Hvis du tror at kropps detox er et moderne begrep, så tar du feil. Nei, men det snakkes mye oftere i vår tid. I de høyt utviklede industrilandene strever man hele tiden etter å unngå mange organiske miljøgifter og tungmetaller og kvitte seg med kroppen. Folk tror at en sunn livsstil er grunnlaget for et lykkelig og langt liv. I tillegg er vår kunnskap om avgiftningsmetoder nå mye rikere enn den var for århundrer siden, og det hjelper oss videre med bevisst å integrere medisinske planter og urter for avgiftning i vårt daglige kosthold. Redaksjonen vår ønsker også å gi et lite bidrag til informasjonsflyten, og derfor rapporterer vi ofte om sunne avrusningsmidler. Vi kaller dette, i et nøtteskall, naturlig medisin som vokser på dørstokken. I denne artikkelen vil vi introdusere deg for tre urter som vil kvitte kroppen din med giftstoffer og tungmetaller. Følg med!

 “La mat være din medisin og medisin din mat” – Hippokrates of Kos, far til moderne medisin

Urter for Detox Milk Thistle Medicine fra naturen

I dag er det mye snakk om “skadelige” matvarer fordi vi inntar mange organiske miljøgifter hver dag når vi spiser kjøtt, fisk, frukt og grønnsaker, som deretter lagres i kroppen. I denne forbindelse er sunn mat spesielt viktig. Mengden av hvert toksin varierer med forskjellige dietter.

Noen matvarer, medisinske planter og urter støtter organismens evne til å motstå ytre stress. Av denne grunn ønsker vi å behandle temaet naturlig avgiftning igjen. Vi har bare valgt tre urter for detox som sakte men trygt fjerner giftstoffer og tungmetaller fra kroppen. Ifølge urtemedisin er disse også viktige komponenter i avgiftningskurer. På den ene siden kan de bli beriket med mat eller konsumert som te. Urter for detox kan også legges til grønne smoothies. Disse har en avgiftende, rensende og helbredende effekt på samme tid. Her er våre tre favoritter blant urter for detox.

Koriander er et utmerket naturlig middel i detox -behandlinger.

Urter for detox Naturlige midler for detox -behandling

  • Urter for detox: koriander

Koriander er en kjent medisinsk urt som hovedsakelig brukes i meksikansk og middelhavsmat. Alle deler av denne medisinske planten er spiselige, men bladene og frøene til korianderen brukes vanligvis til matlaging. Ifølge nye vitenskapelige studier kan virkestoffene i koriander fjerne giftstoffer og tungmetaller fra menneskekroppen. Det er derfor den medisinske urten brukes i detoxbehandling. Det er av stor betydning for helbredelse av amalgambelastninger. Korianders helbredende kraft har nylig blitt tilskrevet fjerning av tungmetaller fra kroppen, spesielt kvikksølv som sirkulerer i hjernen. Det må imidlertid understrekes at koriander bare er et hjelpemiddel i medisinsk terapi.

 Alle deler av korianderplanten er spiselige.

Urter for Detox Coriander alle deler av anlegget kan konsumeres

Den medisinske planten har vært kjent og mye brukt siden antikken. Koriander ble dyrket i Egypt, Kina og India, men det generiske navnet koriandrum er av gresk opprinnelse. Koriander har vært utbredt i Europa siden tidlig middelalder, populært kalles det kinesisk persille, og er også kjent som insektdill, stinkedill eller bryllupspiller. Den gamle greske legen Hippokrates fra Kos, medisinens far, beskrev koriander som en urtemedisin. Karl den store (742-814) satte også pris på den helbredende aromaen og beordret dyrking av den medisinske urten her i landet.

 Fruktene inneholder helbredende eterisk olje.

Urter for Detox Frukt essensiell olje for kropps detox

Den helbredende kraften til den grønne urten kommer hovedsakelig fra den essensielle oljen som finnes i modne korianderfrukter. Det er derfor de har en oppblåst, antispasmodisk og antibakteriell effekt. De grønne delene av korianderplanten har en spesiell, insektlignende lukt. Disse virker avgiftende ved forgiftning med tungmetaller og amalgambelastning på tennene.

 Koriander avgifter naturlig kroppen.

