Sunn og avslappet søvn er et spesielt viktig tema for moderne mennesker. I de teknologisk avanserte landene i verden lider millioner av mennesker av søvnløshet. Også her i Tyskland lider hver femte tyske statsborger av vanlige søvnproblemer. Stresset på arbeidsplassen er en av de største forstyrrende faktorene som frarøver oss vår sunne nattesøvn i ordets rette forstand. For å unngå å ty til medisin mot søvnløshet, jobber medisinske forskere og romdesignere ofte sammen. Målet er å foreslå ideer og tips for et godt balansert soverom. Det japanske Zen -konseptet har også blitt veldig populært her i Europa. For øyeblikket snakker folk om Zen-soverommet som et sted for en god natts søvn, hvor harmoni i romdesign og avslapning av høy kvalitet møtes. Hva er Zen og hvordan du kan innrede og designe soverommet ditt i henhold til det japanske romkonseptet, vil vi forklare i det følgende. Jeg er sikker på at du er interessert i temaet, ikke sant??

Indre balanse og minimalistisk romdesign møtes i Zen -soverommet.

Zen soverom balansert rom atmosfære rolig minimalistisk rom design mørklagt vindu en hengende lampe

Der Zen -filosofien bestemmer romdesignet.

Zen soverom Zen filosofi bestemmer romdesign ganske enkelt leve

En sunn natts søvn er alt vi trenger og ender med vårt velvære

“Hvordan du går til sengs, det er slik du kommer deg” har blitt en guide i hverdagen for mange av oss. Dette er avgjørende når det gjelder innredning og design av hvert soverom. Fordi god og sunn søvn er spesielt viktig for moderne mennesker som blir konfrontert med mange problemer og stressende situasjoner hver dag. Konsekvensene av daglig stress er også godt kjent. Hvis du ikke har hvilt godt, er du i dårlig humør i løpet av dagen og føler deg ikke våken under normale aktiviteter. I tillegg forekommer det ofte konsentrasjonsproblemer, tilstander med økt irritabilitet og mottakelighet for sykdommer. For å forhindre alt dette, leter vi etter smarte måter å fremme vår sunne nattesøvn på. I tillegg til trening og sunt kosthold, er det andre faktorer som bidrar vesentlig til velvære. En av dem er zen -følelsen på soverommet.

Zen -følelsen inkluderer den beste orden og perfekt renslighet på soverommet.

Zen soverom lys atmosfære hvit sengetøy bestiller perfekt renslighet

 Noe natur er mer enn velkommen på Zen -soverommet.

Zen soverom bred sove seng lys sengetøy mye tre stort mørkt vindu et lite tre grønt notat

Hva er zen?

Begrepet Zen er avledet fra sanskrit og betyr “nedsenking”. Det er derfor meditasjon er fokus for daglig praksis i denne asiatiske livsfilosofien. Zen er en retning i buddhismen der indre harmoni og avslapning er av største betydning. Røttene går tilbake til 1200 -tallet. Imidlertid er Zen nå forstått som den japanske kunsten å leve enkelt. I følge den store Zen -mesteren fra det 20. århundre Shunryu Suzuki, er Zen “ingenting spennende, men konsentrasjon om hverdagslige oppgaver”. Men nettopp japanernes enkle livsstil, konsentrasjonen om hverdagen, nå og her, deres måte å meditere og slappe av på, har vist seg å være en ekstremt stor utfordring for moderne mennesker over hele verden. Vi har mye å lære av asiater i denne forbindelse for å utvikle mer tålmodighet og lettere overvinne vanskeligheter i hverdagen. Deres ekstremt harmoniske og ganske minimalistiske sovende atmosfære er også basert på Zen -tenkning.

 Interiøret i Zen -soverommet bidrar vesentlig til en forbedring av nattesøvnen.

Zen soverom rolig balansert atmosfære nyte en god natts søvn

Moderne romdesignere bruker bevisst elementer av tradisjonell japansk soveromdesign.

Zen soverom elementer av tradisjonell japansk interiørdesign, enkle møbler redusert til et minimum

Hvilke regler bør du følge når du innreder ditt Zen -soverom??

Vi bør absolutt revurdere mye hvis vi ønsker å overvinne søvnproblemene våre. Det er visse regler og atferd som er basert på zen -buddhismen, og som må overholdes når du innreder og designer soverommet. Fordi ifølge moderne søvnforskning har den balanserte romatmosfæren i Zen -soverommet en beviselig positiv effekt på folks søvnkvalitet. Vi oppsummerer de viktigste tingene om Zen -soverommet for deg nedenfor:

 En endring i dine egne sovevaner kan føre til en betydelig mer avslappende søvn.

Zen soverom møbler redusert til minimum seng krakk kurv nyte avslappende søvn

Zen -soverommet trenger bare å brukes til å sove

Regel nr. 1 er at soverommet bare må brukes til å sove. Derfor er Zen -soverommet godt skilt fra resten av rommene i huset. Når du kommer inn i dette rommet, må du bare tenke på å sove, ikke på jobb eller noe annet. Denne målrettede oppførselen og tankegangen fører til en god søvn i din egen seng etter kort tid. Psykologer gir også råd om noe viktig: TV -er, PC -er, mobiltelefoner, iPads og andre moderne enheter har ingen plass på alle soverom, men spesielt i Zen -soverommet. De må bli fullstendig utestengt fra dette rommet. Disse enhetene kan bare føre til mangel på søvn, men ikke for å løse våre søvnproblemer.

