levende ideer vegg med bølgeblikk gang

Ekstraordinære møbleringsideer

Mesteparten av tiden kommer det Bølgeblikk på tak, garasjer og hageskur. Så man oppfatter bølgeblikket som et materiale som er typisk for uteområdet. Men siden folk stadig leter etter kreative materialer som de kan uttrykke sin personlige stil gjennom, har bølgeblikk vist seg å være et alternativ til gips.

Bølgeblikk viser fleksibilitet, både fysisk og estetisk. Så du har mange alternativer for bruk inne: i taket, på veggene, på trappene og på møblene. Det i begynnelsen.

Materialet kan kjøpes i forskjellige utførelser og størrelser og kan matches med mange stiler. Mulighetene er mangfoldige og spenner fra landlige til industrielle.

Møbl kreativt med bølgeblikk

bølgeblikk på veggen sofa kaste puter gulvlamper innredning ideer

vegger

Bølgeblikk selges vanligvis i paneler som vanligvis er mellom 60 og 100 centimeter brede og 2 meter lange. Så det har potensial til å være en fantastisk løsning for veggbekledning.

Bølgene og korrugeringene forekommer i forskjellige profiler. De slankere av disse oppstår når bølgene er mindre og nærmere hverandre. Dette er fra 3 til 0,6 centimeter.

Den større profilen vil da være 7 til 2 centimeter. Den første dimensjonen representerer den sentrale avstanden mellom korrugeringene, og den andre – den generelle panelhøyden.

Rustfritt stål er det mest populære materialet for bølgepapp. Noen produsenter foretrekker imidlertid aluminium-, kobber- eller aluminiumlegeringer med korrosjonsbeskyttelse.

Rustikt soverom

soverom innredning bølgepapp rustiakler utseende

Eldre, resirkulerte produkter er ofte laget av metallplater og finnes på lokale steder der byggeavfall samles inn.

Kostnaden for å påføre dette materialet er mye mindre enn å velge gips.

Paneler installert horisontalt

levende ideer med bølgepapp

Paneler installert horisontalt har et moderne og mer edgy utseende. Den vertikale orienteringen er konvensjonell, og platene som er lagt ut på denne måten med en kul industriell karakter gir et rom den riktige mengden landlig atmosfære og har noe av karakteren til en leir. I området for tørking av ting fra svømming, etterligner de vertikale panelene den klassiske panelen.

Bølgepapp-plater fra gulv til tak

rom for å integrere designideer

Dette morsomme lekerommet har bølgepapp-plater fra gulv til tak i hele rommet, og materialet er til og med innebygd i den innebygde benken og bordbunnen, slik at kontinuiteten bevares.

Panelene er i stand til å skjule ujevnheter i svømmebassenget. Prøv gips.

Stue design ideer

stue design ideer vegg bølgepapp metall deco ideer

Du må tenke nøye over om du vil bruke nye eller gjenbrukte paneler. Beslutningen er basert på utseendet du prøver å oppnå og avhenger av prosjektets krav.

De gjenbrukte panelene har vanligvis rust og et behagelig topplag, som er spesielt vurdert for disse egenskapene. Fordelen med å kjøpe nye paneler er at de kan kjøpes med en profil og tykkelse som er veldig egnet for det spesifikke prosjektet.

Vanligvis er panelene festet til veggerammer av tre eller metall eller fiberplater.

Hvis de skulle festes til en eksisterende gipsvegg, må de festes til veggen ved pigghull.

Design tak i bølgepapp

moderne kjøkken design bølgepapp tak kjøkken øy

Dekke

Lys fra taklampene på kjøkkenet reflekteres på den strålende, bølgete overflaten og gjør taket til det visuelle fokuset i rommet.

Galvanisert stålbue tak

soverom innredning ideer buet tak bølgepapp

Teksturen til disse to takene, laget av galvaniserte stålbuer, skaper stort drama.

Trapp med bølgepapp

levende ideer vindeltrapp bølgeblikk spisebord deco ideer

Trappene

Bølgeblikkplatene er fleksible nok til å kontrollere de tette svingene i vindeltrappene. Laura Kirkland fra Bridger Steel sier at bølgeblikk kan bøyes nok til å skape en hel sirkel av bare en myk arkade. Alt henger sammen med tykkelsen og profilen til konstruksjonen. Vis produsenten planene dine for å få den riktige planen for prosjektene dine.

Skapene

Bølgeblikkplater var ikke bare ment som veggbekledning og takflater. Med utholdenhet og brukervennlighet gir de en flott kjøkkenflate. Vanskeligheten med å sikre og etterbehandle kantene på materialet skyldes skapets overflater. På denne kjøkkenøya viser kantene de synlige kantene. Kirkland merker at lukninger og trim er morsomme elementer fordi de lar deg velge en sømløst innskrevet eller kontrastfarge til metallet.

Flotte dekorasjonsideer på kjøkkenet

Bølgepapp dekorasjon ideer på kjøkkenet kjøkken øy hengende lys

Bølgepapp dekorasjon

kjøkken design ideer dekorasjon med bølgeblikk

I kjøkkendelen av denne brakken holdes trerammene på plass med metallklips. Rammeløse skapdører er knyttet til en underliggende metallramme.

DIY hodegjerde

soverom interiørdesign med hodegjerde i bølgepapp

møbler

Ikke sett noen grenser gjennom bølgeblikkplatene. De ser fantastiske ut på møbler, som du kan se på dette finurlige hodegavlen.

Bølgeblikkplater er enkle å kutte. Et sagblad anbefales til dette formålet. Ryan McNary fra Elmwood Reclaimed Timber har fastslått at selskapets gjenbrukte paneler er tynne nok til å kuttes. De er også solide nok til å holde den rammen.

Bølgeblikkplater er tilgjengelig på mange forskjellige overflater. Varmgalvaniserte overflater har en tendens til å skinne. Disse panelene er stort sett matte og har et grovt, industrielt utseende.

Stue design med bølgepapp

Innred stue peis lenestol bord bølgeblikk

På badet

Baderomsskap lagringsplass bølgepappvegg

Ikke alle nye paneler trenger å se nye ut. Noen produsenter kan behandle disse slik at de ser forvitret ut. Baderomsveggen du ser her er fra Bridger Steel og har nye bølgepapp. Kalkunoverflaten i samfunnet har gitt et forvitret utseende.

Malt

veggdesign design ideer vegg malt

Malte overflater er også veldig populære. Razvan Teodorescu ved Steelogic Metal Systems bemerker at det ferdigmalte rustfritt stål og sinkbelagte paneler ikke nødvendigvis trenger å være grunnet før maling.

Det må være tilfellet med de galvaniserte!