En gang i året er grønn den dominerende fargen mange steder på kloden vår. Verden lyser grønt, og det skjer alltid 17. mars når du feirer St. Patrick’s Day. Dette er den irske nasjonalferien, hvor irene hedrer skytshelgen St. Patrick. Millioner av ikke-irske og irske emigranter over hele verden feirer med dem. St. Patrick’s Day regnes som en av de nysgjerrige høytidene i den årlige kalenderen. På denne dagen er kjente landemerker i forskjellige land farget grønt, til og med elver! Store parader holdes i mange byer, og deretter arrangeres fester etterpå. De irske pubene er veldig opptatt 17. mars! Festivalen nyter også økende popularitet her i Tyskland. Interessant nok kan du se mennesker i grønne hatter gå rundt i gatene over hele landet. De bruker fremdeles shamrock -tilbehør, drikker grønt øl og hører på irsk musikk. Det feires ut på natten! Typisk irsk!

Spesielt unge føler seg tiltrukket av St. Patrick’s Day.

St. Patricks Day unge mennesker kledd i grønt

 Det feires lenge!

St. Patricks Day unge mennesker kledd i grønne ideer

 På denne dagen er grønn den dominerende fargen.

St. Patrick's Day festdekorasjonen alt i grønt

  • Kort historie om den irske nasjonalferien, St. Patrick’s Day

I Irland er St. Patrick’s Day først og fremst en religiøs høytid. Dette feires til ære for den irske nasjonalhelgen Patrick. I følge tradisjonen sies han å ha vært den første kristne misjonæren i Irland. Han var også den første biskopen for Irlands kristne og regnes nå som skytshelgen for innbyggerne på Emerald Isle. Frem til nå er hans personlighet innhyllet i legender og myter. For eksempel sies det at Patrick har forklart den hellige treenighet for irske hedninger på en interessant måte under en preken i feltet. Han fant en trekløver og sammenlignet den med treenigheten til Gud Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd. Dette kan også forklare det faktum at den grønne shamrock nå har blitt et symbol på irsk nasjonal stolthet. Det sies å bringe lykke til alle.

Den grønne shamrock sies å bringe lykke til alle.

St. Patricks Day grønn dekorasjon ved peisen shamrock

 Firkløveret er det evige symbolet på lykke over hele verden.

St. Patricks Day firkløver symbol på lykke over hele verden

Den irske helgen sies å ha dødd 17. mars 461 eller 463. I dag er det 17. mars, en offisiell høytid i Irland og Nord -Irland, det britiske oversjøiske territoriet Monserrat og den kanadiske provinsen Newfoundland. I den romersk -katolske kirke feires det gjennom festlige tjenester. Gjennom århundrene har denne kristne høytiden blitt sekulær. Nå kjennetegner parader i grønt og påfølgende fester festivalen. Se videoen nedenfor for å se hvordan verden feirer St. Patrick’s Day, i og utenfor Irland.

  • Hva bør ikke mangle på en fest på St. Patrick’s Day?

Feir som irene på St. Patrick’s Day! Om kvelden arrangeres det fester der grønt dominerer dekorasjonen. Men ikke bare der! Du kan se den grønne shamrock overalt. Den henger på grønne kranser og er stemplet på ballonger. Den irske shamrock pryder vegger og brukes som borddekorasjon. Det er irernes absolutte sjarm og kombineres til og med med andre typiske symboler på flaks og suksess, for eksempel med en hestesko og gullmynter. Små grønne hatter er også en del av festdekorasjonene. Ja, plutselig blir alt grønt fordi det er St. Patrick’s Day!

Hjemmet er også dekorert i grønt i anledning ferien.

St. Patricks Day festdekorasjon hjemme i grønt

Den grønne shamrock- og gullmyntene kan sees overalt på denne dagen.

St. Patricks Day grønne shamrock gullmynter overalt som dekorasjon

 Disse skinnende gullmyntene og de grønne godteriene kommer garantert til å smake deilig!

St. Patricks Day festlig dekorert bord grønne godteri gullmynter fra sjokolade

Alle disse symbolene finnes også på drikkebaren. Det er rikelig med grønt øl og andre drinker farget grønt også. De står ved siden av grønne snacks og muffins, også mestret i form av en kløver eller dekorert med symbolene for flaks. Grønne lys og husplanter i grønne potter pynter den festlige atmosfæren. Ja, en gang i året blir alt grønt, fordi du vil feste som irene! Har du prøvd det også? Da ønsker vi deg en lykkelig St. Patricks Day!

Små dekorative elementer indikerer den irske festivalen.

St. Patricks Day festdekorasjon hjem grønne lys bøker blomsterpotter kløverblad

Drikkebaren på St. Patrick’s Day ser vanligvis slik ut.

St. Patricks Day drinkbar dekorerte grønne øldrikker

St. Patricks Day grønne muffins drinker

 Festen kan begynne!

St. Patricks Day grønne ballonger på festlig dekorert bord

 Du kan hente ytterligere inspirasjon til festdekorasjonene dine på St. Patrick’s Day fra vårt bildegalleri!

Patrick's Day festlig dekorert bord alt i grønt

St. Patrick's Day dekorative elementer for den irske festivalen

Patricks Day dekorasjon ideer elementer for den irske festivalen

St. Patrick's Day hjemmedekorasjon for den irske festivalen

St. Patricks Day hvite lys i glass dekorert med grønne bånd

St. Patrick's Day festlige dekorasjoner på peishyllen

St. Patricks Day borddekorasjon små grønne hatter hvite ballonger med shamrock