Urter for Detox Koriander for naturlig kroppsavgiftning

Hjemme kan du lage en korianderte med fruktene fra den medisinske planten. For eksempel er 1 teskje fulltørket frukt skoldet i en kopp med varmt vann. La teen trekke i 5 minutter, filtrer og drikk usøtet 3 ganger om dagen etter hvert måltid. Tinkturen av friske korianderblader kan også brukes eksternt, for å gni inn for revmatisme og hodepine. Internt kan bare noen få dråper fortynnes i litt vann før du spiser. Den avgiftende effekten er uovertruffen.

 Kjenn den helbredende kraften til melketistel?

Urter for detox medisinsk urte melketistel

  • Avgiftning med melketistelen

Detoxegenskapene til melketistel er kanskje mindre kjente. Medisinplanten fremmer regenereringen av leveren, som blir skadet av miljøgifter, alkohol eller medisiner under cellegift. Melketistelen er en enestående, men bare støttende medisinsk plante i denne avgiftningen. Imidlertid er det bevist at melketistel har en gunstig effekt på leveren, inkludert dannelse av nye leverceller. Av denne grunn kan du finne mange ferdige preparater som inneholder denne medisinske urten på apoteket.

 Forbered avgiftende te hjemme!

Urter for detox melk tistel frø for å forberede avgiftende te

Melketistel kan drikkes som te hjemme. Det anbefales at du først maler frøene til melketistelen i en morter, hell deretter kokende vann over dem og la dem trekke i 10 minutter. Te drikkes tre ganger om dagen, en kopp hvert 30. minutt før måltider. Frøene til den medisinske planten kan også bli stjålet, ca 2 ss per dag.

 De grønne bladene på mynten har en frisk duft.

Urter for detox grønne blader frisk duft mynte

  • Medisinske urter for detox: mynte

Mint er en lettstelt medisinsk plante og vokser fantastisk ute i hagen eller i urtepotten på kjøkkenet. Navnet Mentha er avledet fra en gammel gresk legende om kjærlighet og sjalusi. Myntfamilien i dag inkluderer peppermynte, marokkansk nana mynte, bergamott mynte, lokal mynte, vann mynte, kattemynte og åker mynte. Den velduftende planten er mye brukt, fremfor alt den brukes til mageproblemer, fordi dens avgiftende effekt har vært kjent siden antikken. Videre kan deres umiskjennelige duft nå finnes i tannkrem og tyggegummi. Grønne, friske blader av mynte pynter mojito og kan føles som en ingrediens i sjokolade eller peppermyntelikør. Myntete er populært for sine helbredende detoxegenskaper og behagelige aroma.

 Mynt for velvære i magen og mot hodepine

Urter for Detox Mint Velvære i mage og hode

De medisinske egenskapene til mynte er basert på dets høye innhold av essensielle oljer. Dette inkluderer mentol i utgangspunktet, og planten inneholder også flavonoider, tanniner og bitre stoffer. Imidlertid er andelen i de enkelte myntesorter forskjellige. Av denne grunn er mynte en viktig ingrediens i forskjellige brus og detox smoothies. Peppermynteolje er mye brukt, inkludert i aromaterapi. Den friske duften styrker hjernen og fremmer klar tenkning. Den er perfekt i duftlampen på kontorer og konferanserom, fordi den friske duften hjelper med dårlig konsentrasjon, mental tretthet og dårlig hukommelse.

Den umiskjennelige duften av mynte frisker opp sinnet.

Urter for detox grønne blader frisk duft mynte

Mint eterisk olje har antiseptiske egenskaper og hjelper mot forkjølelse og influensa. Det har også en styrkende og regenererende effekt på leveren. I munnvannet eller i tannkrem fører det til frisk pust og sunn munnslimhinne. Mynt er også veldig populært innen kosmetikk. Det renser og avgifter, og derfor brukes medisinplanten hovedsakelig mot sliten og flekkete hud.

Den vedlagte videoen viser hvordan du tilbereder den berømte marokkanske myntete.

Nå har du nok informasjon og kan selv bestemme hvilke urter du vil bruke til detox. Vårt råd er: Det er best å få råd fra legen din før du starter urteterapi! Så du kan være helt sikker på at du gjør det beste for helsen din!

Koriander er utvilsomt en av urter for detox.

Urter for detox koriander forlater medisin fra hagen

 Det er mange medisinske urter i naturen som er lite kjent.

Urter for Detox Melketistel lite kjent medisinsk urt

 Aromatisk te for klare tanker i hodet ditt.

Urter for Detox Mint aromatisk te for klare tanker

 Trekk på den helbredende kraften til urter for detox!

Urter for Detox Mint grønne blader som helbreder naturens kraft