snøbær frukt blomster

Snøbær tilhører kaprifolfamilien og er hjemmehørende i Nord -Amerika. De ble deretter brakt til Europa på 1800 -tallet. De trives optimalt på våre breddegrader og er allerede blant de mest plantede, hardføre buskene. De er perfekte som hekk, personvernskjerm, underplanting eller gategrønt. Noen varianter kan bli opptil 3 m høye.

En raskt voksende, tett fuglehekk for hagen

snøbærbusker med frukt

Bladene er relativt små og ovale, og blomstene små, klokkeformede og rosa i fargen. Snøbær blomstrer fra sen vår til september, når de blir til små runde frukter. Den vanlige snøbæren har i utgangspunktet hvite bær. Men det er også andre varianter som produserer rosa eller til og med røde bær.

Magical Treasure -stammen er også veldig robust og bare vakker

rosa snøbærbuske

Beliggenhet og jord

Snøbærets favorittsted er i solen. Imidlertid tolererer planten også delvis skygge spesielt godt og kommer vanligvis overens med nesten alle steder. Jordsmonnet kan være sand til ler. Kalk plager ikke planten i det hele tatt. Det ville være ideelt hvis jorda er svakt alkalisk til svakt sur og rik på humus.

Om vinteren mister snøbæret bladene og bare fruktene blir igjen

snøbær frukt vinter

Vanning og gjødsling

Hvis været ikke har en tendens til ekstremiteter, trenger du neppe vanne eller gjødsle snøbæret. Likevel ville det på våren ikke være feil å legge et lag mulch rundt planten slik at den blir enda bedre ivaretatt. Det er også mulig å holde snøbær i bøtta. Du bør være mer forsiktig og vanne regelmessig og gjødsle av og til. I prinsippet gjelder følgende: vannet bare snøbæret når det er tørt og unngå vannlogging.

Vanligvis får planten alt den trenger fra naturen

snøbær treet er giftig

Beskjæring og forplantning

Snøbæret er ikke bare en ekstremt lettstelt og værbestandig plante. Det er også en ganske raskt voksende busk som sprer seg veldig raskt i bakken takket være rotløperne. Det er derfor tilrådelig å bruke en rotbarriere eller lignende eller å fjerne løperne regelmessig. En beskjæring bør gjøres om våren. Det er best å kutte omtrent to tredjedeler av høyden på noen grener.

Du kan forplante planten om høsten ved stiklinger eller om sommeren med senker. En naturlig såing finner sted i naturen av fuglene, som sprer frøene til frukten når de feller.

Snøbær er veldig viktig som beitemark og fuglemat om høsten og vinteren

rosa frukt snøbær giftig

Skadedyr og sykdommer

Snøbær påvirkes knapt av dem. De nyter overdreven motstandskraft og trosser de fleste skadedyr og sykdommer. Det kan være at det er en liten angrep av bladlus som du kan bekjempe raskt og til og med bare med naturlige midler.

Nøyaktig og trossig, snøbæret skjærer en fin figur i hver hage

snøbærfrukter etterlater giftige

Pynt med snøbær

Som nevnt ovenfor er planten også en populær dekorasjon om høsten og vinteren. Grenene dine fulle av små frukter ser unike ut i en vase eller et blomsterarrangement. Du kan ofte se de hvite og rosa snøbærene i brudebuketter eller bryllupsnål. Du kan også bruke den til å implementere andre subtile dekorasjonsideer, for eksempel puristiske kranser eller romantisk dekorasjon av kamin. Og selv om de ikke er spiselige, er snøbærene også veldig godt egnet som en stemningsfull borddekorasjon eller som et tillegg til høst- eller vinterkransen på døren.

Nedenfor er de lovede eksemplene på kreativ dekorasjon med snøbær. La deg inspirere av det, og prøv det selv hvis du ønsker det.

Puristisk borddekorasjon med rustikk teft

subtil borddekorasjon vinter snøbær

Lag en elegant dekorativ krans selv

snøbær veggdekorasjonskrans vinter

Enkel borddekorasjon med stil

elegant borddekorasjon snøbær

Romantisk stemning med snøbær

kaminpyntdekorasjon med snøbær

En fantastisk brudebukett til høstbryllupet

brudebukett vinterbryllup snøbær

Kombiner snøbær med gran, tistel og eukalyptus

puristisk borddekorasjon vinter snøbærgrangrønn tistel

Gresskar, høstløv og hyben er også perfekte ledsagere

Thanksgiving borddekorasjon med snøbær

Kjegler går også bra med dette

høst vinterdekorasjon grangrønne kjegler snøbær

julepynt borddekorasjon med snøbær

høstdekorasjon Thanksgiving day snowberry høstløv

høstarrangementside med snøbær

brudebukett med snøbærroser

borddekorasjon vinter med snøbær og kjegler

vinterdekorasjon dørkrans snøbær

vakker dekorasjon høst snøbær