Et sunt hjem i  Gjør 2013

Sunt hjem

Vil du lage et sunt hjem i 2013? På nyåret lover vi alle å bli bedre, å være mer produktive, lykkeligere og sunnere. Burde vi ikke gjøre det samme for hjemmene våre? Tross alt kommer mye av vår lykke, helse og velvære fra innsiden (og utsiden) av veggene som beskytter oss mot livets stormer.

Vi er stolte over og vedlikeholder hjemmene våre, og velger nøye fargen på veggene våre, teppene på gulvene våre, hvitevarer, møbler og hvor nøyaktig og hvordan hvert kunstverk skal henges. Hjemmene våre er virkelig en refleksjon av oss … de gjenspeiler våre interesser, lidenskaper og livsstil. Du er stedet vi alltid kommer tilbake til på slutten av dagen.

Du er vår trøst og glede. Og de er ofte årsaken til sykdom, skader, allergier og ubehag. Ofte vet vi ikke engang. Vi må se over overflaten for å sikre at hjemmene våre er sunne og for å sikre at familiene våre er sunne. Det skal ikke så mye til, og trinnene er ofte enkle. Det er noen enkle, men veldig viktige skritt vi kan ta for å sikre at hjemmene våre kan bli så sunne som de kan. La oss alle love at hjemmene våre blir sunnere i 2013 !

I følge RX -listen de fleste av oss bor i usunne hjem uten at vi vet det. Radon er i et av 16 hus. Vannlekkasjer finnes i 1 av 10 hus. Strukturelle problemer finnes i 1 av hver 6 hus, mens blymaling og røykvarslere som ikke fungerer kan finnes i en forbløffende 1 av 4 hus. La oss gå over hjemmene våre og se hva vi kan gjøre for å holde familiene våre trygge.

Kjøkken:

Sunt hjem

Et sunt hjem starter med kjøkkenet. Det kan virke åpenbart, men aldri bruk ovnen eller komfyren til å varme hjemmet ditt! Sørg for at kjøkkenet har en vifte eller hette og at ventilene er montert på utsiden. Dette sender røyk, ekstra fuktighet og giftstoffer utendørs i stedet for i hjemmet ditt. Tett alle hull og sprekker for å holde insekter og syke gnagere borte fra hjemmet ditt. Tørk av søl og sørg for at all mat er godt forseglet og inneholdt. Filtrer drikkevannet ditt, og når du bruker flere materialer som kobber og kork som har antimikrobielle egenskaper. Det kan virke som det sier seg selv, men en god dyp rensing her og der, noen ganger er det eneste å bli kvitt dem å holde fuktighet og klebrig rester, insekter og mugg unna.

Baderom:

sunt hjem

Sørg for at alle bad er godt ventilert og at alle vifter er i riktig reparasjon og ventilert. Vifter bør tørkes og støvsuges regelmessig. Det er viktig å bli kvitt så mye fuktighet som mulig da dette rommet, og fuktighet vil vokse mugg, så tørk av så mye du kan etter at du har dusjet. Kontroller regelmessig for mugg og mugg og fjern dem med et mildt, giftfritt vaskemiddel. Mugg og mugg kan dukke opp i kraner og rundt kraner, samt dusjstøping. Det er ikke en dårlig idé å holde vinduene åpne litt slik at overflødig damp kan slippe ut.

Som en sikkerhetsforanstaltning bør håndtak legges til toalettveggene, i dusjene og toalettet for å forhindre fall, spesielt hvis det er eldre eller barn i hjemmet ditt. Igjen kan det virke åpenbart, men du må være sikker på at alle medisiner er trygt utilgjengelige for barn, og hvis medisinskapet ditt er låsbart, må du alltid holde det låst

Trapper og ganger:

sunt hjem

Hvis du sjekker stuer og soverom for blymaling, gjør du dette på gangene og trappene og et annet rom for den saks skyld. Hvis du har små barn i hjemmet ditt, er det viktig å ha sikkerhetsdører øverst og nederst i trappen for å forhindre fall og alvorlige skader. Tepper bør installeres for å forhindre glidning. Sørg for at de holder seg sikre og faste. Som med tepper i andre områder av hjemmet ditt, bør teppene på trappene dine rengjøres regelmessig for støv og støvmidd. Gamle og tattered tepper bør rives ut og byttes ut. Håndlister bør installeres på begge sider, spesielt i de husene hvor de gamle og veldig unge ligger.

