Når været samarbeider, tilbringer vi fritiden ute i hagen. I henhold til de siste boligtrendene, blir uteområdet omgjort til en andre stue om sommeren. Derfor prøver hvert hus og hageier å skape et vakkert hagelandskap der. Dette fungerer bare hvis du har en klar hagedesign og bevisst planter fargerike blomster og mye grønt løvverk der. Avhengig av årstid kan du velge vakre hageplanter og sette dem i rampelyset. I det følgende vil vi vise deg hvordan du kan bringe mer farge til hagen. Vi oppsummerer kunsten å designe et innbydende uteområde i noen få velprøvde tips. Vi vil lære deg det ved å bruke passende bildeeksempler. Hold deg til det hvis du vil forvandle hagen din til et kunstnerisk designet uterom.

 Det er mange kreative alternativer for å legge til mer farge i hagen.

Mørkegrønne og forskjellige rosa blomster gir hagen mer farge

Solgult og oransje er attraktive farger og gir deg også et godt humør.

mer farge i hagen gir solgule og oransje blomster i blomsterbeholderen

Gjentatte hageblomster gir hagen mer farge

En monoton, la oss si bare grønn, hage vekker liten interesse. Så skap mer drama utenfor. Ved å plante bestemte områder med hageblomster i din favorittfarge. En repeterende farge vil umiddelbart tiltrekke seg oppmerksomhet langs hagen din. Dette utseendet gir betrakteren en følelse av kontinuitet. For eksempel kan du plante blomster med røde, oransje eller gule blomster på forskjellige steder. Disse fargene er spesielt merkbare når de gjentas. Bruk disse dristige, lyse fargene for å trekke oppmerksomheten bort fra gjenstander i hagen som du helst ikke vil se. Del for eksempel litt appelsin for å unngå at gjestene dine legger merke til naboens søppelbøtter.

Lyse røde hageblomster, de frodige grønne salviebladene og pampasgresset trekker oppmerksomhet fra forsiden av hagen til baksiden.

Lyse røde hageblomster, frodige grønne salvieblader, pampasgress gir mer farge til hagen

 Kombiner hageblomstene med vannelementer og andre forhold i uteområdet.

gule og lilla blomster gir mer farge til det lille hagebassenget i hagen

 Lek med fargene på blomstene og plantene dine i hagen!

For at du skal få mer farge inn i hagen, må du ta hensyn til følgende tips når du designer hagen din.

 1) Juster fargen på hagen i henhold til sesongen

Hvis du har en viss erfaring med hagearbeid, vil du sikkert vite: Uteområdet må være vakkert og innbydende i alle årstider. Med litt planlegging er dette veldig enkelt å få til! Bare vær oppmerksom på blomstringstidene til hageplantene dine. For eksempel kan du plante rosa, lilla eller blå blomstrende løkplanter (for eksempel tulipaner, hyacinter og påskeliljer) om våren. Gi deretter sommerblomster som peoner, roser og hortensiaer, som fyller hagen med sine flotte farger i de varme månedene. Først da kommer høstblomstene, som imponerer oss med sine gull-, oransje eller røde toner. Det er til og med slike varianter som ser vakre ut til den første frosten. Hvis du virkelig vil ha mer farge i hagen din, må du absolutt ha noen av de typiske blomstene for de varme årstidene.

Hyasinter og tulipaner plantet i strimler gjør et godt inntrykk og gir hagen mer farge.

Få mer farge til hagen blå hyasinter og rosa og røde tulipaner plantet i strimler gjør et godt inntrykk

Ekstra tips: Velg hageblomstene dine i en fargepalett du liker. Imidlertid er dette vanligvis vanskelig å gjøre. Du kan også velge hageplanter i bare de fargene som harmonerer godt med hverandre. Det er også godt å vite: ved å begrense fargevalget ditt, lar du hver farge gjøre sitt beste.

 Det er mange grønne nyanser i naturen!

mer farge i hagen, frodige grønne planter gir forskjellige nyanser av grønne dekorative elementer

2) Plant i lag og lag fargekontraster – slik får du mer farge til hagen!

