hageplanter hvite kameliaherdige arter

Hardføre planter hjelper deg med å lage en hage som alltid ser vakker ut

Naturen klarer å vise oss sin skjønnhet i alle årstider. Hvis du er godt bevandret i ressursene deres, kan du alltid oppleve noe nytt og interessant. Dette gjelder for eksempel fantastisk hardfør planter i hagen.

Disse kan vokse i frost og snø. De viser blomster og blader i de mest varierte fargenyansene, selv når de lave temperaturene tvinger oss inn.

De fantastiske snøklokkene …

hardføre planter hageplanter snøklokker

Holly er stilige hageplanter

hardføre planter ilex blomsterpotte hageplanter

Slike hage “beboere” sikrer interessante utseende og teksturer selv i de kuleste årstidene og skaper uventede aksenter i uteområdet. På denne måten hjelper de oss med å bygge bro over resten av skjønnhetene som sover om vinteren uten å være for triste.

Det er faktisk mange hardfør planter. Men vi har bare valgt ut noen få for å tilby deg mer inspirasjon. Kanskje du allerede kan finne den rette løsningen for hagen din blant disse, eller du kan føle deg mer motivert til å lete videre selv.

kamelia

Den første på vår liste over hardføre planter er kamelia. Den er preget av de blanke og dypgrønne bladene. Men blomstene deres er virkelig iøynefallende og oppmuntrende. De finnes i lyse rosa og røde. Ikke alle kamellier kan overleve ved svært lave temperaturer. Du bør se etter passende hybrider. Vindbeskyttelsen er viktig for deres omsorg. Planter må beskyttes mot det, spesielt i begynnelsen av veksten. Du bør også vite at kamelia vokser sakte. Det er derfor de må plantes tidlig nok.

Rød kamelia

hardføre planter camellia røde hageplanter

Japansk lønn

Japansk lønn er opprinnelig fra Asia. Dette treet er veldig populært på grunn av de vakre bladene det viser om høsten. Om vinteren er de flotte pivoter i hagen.

Japansk lønn kan ha form av en vase og arbeide med kvister og grener for å lage fantastiske kaskader

hardføre planter hagedesign Acer palmatum

Når du vokser denne planten, bør du være spesielt oppmerksom på følgende ting: Japansk lønn vokser veldig sakte. Det blir også lett angrepet av bladlus.

Holly (Ilex)

Da vi løp inn i kristtorn mens vi undersøkte vinterlige planter, ble vi ærlig talt lett irriterte. Vi tenkte: Hvordan kan det være at vi ikke la merke til denne ideen på forhånd?

Design en tiltalende hage

hageplanter ilex hardføre planter hagedesign

Holly er en glede i julen og utgjør feststemningen i mange hus. Det er forskjellige typer kristtorn når det gjelder formen på bladene. De ser veldig interessante og mangfoldige ut og gir også et ekstremt interessant utseende.

Vintergrønnsaker

Å plante grønnsaker om høsten er en god idé for hagearbeid og for din sunne meny i de kalde årstidene. Det er mange hardfør planter, som kan overleve til den første frosten. Dette er for eksempel: brokkoli, hvitkål, gulrøtter, blomkål, spinat, løk og cider.

Mostrich blomster

hardføre planter hagedesign mostrich

Hvitkål i din egen hage

hageplanter hardfør kål plantehage

Blomstene til spinaten

hageplanter hardføre spinat hageplanter

Lilla blomkål

hageplanter blomkål planter hage

Snøklokker

Snøklokker viser sin milde form over snøen enda lenger før de andre plantene. Det sier sikkert nok for hvor hardfør de er.

Plant dem i god tid slik at snøklokkene gir deg glede i januar

hardføre planter snowbells hageplante ideer

Bærbusker

De fleste hardføre plantene setter aksenter i landskapet med sine fantastiske pinner og blader. Bærbusker, derimot, kan også bringe inn fargede prikker. I hvert fall noen av disse. Dette er ikke den eneste fordelen de har.

De gir også mat til fuglene, som ikke har det lett i urbane områder i de kalde årstidene

hardføre planter bærbusker hagedesign

Blåbærbusk

hageplanter blåbærbuske hagedesign