Vi har bare noen få dager igjen til nyttårsaften og du hører det oftere og oftere at folk ønsker hverandre noe godt på nyåret. Du er også utålmodig med hva de neste dagene, ukene og månedene vil bringe deg. Uansett hvor ofte du hører det at du ikke virkelig kan forutse eller endre fremtiden, føler du på en eller annen måte behovet for å se inn i fremtiden. Hvor kommer det fra? Vil det hjelpe oss å komme i humør for de gode tingene eller være bedre forberedt på de dårlige tingene? Kanskje på et underbevisst nivå. Vi kan ikke helt svare på dette filosofiske spørsmålet, men vi kan si noe om “voksstøping til nyttårsaften”. Så kan du selv bestemme om denne tradisjonen vil gi deg noe eller ikke.

Vi har tradisjonelt kjent blystøping, men det blir nå erstattet av voks!

stykke metall jul nyttårsaften dekorasjoner

Helling av voks i stedet for bly

Vi kan ikke bestemme for deg om det er bra eller dårlig å se litt fremover i fremtiden. En ting er imidlertid sikkert: tradisjonell blyhelling er helseskadelig og også miljøet. Faktisk er det nå forbudt i Europa. I stedet kan du bruke voks og fortsette tradisjonen med voksstøping.

Dette er et enklere og mindre skadelig alternativ som kan ha absolutt samme effekt. Det er mer miljøvennlig av flere grunner. For det første er voks bare ikke så skadelig og oppløses raskere i naturen. I tillegg har nesten alle rester av voks hjemme etter nyttårsaften og jul. Disse kan brukes på nytt hvis de allerede har vist bærekraftig oppførsel.

Både bly og voks varmes opp over flammen til et lys

Beleigießen vokshellingside

Det er så enkelt!

Voksstøping er egentlig ikke en komplisert affære. Alt du trenger å gjøre er å samle gamle ubrukte lys eller voksskrap i forskjellige former på en arbeidsflate og smelte dem til forskjellige former. Her er de nødvendige materialene på et øyeblikk:

  • Voksrester eller forskjellige gjenstander laget av voks (for det meste brukes stearinlys eller rester av disse),
  • Isbiter eller den tomme emballasjen til en adventskalender av plast,
  • Et kar for å varme opp voksen,
  • En metallskål,
  • Et stort lys,
  • Varmt vann og isbiter.

Varm opp voksen over flammen

stearinlys flamme diy ideer

Du vil bruke alle disse materialene på forskjellige tidspunkter for klarsyn! Les derfor instruksjonene våre nøye!

Clairvoyance ved å helle voks i forskjellige trinn!

Forbered formene

Når det gjelder materiale, har du sannsynligvis flere farger å gjøre. Du har to alternativer her. Du kan smelte de forskjellige fargene separat og ende opp med former i forskjellige nyanser. Den andre varianten ville være å blande voksrester i forskjellige farger sammen. Ville være sånn de siste symbolene være fargerik. Smelt voksresten i en egnet metallbeholder på kokeplaten. Hell disse i de respektive formene. Disse kan enten være isbitformene eller emballasjen fra adventskalenderen.

Her er noen verktøy du kan bruke til voksstøping

diy dekorasjon jul nyttårsaften

Selve ritualet

For selve ritualet trenger du nå en bolle med vann. Voksstøpet gjøres best ved en kjøligere temperatur. Du bør til og med kaste isbiter i vannet. Ta en av voksformene og varm den opp over flammen på et stearinlys. Sørg for at det varmeste punktet er nøyaktig over flammen. Hell deretter materialet over i vannet. En viss figur vil komme frem av dette.

Når du tolker figurene, kan du gi fantasien din frie tøyler

clairvoyance decoraion til jul

Tolkning av tallene

Når du tolker figurer, trenger du definitivt din intuisjon og fantasi. La deg først lede av disse og lage en veldig intuitiv tolkning. Hvis du har noen i familien din eller blant venner du stoler på og som har det bra med deg som person, kan du spørre om deres intuitive tolkning. Ellers er det også forskjellige lister med symboler for bly- og voksstøping. Du kan finne disse på Internett eller skrive dem ut på papir. Du kan deretter slå opp hva symbolet du så eller noe lignende betydde.

Ulike former og figurer kan dukke opp

voks pouring DIY dekorasjon ideer

Voksstøping som en flott underholdning på nyttårsaften

Du bør ikke ta voksstøping så alvorlig. Du har sikkert lagt merke til at de virkelig viktige tingene i våre liv til slutt skjer uventet. Dette er sant selv i de tilfellene der vi hadde en intuitiv følelse for det på forhånd. Så bli overrasket og se voksstøping som mer underholdning. For det første kan voksformene som allerede er tilberedt tjene som en slags dekorasjon på bordet på nyttårsaften. Barna kan delta i spåkontroll, og det ville være et flott spill for dem. Senere samme kveld eller morgenen etter kunne du utføre ritualet med venner og familie. Det vil sikkert forbli et morsomt minne for alle involverte.

Alle vil ha en slik voksform, ikke sant??

hery ideas diy dekorasjon

Lysene spiller en viktig rolle i tolkningen

lys dekorasjon jul diy

For mange er voksstøping den mest spennende delen av nyttårsaften

clairvoyance nyttårsaften diy ideer

Du kan bruke rester av voks i forskjellige farger

ideer til dekorasjon av røde lys

Voksstøping nyttårsaften kan sees på som en slags kunst

voksstøping diy nyttårsaften