Roser hageplanter vanning roser gjødsling rosepleie roser beskjæring hagekalender

Hvordan ta vare på roser og andre blomster på våren

Som med alle andre arter er det viktig med roser å prøve å se verden “gjennom øynene”. De er vakre busker som er rike på organisk materiale. De elsker leire-sand-jorden og vannet som er dypt i bakken.

De bør ikke plasseres på steder der solen skinner veldig sterkt, som samtidig er veldig tørt og hvor det ikke er trekk i det hele tatt. De nordlige delene ville også være ganske upassende.

Rosenpleie om våren

Roser hageplanter roser gjødsler rosepleie vinterblomster

Rosenplanter kan forgifte

Få mennesker er klar over at jorda der rosene vokser i mer enn 5 år, blir giftig. De tilsvarende stoffene fremheves av røttene selv. Derfor bør du avstå fra å gjenbruke denne jorden.

Nyt rosens skjønnhet hele året

hageplanter rose care roser beskjæring

Til høsten er det på tide å vinterisere rosene. Forberedelsene til de varme årstidene finner da sted mellom 15. mars og 15. april. Utgravningen gjøres veldig forsiktig slik at ingen deler av rosenplantene blir skadet. Det anbefales å berike rosene en gang i året med gjødsel som er spesielt designet for hagen. Dette kan også gjøres i vårperioden ved gjødsling av roser. Fra dette tidspunktet bør du berike jorden med tillegg av passende midler, inkludert til juni.

Rosenpleie høst og vinter

Roser planter roser gjødsler rosepleie vinterblomster

Ta vare på vårblomster før vinteren

Ikke bare rosene, men også andre blomster trenger spesiell omsorg etter vinteren. Dette bør gjøres med de første varme solstrålene. For som du sikkert vet av erfaring, dukker de første vårblomstene opp før den første snøen har tint helt opp.

Rosebusker som vakre hageplanter og gjerdepynt

Roser som planter roser som gjødsler rosepleie hageplanter

Når det gjelder veksten og dermed vinterpleien og dette om våren, kan plantene deles inn i grupper. Dette gjør livet mye lettere for deg selv.

Del rosenplanter i grupper

Roses Plants Roses Fertilize Rose Care Spring Flowers

Løkene og knollene som vokser om våren, plantes om høsten. Dette gir deg nok tid til å utvikle røtter og deretter vokse om våren.

Våroppvåkning – praktfull roseblomst

Vanning roser hageplanter gjødsling rose care hage kalender

Vårblomster som plantes etter vinteren

Det er noen arter som ikke tåler kulden og derfor ikke kan dvale. Du må plante disse i de første varmere månedene – april og mai. Da kan du gjøre det senest i april og mai.

Gul hagerose

Roses Plants Roses Fertilize Rose Care Garden Calendar Hagearbeid

Etter blomstringsperioden bør du fjerne alle blomsterløkene og sortere dem nøye. Om sommeren skal de stå i tørre rom slik at de kan brukes igjen om høsten.

Blomstrende hvite roser om våren og sommeren

hvite roser plante roser gjødsler rosepleie vårblomster

Forbered vårblomstene riktig

Vårblomstene, som ikke tåler kulden, bør plantes umiddelbart etter at vannet er trukket av bakken. Regelen for pærer og knoller er at de må settes inn på en dybde som er opptil tre ganger din egen høyde. Igjen, de skal ikke ligge til en minimumsdybde på 5 cm.

 Winterize rosene dine

Roser hageplanter rose omsorg vinterblomster

Beskjæring av roser om våren og høsten

    Roser Planter Roser Gjødsler Rose Care Roser Beskjæring

Rosenpleie – vanlig vanning

Roser plante roser gjødsling rose care vanning roser