Har du en grønn tommel? Da vil du elske sukkulenten like mye som vi gjør! Vi har allerede publisert flere artikler på nettstedet vårt om sukkulenter, deres typer og omsorg, samt deres unike dekorative egenskaper for innendørs og utendørs. Men i dag ønsker vi å vie denne artikkelen til de små tykke bladene igjen. Nå ønsker vi å håndtere de dekorative mulighetene til disse stueplantene, spesielt i de kalde månedene. Vi antar at når det blir kjølig og regnfullt ute, betyr det ikke at du må klare deg uten flotte grønne blikkfang i dine fire egne vegger. Nå kommer den beste tiden for disse allrounderne når det gjelder romdekorasjon, kalt sukkulenter! Her deler vi med deg iøynefallende dekorasjonsideer med sukkulenter som gir en særegen grønn tone til hjemmet ditt. Hos oss finner du nye måter å bruke disse unike innendørs plantene i dekorasjonen av rommet ditt.

Så bli hos oss og la bildene nedenfor overraske deg også, fordi de snakker for seg selv.

Slik ser de tykke bladene, også kalt sukkulenter ut

Dekorative sukkulenter

Hvorfor skal du dekorere med sukkulenter??

Sukkulenter er en spesiell type husplante. De fleste er små og kompakte, knapt vokser i høyden, men regnes som ekte overlevelse fagfolk. Dette er planter som er lette å pleie som du sjelden trenger å vanne. De trives også perfekt i det tørre, fordi vann lagres i bladvevet eller i røttene.

Takket være vannreservoarene, tåler de lange perioder med tørke, men du må være veldig forsiktig med vanning, fordi vanning er uønsket når du tar vare på sukkulenter. I tillegg kan du enkelt forplante dem og lage en liten hage med sukkulenter hjemme. På grunn av disse egenskapene kan sukkulenter brukes som dekorasjon. Du kan helt endre et romområde, fordi arrangementene med disse innendørs plantene alltid er iøynefallende og fungerer som et blikkfang i atmosfæren. De oppbevares vanligvis i minipotter, fordi de tykke bladene kan trives i liten jord. De vokser bare der andre stueplanter ikke tåler det.

 En gammel pott kan være sukkulentenes nye hjem

Sukkulent pottekjøkkendekorasjon

Praktiske dekorasjonsideer med sukkulenter

Du er sikkert allerede overbevist om de ubestridte dekorative egenskapene til sukkulenter, eller er du ikke helt? Vi vil nå vise deg i bilder og tekst hvordan disse små tryllekunstnerne skriver seg inn i hvert romdesign.

Sett ferdighetene dine på prøve og prøv å lage unike dekorasjoner med sukkulenter selv

Lag saftig dekorasjon selv

Hvis du fortsatt er nybegynner innen plantepleie og hagehage, kan du trygt begynne med de tykke bladene. Dyrk først noen saftige arter i små keramiske potter og prøv å gruppere dem sammen. Ikke glem, det er også fargerike sukkulenter, så du kan legge til noen farger i arrangementet. Plasser noen få potter med sukkulenter midt på spisebordet og lag et høstlig blikkfang. Plantene vil sikkert tiltrekke alles oppmerksomhet og legge til en naturlig, grønn lapp på bordet.

 Få mer farge til ditt saftige arrangement

Farge i saftig arrangement

Svært ofte grupperer du forskjellige typer sukkulenter i en gryte og får et nydelig, helt naturlig arrangement. Hovedsakelig brukes gryter eller cachepotter laget av keramikk, tre eller metall, men disse laget av stein eller etterligninger er også veldig attraktive. Sukkulenter ser også fantastiske ut i glassbeholdere, i gammelt servise eller små vaser. Disse innendørs blomstene trives overalt og bringer naturen direkte inn i dine fire vegger.

Sukkulenter kan vokse godt hvor som helst, selv i slike små porselenkar

Sukkulent plante porselen kar hvitt

 Et slikt arrangement med sukkulenter i steinkrukker er virkelig iøynefallende

Sukkulent arrangement steinfartøy ideer

 De trives fantastisk i en glassskål

Sukkulent glassskål

Vi vet alle at gresskaret blir sett på som et symbol på høsten. Hva med å kombinere gresskar og sukkulenter i romdekorasjonen? Ja, resultatet er nydelig og kan ikke la noen være likegyldige. I uthulede gresskar kan du putte sukkulenter i små plastbeholdere og lage et flott arrangement. Gresskarene fungerer som planter og er virkelige blikkfang, ikke sant? Med slike dekorasjoner understreker du høstens teft i hjemmet ditt og skal til og med misunnes av venner og slektninger for dine ferdigheter!

Du kan ordne sukkulenter i et uthulet gresskar og lage et fantastisk blikkfang til Halloween

Sukkulent gresskardekorasjon Halloween

Men vi vil gå et skritt videre i retning av saftig dekorasjon og avsløre to flotte dekorasjonstips for disse stueplantene. De to neste dekorasjonsideene ligner på levende kunstverk. Det handler om dyktig designet kranser som kan dekorere inngangsdøren din i flere måneder. De tykke bladene trosser kulde og vind og pepper opp inngangspartiet. Prøv å lage en slik krans av sukkulenter selv. Du finner detaljerte instruksjoner om hvordan du mestrer dette på Internett. Sett fantasien og ferdigheten din i spill, og du vil lage noe unikt!

Denne DIY kransen av sukkulenter er et ekte kunstverk

DIY krans laget av sukkulenter dør

Den neste dekorasjonsideen med sukkulenter er for avanserte DIY -artister og blomsterfans. Et levende maleri eller en liten vertikal hage? Uansett hva du kaller dette kunstverket, er det unikt og vil glede øynene dine og la tankene vandre lenge. Du kan beundre noe så sjarmerende hjemme hver dag!

Men før du begynner på dette vågale DIY -prosjektet, må du forberede deg godt på det.

DIY prosjekt sukkulenter forberedelse

Se i den følgende videoen hvordan du kan lage en så vakker liten vertikal hage av sukkulenter selv.

Og en annen video som viser nydelige hengende bilder av planter.

Følg dekorasjonsideene våre med sukkulenter og få en ekstra dose naturlig friskhet inn i dine fire vegger! Tilbring uforglemmelig tid i ditt eget hjem denne høsten / vintersesongen!

 Sukkulenter i en liten glassskål kan tjene som et blikkfang på spisebordet

Sukkulent glassskål iøynefallende spisebord

Gammelt møter nytt: sukkulenter vokser i gammelt drivved og hele arrangementet pryder et moderne kjøkken

Sukkulenter drivved moderne kjøkken

 Sukkulente drivvedbeholdere iøynefallende i rommet

Sukkulent blikkfang i beholder av drivved

 Sukkulent arrangement glassskål

Sukkulent arrangement glassskål

Du kan ta vare på dine sukkulenter i trekasser, men også i trekasser eller i små eller større betongbeholdere

Sukkulenter i en trekasse

 Sukkulent arter trekasser

Romdekorasjon betongbeholder

Sukkulent dekorasjonsideer

Sukkulenter - dekorasjon og omsorg

gjør det selv med sukkulenter

Sukkulent porselensbeholdere

Sukkulent arter fint arrangement

saftige arter

Sukkulent omsorg

Sukkulenter dekorasjon og omsorg