Det intelligente hjemmet – den nåværende livstrenden

Hvis du vil fokusere på dagens trender innen boliginnredning og design, vil du absolutt ikke bare ta hensyn til utseendet på dine egne fire vegger. I tillegg til modulmøbler, minimalisme og fargene grå, gull og metallisk, har en annen livestrend også vært på vei oppover i flere år: intelligent livsstil blir stadig viktigere. Smart Home er godt i gang, å utvikle seg mot massemarkedet: I en representativ undersøkelse av Yougov vurderer to tredjedeler av rundt 2000 respondenter å utstyre hjemmene sine med intelligent teknologi.

Fokuset på de mest populære områdene i det smarte hjemmet har imidlertid skiftet. Selv om smart underholdningselektronikk tidligere var spesielt relevant for forbrukere, har smart sikkerhetsteknologi for hjemmet, for eksempel bevegelsesdetektorer, nå kjempet seg fra tredjeplass til førsteplass.

Trygghet gjennom intelligent livsstil

I lys av denne utviklingen blir det klart at sikkerhet i dine egne fire vegger også er en viktig levende trend i vår tid. Ikke rart: antallet innbrudd er ifølge Rapport om politiets kriminalitetsstatistikk 2016 Selv om den har gått ned, er den fortsatt høy. Hvis du virkelig vil føle deg hjemme i dine egne fire vegger, er ikke bare vakre og moderne møbler eller komfortabel og smart underholdningsteknologi relevant, men også sikkerheten til ditt eget hjem.

leilighet 1851201 960 720

Minimalistisk boliginnredning er for tiden på moten. Men ikke bare farger og former spiller en rolle i livet. Intelligent sikkerhetsteknologi har også vært veldig populær en stund. Bilde: Pixabay.com © Pexels (CC0 1.0)

Med intelligent hjemmesikkerhet har du imidlertid muligheten til å forhindre og for innbrudd mer sikkerhet innenfor dine egne fire vegger å bry seg. Selv sikkerhetsteknologi som gjør dører eller vinduer uoverstigelige for innbruddstyver i fem minutter, kan være til stor hjelp, uansett om det er moderne låsesystemer, videoovervåkning, alarmsystemer, tidtakere, dører med lås av høy kvalitet og sikkerhetsstenger eller bevegelsesdetektorer, alternativene for å holde innbruddstyver borte, er veldig forskjellige. Intelligent sikkerhetsteknologi går imidlertid enda lenger og beskytter ikke bare ditt eget hjem mot et mulig innbrudd, men tilbyr også brannbeskyttelse – for eksempel med røyk- og varmealarmer. Spesielt praktisk: De intelligente sikkerhetsteknologiene lar deg overvåke hjemmet ditt ved hjelp av appen mens du er ute og iverksette tiltak i tilfelle fare.

Kombinerer sikkerhet og estetikk: kule ideer

Hvis dine fire vegger ikke bare skal tilby sikkerhet, men også se vakker ut, har du mange alternativer for å kombinere sikkerhet og estetikk. Her viser vi deg et par kule eksempler.

Utendørslys med bevegelsesdetektorer

lamper 798976 960 720

Bilde: Pixabay.com © Letiha (CC0 1.0)

En første mulighet for innbruddsvern er Utendørslys som er utstyrt med bevegelsesdetektor. Med vakre vegg- eller gulvlamper kan du få hagen og oppkjørselen til huset til å skinne og skape en koselig atmosfære, men også skremme bort ubudne gjester.

Trygge og moderne dører

arkitektur 1836564 960 720

Bilde: Pixabay.com © Pexels (CC0 1.0)

Hvis en innbruddstyve fortsatt klarer å komme seg til inngangsdøren, er det viktig at han senest forhindres i å bryte inn der. Heldigvis er moderne husdører allerede utstyrt med moderne sikkerhetsteknologi: Stabilt, slitesterkt materiale og høykvalitets låser og sikkerhetsbolter beskytter dine fire vegger. Men det er ikke alt: Moderne dører kan nå også utstyres med et praktisk fingeravtrykkssystem slik at inngangsdøren bare kan åpnes av personer hvis fingeravtrykk er lagret.

I tillegg til sikkerhet tilbyr moderne inngangsdører også flotte design som gjør huset til et blikkfang. Uansett om det er glasspaneler, blomstermotiver eller uvanlige farger, med en moderne, men sikker dør, blir ditt eget hjem krydret og blir et skikkelig blikkfang.

Smarte persienner med intelligente kontroller

persienner 792635 960 720

Bilde: Pixabay.com © yeniguel (CC0 1.0)

Hvis du er ute og går, kan en intelligent blindkontroll også være nyttig – fordi dette også bidrar til sikkerheten til dine egne fire vegger ved å gi inntrykk av at noen alltid er hjemme. Fordi persiennene beveger seg opp eller ned med uregelmessige mellomrom og lukkes som en mekanisk beskyttelse mot innbruddstyver. Men persienner med intelligent kontroll tjener ikke bare til å beskytte mot innbrudd, men bidrar også til energieffektivitet og gir lys eller skygge etter behov. På denne måten bidrar de til å skape en større feel-good-atmosfære. I tillegg ser persienner elegante ut og kan krydre dine egne fire vegger: Hva med for eksempel persienner i trendy gråtoner? Hvis du er litt modigere, kan du også velge en sterkere farge – persiennene blir gule eller røde fargesprut i leiligheten og går fortsatt godt med de minimalistiske møblene i dempede farger.

Komfort og sikkerhet gjennom lyskilder

lys 465 350 960 720

Bilde: Pixabay.com © stevepb (CC0 1.0)

Det smarte hjemmet gir også et viktig bidrag til sikkerheten til dine egne fire vegger når det gjelder innvendig belysning. Med en intelligent tilstedeværelsessimulering kan du gjøre livet vanskelig for innbruddstyver mens du er borte. For eksempel kan lyset slås på eller av automatisk eller dempes avhengig av tidspunktet på dagen og forekomst av lys. Men lyset sørger selvfølgelig også for mer komfort og en koselig atmosfære. Et tips: Fordel flere små lamper i rommet, det ser koseligere ut enn en enkelt taklampe! I tillegg er indirekte lys for tiden veldig populært. Du kan også angi visse aksenter og høydepunkter med stemningsbelysning, helst med flekker. For eksempel kan du visuelt markere et utstillingsvindu eller en hylle.