 En streng, men veldig effektiv regel: Zen -soverommet brukes kun til å sove.

Zen soverom bare for å sove bruk lys, rolig rom atmosfære, ikke overflødig

 Forsiktighet! Moderne enheter som fjernsyn, iPads og mobiltelefoner har ingen plass i Zen -soverommet!

Zen soverommet vær forsiktig ingen enheter på soverommet ingen TV på veggen forvist fra rommet

Minimalisme på japansk hersker i Zen -soverommet

Innflytelsen fra rommøbler på nattesøvn er ikke ny innen søvnforskning og psykologi. Men på zen -soverommet er det regel nr. 2! Det er så lite møbler der som mulig. Disse møblene, som er en del av den generelle sovende rytmen, er et must. Ingenting mer, ingenting overflødig! En ny møbleringsstil i moderne romdesign har utviklet seg fra dette, nemlig den såkalte Japandi. Det er en blanding av japanske og skandinaviske møbleringsstiler, hvor antall møbler og størrelsen holdes på et minimum. Det er derfor denne stilen ofte blir referert til som minimalisme på japansk. Det sentrale møbelet i Zen -soverommet er lett sengen. Men det er lavt, i de fleste tilfeller en futon eller en sovende madrass. Tatamimatter dekker gulvet og inviterer deg til å meditere før du legger deg.

Minimalisme på japansk!

Zen soverom minimalisme i japansk komfortabel seng stort vindu mye tre beige orden og renslighet

 

Bare lite tilbehør er tillatt på Zen -soverommet, for eksempel lys, små figurer og blomster. Disse forsterker Zen -følelsen i rommet. De vanlige oddsene og endene må stuves i de innebygde skapene slik at romoverflaten blir fri og bred. Ifølge Zen bør ledig plass og orden i rommet frigjøre mennesker fra negative tanker. Slik kan du nyte en fredelig natts søvn i Zen -soverommet.

En seng, en komfortabel lenestol og mye ledig plass – det perfekte eksempelet på et Zen -soverom.

Zen soverom stort åpent rom stort vindu komfortabel sovesofa svart lenestol

 Et subtilt lys er et must her.

Zen soverom vakker romdesign, lyseblått laken subtilt lys bak sengen nattlampe blomstrende grener

Farger, lys og temperatur på Zen -soverommet

Regel 3 når du designer et rom i Zen -soverommet, gjelder matchende farger, lys og varme i rommet. Den ene går ut på at det skal være visuell harmoni der. Fargene må bare utfylle denne balanserte atmosfæren. Det er derfor subtile fargetoner dominerer her, spesielt hvitt, grått og svart. Beige, taupe og forskjellige pastelltoner bidrar også til den beste avslapningen i rommet. Alle disse gjør zen -soverommet enda mer innbydende og egnet for avslapning og god søvn. Du tillater sjelden visuelle aksenter i karminrødt, for eksempel å tilføre Zen -atmosfæren litt lidenskap. Foretrukne materialer er steinheller og forskjellige tresorter, som fullfører det typiske Zen -utseendet.

Lyse farger gjør zen -soverommet mer innbydende og koselig.

Zen soverom lyse farger beige grå hvitt trebord innbydende koselig romatmosfære

Grå, hvit, beige og litt svart har prioritet her.

Zen soverom grå hvit svart beige dominerer subtile fargetoner

Fargeaksenter i karminrød eller mørk blå sørger for mer lidenskap i det japanske Zen -soverommet.

Zen soverom brede komfortable sengeputer visuelle aksenter mønstret tak i mørkeblå og grå høy vase i crimson ved siden av sengen

Lysforholdene i Zen -soverommet er også annerledes enn i resten av rommene i huset. Soverommet er vanligvis godt mørkt, noe som også er avgjørende for å sovne raskt og få en perfekt natts søvn. Ingenting bør distrahere folk fra det, så du trenger ikke sterkt lys her. I tillegg er det behagelig varmt på Zen -soverommet. Eksperter innen Zen -møbler anbefaler romtemperatur mellom 14 og 18 grader C. Dette har også en positiv effekt på søvnkvaliteten.

Vi har listet opp de viktigste tingene om Zen -soverom for deg. Vil du nå forvandle ditt eget soverom til en oase av ro og avslapning etter det japanske mønsteret?

Zen- den japanske kunsten i det enkle livet.

Zen soverom zen japansk kunst med enkel stue typisk japansk romdesign

Zen soverom enkelhet i design sove seng hvitt sengetøy

Vakkert blomstrende kirsebærgrener pynter rommet.

Zen soverom blå interiør masse dagslys blomstrende kirsebær grener rom dekorasjoner

 I zen -soverommene kan du også få et friskt preg med grønne planter og blomster.

Zen -soverommet gir et friskt grønt preg på det grønne interiøret

Zen -soverommet gir et friskt grønt preg på det innvendige, grønne, runde speilet

Zen soverom gir et friskt grønt preg til interiøret, kvister enkel design