Kjeller, kryperom og vaskerom:

sunt hjem

Bytt filter i ovnen og klimaanlegg regelmessig. Still kjelen på 120 grader for å unngå skålding. La gassapparater og ovner sjekkes regelmessig for å sikre at det ikke er karbonmonoksidlekkasjer. Som med alle rom i hjemmet ditt, bør alle giftstoffer og giftstoffer være sikkert låst og fjernet utilgjengelig for barn. Disse inkluderer ting for rengjøring av biler, hagearbeid og skadedyrbekjempelse. I tillegg, i eldre hjem, ble asbest ofte brukt som isolasjon og pakket rundt rørene. Disse rørene ser ut til å være pakket inn i gips av paris

Stue og soverom:

sunt hjem

Røykvarslere bør installeres utenfor hvert soverom, og det bør være minst én på hvert nivå i hjemmet ditt. De bør sjekkes regelmessig. Noen eksperter foreslår minst en gang i måneden. Batterier bør sjekkes og byttes om nødvendig to ganger i året. Kullmonoksyddetektorer bør også være på alle nivåer og i nærheten av hvert soverom, og bør også kontrolleres regelmessig. Kullmonoksidforgiftning er mest vanlig i de kjøligere månedene når peiser og ovner er i konstant bruk. Karbonmonoksid er en stille morder fordi den ikke lukter. Begge skjønt.

 Mus og andre gnagere søker varme og tilflukt der det er uorden.

Hold teppene dine rengjort regelmessig slik at de er fri for støv og støvmidd eller andre allergener. Bytt ut gamle tepper med nye, eller enda bedre, bygg nydelige tregulv og kast teppene for godt! Sjekk veggene dine for bly. Maling som inneholder bly ble forbudt i 1978 (USA). Hvis huset ditt er eldre enn det, er det kanskje en god idé å fjerne all malingen. Og bare fordi veggene dine har blitt malt flere ganger, betyr det ikke at bly ikke er der, det er sannsynligvis bare maskert. Så dobbeltsjekk veggene dine for å fjerne maling. Hvis du har små barn i huset ditt, må du teste malingen din. Hvis du faktisk gjør det, bør du rådføre deg med en kvalifisert fagperson. Blyforgiftning er asymptomatisk og kan forårsake permanent hjerneskade hos barn.

Loft:

sunt hjem

Sjekk takene for sprekker og lekkasjer. Sørg for at loftet er skikkelig ventilert og at viften fungerer. Alle hull bør forsegles for å holde gnagere og insekter ute. Isolasjonen må sjekkes. I eldre hus inneholder isolasjon ofte asbest som er kreftfremkallende. Bare fordi asbesten er i huset, betyr det ikke at den må byttes ut automatisk. Hvis asbesten ikke er i luften, kan den bli hjemme hos deg.

Garasjer:

sunt hjem

Hold dumperne tett lukket hele tiden og rengjør søppelbøtter regelmessig med vaskemiddel og blekemiddel for å forhindre insektangrep. Hold deg unna rot og se etter steder der levende ting kan gjemme seg. Ubrukte eller sjelden brukte poser, sko, støvler og andre ting som har minimal bruk, bør kontrolleres regelmessig eller i tett lukkede beholdere. Hold alle giftstoffer og giftstoffer i hyllene høyt utenfor rekkevidde for små barn.

Tak, skorsteiner og sluk:

sunt hjem

Et sunt hjem betyr ikke bare inne, men også ute. Sjekk taket ditt for løse eller manglende fliser, noe som kan føre til lekkasjer og reptiler i hjemmet ditt. Fjern grener og rusk. Rens takrenner og nedløp for å holde vann og fuktighet ute. Skorsteinen må rengjøres og inspiseres årlig. Fjern kvister eller fremmedlegemer som kan være i nærheten av peisen din. Rutenett eller bur bør installeres for å unngå at ekorn og andre dyr kommer ned i skorsteinen. Les mer om skorstein og peis sikkerhet her.

Gårdsplass og badeområder:

sunt hjem

Kontroller og reparer alt utenfor sprekker og lekkasjer. Eliminer stillestående vann der insekter som mygg kan legge eggene sine. Alle søppelbøtter skal alltid være tett lukket. Vedlikehold alle takrenner og nedløp. Kloakkbeholdere og brønner bør sjekkes regelmessig for å forhindre alvorlig sykdom. Hvis det er svømmebassenger på eiendommen, må det være selvlukkende porter slik at de er helt og alltid stengt for å forhindre utilsiktet drukning. Automatiske deksler er en god idé for et ekstra sikkerhetsnivå.

Plattformer bygget før 2004 inneholder arsen som er tilsatt tre som konserveringsmiddel. Du kan sjekke det ut. Disse plattformene er farlige hvis unge hender berører treet eller bakken rundt treet og deretter plasseres i eller nær munnen.

Hvor sunt er hjemmet ditt? Er den passe nok til 2013?