Uansett hvilken sesong du vil gifte deg i, kan bryllupet ditt alltid være drømmeaktig. Noen ting må imidlertid være riktige når det gjelder plassering, dekorasjon og program. I dag har vi noen gode ideer og tips klare for deg når det gjelder festlig bordpynt til bryllup. Som med nesten alle andre feiringer og aktiviteter i livet, er bordet eller bordene også et viktig møte- og kommunikasjonspunkt ved bryllup, hvor du kan utveksle ideer i godt selskap. Venner, bekjente og slektninger inviteres og presenteres med deilige retter og drinker i en koselig, festlig atmosfære. Dette gjør det enda viktigere å være spesielt oppmerksom på de festlige borddekorasjonene når du organiserer og pynter bryllupet ditt.

Med kjærlige ideer som disse og noen enkle grunnleggende regler og tips, vil du definitivt lykkes med å dekorere bryllupet ditt. Bli hos oss og finn ut hvordan!

Smakfull borddekorasjon til bryllup med friske blomster

borddekorasjon bryllup roser hortensiaer rosa søyle lys

Blomsterarrangementer bringer det bestemte til bordet

Når du tenker på bryllup og kjærlighet, kommer du nesten ikke forbi blomster og blomsteroppsatser. Fordi disse magiske arrangementene beriker oss med farger og livsglede og pynter hver festlig stemning på en umiskjennelig måte. Det er lurt å bruke sesongblomster til borddekorasjoner til bryllup, fordi disse ikke bare er mye billigere, men også veldig enkle og friske å få – noen ganger til og med fra din egen hage.

Når du arrangerer, kan du stole på erfarne blomsterhandlere eller lage vakre blomsteroppsatser selv hvis du har et stramt budsjett. Det trenger ikke engang være store blomsteroppsatser. Noen ganger er små glass eller vaser, kjærlig arrangert med blomster, tilstrekkelig.

Borddekorasjonene kan også være små, men fine

søyle lys blomster bryllup bord dekorasjoner

Når du velger blomstene til bryllupsborddekorasjonen, er det spesielt viktig å kombinere dem med blomstene i brudebuketten og i den vanlige dekorasjonen. Det er best å bruke de samme blomstene og fargene, eller i det minste ordne dem i samme stil.

For ikke å gjøre en feil, bør du på forhånd finne ut hvilke blomster som betyr hva. Du kan definitivt ikke gå galt med hvite og røde roser. Men det ser annerledes ut med noen andre typer blomster.

Den hvite rosen står for renhet og uskyld

bord dekorasjoner bryllup ideer hvit rose

Cyklamen og anemoner, for eksempel, bør absolutt unngås i bryllupsdekorasjoner, fordi de står for likegyldighet og følelse av forlatt, noe som ikke skal skje i et ekteskap. Med farger bør du også være oppmerksom på noen blomster. Gule roser står for sjalusi og utroskap og gule nelliker for forakt – i hvert fall her i Europa.

Ikke glem lysfaktoren!

Uten riktig lys ser ikke den vakreste dekorasjonen veldig vellykket ut, spesielt om kvelden. I tillegg til indirekte lys og lysøyer i rommet trenger du stearinlys og telys i lysestaker og i lykter. Flytende lys i boller eller glass samt eventyrlys gir enda mer makeløs romantikk og fortryller også hver gjest på bryllupsfeiringen. Avhengig av budsjettet og din egen smak samt plass og beliggenhet, bør du bestemme den perfekte størrelsen og kvaliteten på lyslegemene og lysene. Noe av det kan tinker uten å bruke mye tid og penger.

Her, som med blomsterdekorasjonen, gjelder følgende: Borddekorasjonen til bryllup må ikke forstyrre gjestene! Så la det være nok plass på og rundt bordet når du pynter. Under ingen omstendigheter blokkerer gjestenes uhindret utsikt over hverandre! Det bringer uønsket tilbakeholdenhet og forstyrrer den lykkelige samtalen ved bordet.

Sommerenhet med riktig borddekorasjon til bryllup

sommer bryllup borddekking med friske blomster

Menykort, stedskort og tjenester

Du kan enkelt integrere disse viktige elementene i bryllupsfeiringen i din festlige borddekorasjon. Og hvordan? Veldig lett. Ved å tilpasse dem til de vanlige dekorelementene når det gjelder farge og tema. Eller med uvanlige ideer som å designe menykortet som en lykt eller plassere det i en vakker bilderamme på bordet. Plasskort og bordnummer kan også vises på mange forskjellige måter. La fantasien og kreativiteten gå fri her også.

Bryllupsgaver er like enkle å lage. Selvfølgelig har vi noen originale håndverksideer klare for deg igjen. Ta en titt her hvis du har lyst.

DIY stedskortidé med pakke

DIY bordpynt til bryllup

Også her er mindre ofte mer!

oransje roser borddekorasjon bryllup

Epler og annen frukt er perfekte stedskort

rosennelliker og epleborddekorasjoner til bryllup

Vær spesielt oppmerksom på serviettene når du pynter bordet

borddekorasjon til bryllup med roser og gypsophila

Effektive dekorelementer og spredte dekorasjoner

Bur fulle av blomster, store gifteringer, duer, sommerfugler og hjerter av alle slag foretrekkes av mange brudepar som bordpynt til bryllupet. Alt dette er vakre symboler som står for evig kjærlighet og dyp hengivenhet, så vel som for lojalitet og livsglede. Bruk den til å lage originale iøynefallende på bordene eller bare dryss dem på toppen, hvis de selvfølgelig er tilgjengelige i miniformat.

Konfetti i form av et hjerte eller små rhinestones, stjerner, blomster og mange romantiske dekorative elementer er også egnet som spredte dekorasjoner. Bare vær forsiktig! Ikke gjør glitter og glamour til glitter og kitsch! Plasser dryssedekorasjonen på midten av bordet og ikke for nær platene eller på gulvet. Ellers er det til og med fare for sklir og irriterte bryllupsgjester.

Shabby chic metallbur er fremdeles veldig på moten

dekorasjon burbord dekorasjon for bryllup

Naturen tilbyr deg også mange gratis ting til bryllupsborddekorasjoner. Høstløv, kastanjer, hyben, drivved, mose, eføy og furukegler – mye kan ordnes på en veldig original og smakfull måte på det festlige bryllupsbordet.

Og hvis du vil designe en høstborddekorasjon for bryllupet ditt med gresskar selv, så finner du det her en flott, veldig enkel instruksjon i tekst og bilder.

Redaktøren ønsker deg masse moro med dekorering og lykke til i livet sammen!

Høstborddekorasjon til bryllup med gresskar

Gresskar fylt med blomster som borddekorasjon for et bryllup

Hvite servietter og bittesmå liljer i dalen – en vellykket dekorasjonside

maigloeckchen hvit duk servietter borddekorasjon til bryllup

Ikke overdriv med blomster heller!

bukett med roser og georginer

Hvis du liker rustikk sjarm

rustikk spiseborddekorasjon til bryllup

Serviettringer gir også en ekstra fin touch til borddekorasjoner til bryllup

seviettenring hvit porselen borddekorasjon til bryllup

Puristisk bryllupsborddekorasjon for sommeren

borddekorasjon til bryllup hvit potte grønne grener

Og hva med en veldig avslappet bryllupsfest i hagen?

lage bordpynt til bryllup

Eller i det store teltet med fin lavendel

borddekorasjon til bryllup med lavendel

Enkel renhet og delikat uskyld i hvitt

borddekorasjon for bryllup hvite blomster