Å plante hageblomster og løvfellende planter i lag vil umiddelbart gi dybde til utendørsområdet. Lavt voksende plantearter må plantes ved siden av hagestien, mens høyere planter er i bakgrunnen. Med fargerike blomster kan du til og med oppnå effekten av striper i forskjellige nyanser. For eksempel kan et vakkert band med delikat duftende lavendel omgi rosa eller blå hortensiaer.

Du kan aldri gå galt i hagedesign med rosa liljer og pelargonier på kanten av blomsterbedet.

Rosa liljer og pelargonier på kanten av blomsterbedet gir mer farge til hagen. En vakker utsikt over en hyttehage

3) Lag en aksentvegg

Når vi skriver om mer farge i hagen, må vi ikke glemme upåfallende husvegger og hagegjerder. Disse kan omdannes til flott lerret for hagekunst. For eksempel kan du grønn en vegg eller bruke den som et stillas for klatring av roser. Du vil snart merke forskjellen, fordi det frodige grønne bladverket eller de velduftende roseblomstene definitivt vil forandre hele bildet i hagen din.

En hage uten roser er ikke en ekte hage!

Få mer farge til hagen ved å plante roser på et veggstillas

4) Arbeid i små seksjoner og lys opp skyggefulle hageområder

Du trenger definitivt et ensartet hagekonsept når det gjelder å plante ditt eget uteområde. Men for å gjøre det må du jobbe trinnvis, helst i små seksjoner. Når du er ferdig med å designe et lite hageområde, går du videre til neste. Denne metoden vil gjøre det lettere for deg å velge passende blomster, busker og deres farger. I tillegg må du ikke glemme skyggefulle hageområder eller markere dem som ubrukelige. Det er mange hageblomster som foretrekker å trives i skyggen. Bruk disse til å lyse opp de skyggefulle områdene og dermed bringe mer farge til hagen.

 Skyggefulle hageområder kan også se vakre og fargerike ut.

legg til mer farge i hagen skyggefulle hageområder plant mange grønne planter i forskjellige nyanser av grønt fra sølvgrønt til mørkegrønt

5) Sett dyktig blomsterbeholdere i rampelyset

Sist men ikke minst vil vi henlede oppmerksomheten på blomsterbeholderne, fordi de også kan gi hagen mer farge. Når det er sagt, ikke begrens deg til bare blomster når du tenker på utendørs farger. Du kan bruke iøynefallende kar i lekne former og vakre farger som høydepunkter i hagen. For eksempel kan en marineblå keramisk gryte med fargerike petunier plantet i den skape like stor interesse som blomstene selv.

 Denne store marineblå keramiske gryten tiltrekker øyet. For ikke å snakke om de fargerike petuniene!

En stor marineblå keramisk gryte med fargerike petunier gir hagen mer farge

Frodig løvverk kan også være vakkert og gi hagen mer farge.

Frodig løvverk i forskjellige farger fra gul til lysegrønn til mørkegrønn gir mer farge til hagen

Ta en titt på våre bildeeksempler, fordi de virkelig viser perfekte ideer for fargerikt og stilig hagedesign. La dette inspirere deg og ta mot til å eksperimentere i ditt eget uteområde! De gode resultatene kommer sikkert ikke til å vente!

 Kanskje er det slik drømmehagen din ser ut?

En drømmehage, grønn plen, frodige busker og vakre grønne trær gir mer farge til hagen

Fargekontraster er også mulige i hagen!

Få mer farge inn i hagen Fargekontraster skaper fargerikt løvverk i forskjellige grønne planter

frodige grønne og fiolette blomster i kontrast gir mer farge til hagen

Vakkert designet oase av rolige, fargerike blomster gir mer farge til hagen

Tørke-tolerante hageplanter gir mer farge til hagen.Yuca mørkegrønne elegante lange blader

en grønn peis utenfor og en rød stol ved siden av den gir mer farge til hagen